TOGÜ Hemşirelik öğrencilerine 16 Ekim’de telafi eğitimi: Kimler katılacak?
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hemşirelik Bölümü, 1 Ekim'deki oryantasyona mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için telafi eğitimi düzenliyor. Program, 16 Ekim Cuma günü saat 08.30-12.00 arasında Tokat Devlet Hastanesinde yapılacak.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Hemşirelik Bölümü öğrencileri için 16 Ekim 2026 Cuma günü telafi oryantasyon eğitimi düzenleyecek. Saat 08.30’da başlayacak program, Tokat Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Eğitime, 1 Ekim’deki ilk oryantasyona mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrencilerin katılması gerekiyor.
TOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün 15 Ekim’de yayımladığı duyuruya göre eğitimde öğrencilerin uygulama süreçlerine ilişkin bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Program saat 12.00’de sona erecek şekilde planlandı.
TOGÜ Hemşirelik telafi oryantasyonu ne zaman ve nerede?
Telafi oryantasyonu, 16 Ekim 2026 Cuma günü saat 08.30 ile 12.00 arasında Tokat Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapılacak.
Üniversite, eğitim için hem tarihi hem de saat aralığını kesin olarak duyurdu. Program, Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin uygulama süreçlerine yönelik düzenleniyor.
Telafi oryantasyon eğitimine kimler katılacak?
Eğitime, 1 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen ilk oryantasyon programına mazeretleri nedeniyle katılamayan Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katılması gerekiyor.
TOGÜ’nün açıklamasında katılımın bu öğrenci grubuna yönelik olduğu belirtildi. Dolayısıyla 16 Ekim’deki program, bütün üniversite öğrencilerine açık genel bir eğitim olarak değil, önceki oryantasyonu kaçıran öğrenciler için düzenlenen telafi çalışması olarak duyuruldu.
Üniversite, ilgili öğrencilerin telafi eğitimine katılmaları gerektiğini özellikle vurguladı.
Hemşirelik öğrencilerine hangi konular anlatılacak?
Telafi eğitiminin amacı, öğrencilerin uygulama süreçleri hakkında gerekli bilgilendirmeleri almalarını sağlamak.
Hemşirelik Bölümü tarafından 1 Ekim’de düzenlenen ilk oryantasyona katılamayan öğrenciler, bu program sayesinde uygulama süreçlerine ilişkin bilgilendirmeyi telafi edebilecek.
Üniversitenin duyurusunda eğitim sırasında ele alınacak konuların ayrıntılı listesi veya programı yürütecek görevlilerin isimleri paylaşılmadı.
Telafi eğitimi için kayıt veya belge gerekiyor mu?
TOGÜ’nün 15 Ekim tarihli açıklamasında telafi oryantasyonuna katılacak öğrenciler için ön kayıt zorunluluğu ya da hazırlanması gereken belgeler hakkında ayrıntı verilmedi.
Eğitimin sonunda sınav veya başka bir değerlendirme uygulanıp uygulanmayacağı da belirtilmedi. Bu nedenle duyuruda açıklanmayan işlemlerin zorunlu olduğu yönünde kesin bir bilgi bulunmuyor.
İlk oryantasyona mazeret nedeniyle katılamayan Hemşirelik Bölümü öğrencileri için açıklanan program, 16 Ekim Cuma günü saat 08.30’da Tokat Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda başlayacak ve saat 12.00’de sona erecek.
