Tokat’ta Leiter Performans Testi eğitimi: 37 eğitimci programa katılıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, Uluslararası Leiter Performans Testi Uygulayıcı Yetiştirme Kursu’nun 28 Eylül-9 Ekim 2026 tarihleri arasında Tokat’ta düzenlendiğini açıkladı. Programa 31 kursiyer ile 6 Leiter formatörü olmak üzere toplam 37 kişi katılıyor.

Tokat’ta Leiter Performans Testi eğitimi: 37 eğitimci programa katılıyor
Yayınlanma: Eylül 30, 2026 • Güncelleme: Eylül 30, 2026

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Uluslararası Leiter Performans Testi Uygulayıcı Yetiştirme Kursunun 28 Eylül-9 Ekim 2026 tarihleri arasında Tokat’ta gerçekleştirildiğini duyurdu. 29 Eylül 2026 tarihli açıklamaya göre programa rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapan 31 kursiyer ile 6 Leiter formatörü olmak üzere toplam 37 kişi katılıyor.

Kurs, 2026 Yılı Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Merkezî Mesleki Gelişim Faaliyetleri Planı kapsamında düzenleniyor. Katılımcılar arasında özel eğitim öğretmenleri ile rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar bulunuyor.

Leiter Performans Testi eğitiminin amacı ne?

Bakanlığın açıklamasına göre programın temel amacı, rehberlik ve araştırma merkezlerinde yürütülen eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerinin niteliğini artırmak. Eğitimde değerlendirme araçlarının etkili ve standartlara uygun biçimde kullanılması üzerinde duruluyor.

Program kapsamında kursiyerlerin Leiter Uluslararası Performans Testinin uygulanması, puanlanması ve elde edilen sonuçların yorumlanmasına ilişkin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitim süreci teorik çalışmaların yanı sıra uygulamalı etkinliklerle devam ediyor.

Programa kimler katılıyor?

Resmî açıklamada, eğitime rehberlik ve araştırma merkezlerinde çalışan özel eğitim öğretmenleri ile rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlardan oluşan 31 kursiyerin katıldığı belirtildi. Programda ayrıca 6 Leiter formatörü görev alıyor. Böylece eğitimde toplam katılımcı sayısı 37’ye ulaşıyor.

Katılımcıların hangi illerden veya hangi rehberlik ve araştırma merkezlerinden geldiğine ilişkin ayrıntılı bir liste ise Bakanlığın duyurusunda paylaşılmadı.

Kurs ne zamana kadar sürecek?

Tokat’ta 28 Eylül 2026’da başlayan eğitim programının 9 Ekim 2026 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Açılış konuşmalarını Eğitim Politikaları Daire Başkanı Aslıhan İlhan ile Tokat İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kır yaptı.

Bakanlık duyurusunda kursun sonunda uygulanacak bir sınav, sertifika süreci veya eğitimi tamamlayanların hangi görevlerde çalışacağına ilişkin ek bilgi verilmedi. Açıklanan takvime göre teorik ve uygulamalı eğitimler 9 Ekim’e kadar devam edecek.