38°C
22 October 2024
Haberler

Kadın ve Genç Sigortalılar İçin İlave Prim Desteği

  • Ağustos 24, 2024
  • 3 min read
Kadın ve Genç Sigortalılar İçin İlave Prim Desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kadın ve genç sigortalıların istihdamını teşvik etmek amacıyla yatırımcılara ilave sigorta primi işveren hissesi desteği sağlayacak. Yatırımcılar destekten faydalanabilmek için belirli şartları yerine getirmeli ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmalıdır. Destek kapsamında çalışanların prim ödemelerine destek sağlanacak ve bu durum düzenli olarak takip edilecektir. Bu uygulama ile kadın ve genç çalışanların istihdamı teşvik edilmektedir.

Kadın ve Genç Sigortalıların İstihdamını Teşvik Etmek İçin Yeni Destekler

İlave Sigorta Primi İşveren Hissesine Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile kadın ve genç sigortalıların istihdamını teşvik etmek amacıyla yatırımcılara ilave sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanacak. Yeni düzenleme kapsamında, yatırım teşvik belgeleri alan ve kadın veya genç çalışanları istihdam eden yatırımcılara ek prim desteği sunulacak.

Destek Şartları

Yatırımcıların bu destekten faydalanabilmesi için, yatırım teşvik belgesinde kayıtlı sigorta primi işveren hissesi desteğinin sona erdiği dönemi takip eden 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Destek kapsamında, teşvik belgelerinde yer alan sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanmış kadın veya genç çalışanların durumu da dikkate alınacak.

Destek Süresi ve Koşulları

Destekten faydalanan çalışanların toplam prim ödeme süresi 360 gün olarak hesaplanacak ve bu destek kapsamında belirlenen maksimum tutarı aşmayacak şekilde destek verilecektir. Ayrıca, ilave istihdam sayısını aşmayacak şekilde bu desteği alacak yatırımcıların bilgileri, SGK tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na düzenli olarak bildirilecektir.Translatef

İlave İstihdam ve Sigorta Primi Desteği

Yeni düzenleme ile kadın ve genç sigortalıları istihdam etmeyi teşvik etmek amacıyla yatırımcılara sağlanan ilave sigorta primi işveren hissesi desteğiyle ilgili uygulamalar başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, destekten faydalanmak isteyen yatırımcıların belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu destekle, kadın ve gençlerin istihdam edilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

DİKKAT!  İYİ PARTİ'DEN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş