İstanbul’da Tokat kebabı ocağı kuruldu: 7. Tokat Günleri’nde neler var?
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen 7. Tokat Günleri'nde geleneksel kebap ocağı, coğrafi işaretli ürünler ve el sanatları ziyaretçilerle buluşuyor. Tokat Belediyesi, 25 Ekim'de sona ermesi planlanan organizasyonun ayrıntılarını paylaştı.
İstanbul’da düzenlenen 7. Tokat Günleri, kentin yöresel mutfağını, geleneksel el sanatlarını ve kültürel mirasını aynı etkinlik alanında buluşturdu. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fuar ve Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen organizasyonda kurulan geleneksel Tokat kebabı ocağı, programın gastronomi bölümünde öne çıktı. Tokat Belediyesi, 24 Ekim 2026 tarihinde yayımladığı açıklamayla etkinlikteki kültürel sunumları ve açılış programını ayrıntılandırdı.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat İl Özel İdaresi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, ilçe belediyeleri ve Tokat Konfederasyonu öncülüğünde düzenlenen etkinliğin 25 Ekim Pazar günü sona ermesi planlanıyor.
İstanbul’da Tokat kebabı geleneksel ocağında tanıtılıyor
Etkinliğin dikkat çeken bölümlerinden biri, Tokat kebabının geleneksel pişirme kültürünü ziyaretçilere tanıtmak amacıyla kurulan kebap ocağı oldu. Tokat Belediyesi tarafından paylaşılan bilgilere göre organizasyonda yöresel lezzetlerin yanı sıra kentin coğrafi işaretli ürünleri de sergileniyor.
Stantlarda geleneksel el sanatları ve Tokat’ın kültürel değerleri ziyaretçilere tanıtılıyor. Halk oyunları gösterileri ise gastronomi etkinliklerine eşlik ediyor. Böylece organizasyon, Tokat’ın yalnızca yemeklerini değil, kültürel birikimini de İstanbul’daki ziyaretçilere ulaştırmayı amaçlıyor.
7. Tokat Günleri’nin açılışına kimler katıldı?
Tokat Belediyesinin 24 Ekim tarihli açıklamasına göre açılış programına Tokat Valisi Abdullah Köklü, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.
Açılışta Tokat Belediyesi Mehteran Takımı kısa bir konser verdi. Belediye, mehteran gösterilerinin organizasyon boyunca devam edeceğini bildirdi.
MHP İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz da Tokat Belediyesi standını ziyaret ederek Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile birlikte gastronomi ve kültür stantlarını gezdi.
Başkan Yazıcıoğlu’ndan İstanbul’daki Tokatlılara davet
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, açılış programındaki konuşmasında organizasyonu düzenleyen Tokat Konfederasyonuna teşekkür etti. Yazıcıoğlu, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerini Tokat Günleri’ne katılmaya ve Tokat’ı ziyaret etmeye davet etti.
Belediyenin açıklamasında organizasyonun Tokat’ın kültürel değerlerini ve yöresel ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtma amacı öne çıktı. Etkinlik alanında gastronomi, el sanatları ve halk oyunlarının birlikte sunulması bu tanıtımın temel bölümlerini oluşturuyor.
İstanbul’daki 7. Tokat Günleri ne zaman bitiyor?
7. Tokat Günleri’nin 25 Ekim 2026 Pazar günü sona ermesi planlanıyor. Organizasyonun adresi İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fuar ve Etkinlik Alanı olarak açıklandı.
Tokat Belediyesinin 24 Ekim tarihli duyurusunda toplam ziyaretçi sayısı, stant sayısı veya etkinliğin ekonomik etkisine ilişkin kesin rakam paylaşılmadı. Organizasyonun tamamlandığını gösteren ayrı bir kapanış açıklaması da 25 Ekim itibarıyla doğrulanmış değil.
