38°C
24 October 2024
Haberler

2020’de Türkiye’de Telefonlara Harcanan Para Açıklandı

  • Mayıs 4, 2024
  • 3 min read

2020’de Türkiye’de telefonlara harcanan para konusunda merak edilen istatistikler sonunda açıklandı. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Kemal Turnacı tarafından açıklanan yeni istatistiklerde, harcanan parayla beraber satılan telefon adedi de duyuruldu.

MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’nın açıkladığı rakamlara ve yıl içerisinde telefonlara gösterilen ilgiye daha yakından bakalım.

İlginizi Çekebilir: Apple ve Çin, App Store için Ortak Bir Çalışma Düzenledi

2020’de Türkiye’de Telefonlara Harcanan Para Ne Kadar?

2.el ve sıfır akıllı telefonların dahil edildiği istatistiklere göre, 2020 yılında ortalama olarak akıllı telefonlara 3.600 TL harcama yapıldı. Ortalama miktara göre bakıldığı zaman, bir önceki senenin üzerine çıkıldığı da söylendi.

2019 yılında yapılan açıklamada ortalama harcama 2.400 TL olarak duyurulmuştu. Bu rakamlar satın alınan telefonlar için ortalama fiyatları gösterirken, bir başka veri ise satılan toplam akıllı telefonların sayısını gösteriyor.

Buna göre 2020 yılında toplam satılan akıllı telefon sayısı 10 milyon 500 bin olarak duyuruldu. MOBİSAD başkanı Turnacı’nın bu sene için yapmış olduğu açıklamaya bakacak olursak, satış konusunda da 2019 yılıyla hemen hemen denk gidildiği görülüyor.

 

2019 yılında Türkiye’de toplamda satılan akıllı telefon sayısı da 10 milyon 600 bin adet olarak açıklanmıştı. Arada çok büyük bir fark oluşmadığı görülüyor.

Buna rağmen satış rakamlarında yaşanan bir miktar düşüşün nedeni konusunda da bazı bilgiler verildi. Satışların bir nebze düşmesinde 2 ana neden olduğu söylendi. MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’nın açıklamalarına göre satışlardaki düşüş, artan kayıt dışı satışlardan ve pandeminin etkisinden kaynaklanıyor.

2020’de Türkiye’de telefonlara harcanan para ve akıllı telefonların satış rakamları bu şekilde. Hangi markanın ne kadar akıllı telefon sattığını görmek için ise markaların yapacakları 2020 satış verisi açıklamalarını beklemek gerekiyor. Bazı markalar bu konuda açıklamalar yaptı ama henüz tüm satış verilerini göremedik.

DİKKAT!  Trafik Cezası Nereye Ödenir Sıralı Tam Liste

Gizli Hazineleri Keşfedin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş