38°C
23 October 2024
Dini Bilgiler

Kova Burcu Özellikleri

  • Ağustos 26, 2024
  • 6 min read

Kovalar burcu 18 Ocak ve 20 Şubat arasında doğanlardır. Bu burçta doğan kişiler son derece hassas ve duyarlıdır. Etraflarında çok fazla insan olur ancak pratikte pek de yakın arkadaş ve tanıdıkları olmaz. Halk insanı olurlar. Genellikle entelektüel organizasyon ve tartışmalarda onları görebilirsiniz.

Kova burcunun güçlü bir iletişimi vardır. Kendileri gibi düşünen, ortak paydada buluşabildikleri insanlar ile iyi anlaşırlar. Dostlarına çok önem verirler ve sürekli yanlarında olmasını isterler. Bu nedenle de sosyal çevreleri geniştir. Değişikliği pek sevmezler. Bu açıdan belirli sınırları vardır.  Zarar gördükleri zaman ne pahasına olursa olsun intikam almak isterler. Kişisel hayatlarında biraz daha huzurlu bir yaşamı benimserler. İlişkilerine duygusal olarak bağlanmazlar. Hassasiyet ve gayretten yoksun bir ilişkiye bile razı olurlar.

Oğlaklar akıllı, hızlı ve zekidirler. Bu da diğer insanları kendilerine çeken özellikleridir. Meraklı olurlar ve çevrelerindeki her şeyle ilgilenirler. Ancak bu durum onların tek bir şeye konsantre olmasını engeller.

Hava Grubu: Kova Burcu

Kova burcunun su grubundan olduğunu düşünenler vardır, ancak kova burcu hava grubunun bir üyesidir. Her şeyi çok hızlı öğrenirler ve iletişim kurmayı severler. Ancak çok konuşkan değillerdir. Oldukça ilginç konularda konuşmayı severler.

Kova Burcu Genel Özellikleri

  • Esprili
  • Zeki
  • Net
  • Yaratıcı
  • Benzersiz
  • İnatçı
  • Duygusal
  • Alaycı
  • İsyankar
  • Kayıtsız

Kova burcunun olumlu özellikleri:

Kova burcu zeki ve yetenekli olur. Eğer isterlerse, bu özellikleri ile harika işler yapabilirler. Son derece dürüst kişilerdir ve her zaman içgüdülerine kulak verirler. Soru sormaya bayılırlar. Geleneksek yolları takip etmezler ve onun yerine düşünerek yeni yollar keşfederler.

Kova burcunun olumsuz özellikleri:

Kova burcu genellikle aşk hayatında yalnızlıktan şikayetçi olur. Bunun da nedeni kendilerini tam açamamalarıdır. Karşı taraf onları fazla konuşkan bulabilir ve bu da itici gelebilir. Sık sık hataya düşme eğiliminde olurlar. Bu nedenle, profesyonel hayatlarında da sıkça sorunlarla karşılaşırlar.

DİKKAT!  Rüyada Komşuları Görmek

Kova Burcu Karakter Analizi

Akıllı: Kovalar, zeki doğar. Ne için ve nasıl çalışacaklarını bilirler. Kalabalık içinde olmayı severler. Yaratıcı ve sevgi doludurlar.

Yenilikçi: Kovalar yaratıcı ve yenilikçi kişilerdir, her zaman ortaya yeni düşünceler atarlar. Arkadaşları özel bir fikir almak için onlara danışır.

Dürüst: Kova burcu hem meslek hayatında hem de özel hayatında dürüst olur. Kendilerini işlerine adarlar ve her işi en kaliteli şekilde yaparlar. Bu özellikleri de onları lider yapar.

Doğal: Kova burcu içgüdüsel olur. Bir şeylere tepki vermesi zaman alır ve her daim içgüdülerine kulak verirler. Sonuç ile pek ilgilenmezler.

Meraklı: Kovalar soruşturmayı çok severler. Çok fazla soru sorabilirler. Bu da onların en sinir bozucu alışkanlıklarıdır.

Kova Burcunun Güçlü Yönleri:

Kova burcu pek çok olumlu özelliğe sahiptir. Bunlardan biri çevrelerinde hemen dikkat çeken hızlı zekalarıdır. İnsanların dikkatini çeken ortak konularda sohbet açarlar. Espri anlayışları vardır. Ayrıca fikirlerine başkalarının da katılmasını isterler. İyi kalpli olurlar ve yardım faaliyetlerinde onları görebilirsiniz. Kova burcunun diğer pozitif özellikleri şunlardır:

  • Esprili
  • Akıllı
  • Şefkatli
  • Yaratıcı
  • Doğal

Kova Burcunun Zayıf Yönleri:

Kovaları eleştirdiğiniz zaman size alaycı bir tutum sergileyebilirler. Kara mizah onların doğalarının bir parçasıdır. Bazen biraz inatçı olabilirler. Başkalarına karşı umursamaz davrandıkları zaman duygusuz olarak kabul edilirler. Bir ilişkiye başlamakta zorluk çekerler. Aile üyeleri ile çok yakın olmayabilirler ve uzak kalmak isteyebilirler. Kova burcunun diğer negatif özellikleri şunlardır:

  • İnatçı
  • Heyecansız
  • Alaylı
  • Meydan okuyan
  • Mesafeli

Kovalar vizyon sahibi insanlar olurlar. Entelektüel ve bağımsız bir kişilikleri vardır. Ancak geleneksel düşünceleri olur. İnsanların ne düşündüğüne aldırış etmeden kendi yollarını çizerler. Kovalar büyük düşünürlerdir. Sürekli yeni şeyler keşfederler.

Kova burcu iç dünyasında çatışmalar ile dolu olabilir. Paradoksal doğası nedeniyle davranışları bazen ilgisiz olabilir. Çok fazla arkadaşı olmasına rağmen gerçek dosta özlem duyabilirler.

DİKKAT!  Kahve Falında Yastık Görmek

Kova Burcu İş Hayatı

Kova burcu hayal gücü zengin ve yaratıcıdır. Yeni şeyler peşinde oldukları için büyük kaşifler, bilim adamları ve araştırmacı olabilirler. Ayrıca aktörlük, tiyatro, senaristlik, müzisyen ve benzeri yaratıcı sanat dallarına ilgi duyarlar. Astroloji ile ilgilenebilirler. İnsani nitelikleri nedeniyle doktorluk veya tıbbi personel kariyerlerinde de başarı yakalayabilirler.

Kova Burcu Aşk Hayatı ve Evlilik

Kovalar çok duygusal ve hassas oldukları için ilişkilerde bu durum karşı tarafı yorabilir. Eğer hayal ve gerçeklik arasında denge kurabilirlerse, kova erkekleri genellikle tutkulu bir aşık olurlar. Duygularını ilk seferde belli edemeyebilirler. Eski sevgililerine geri dönmeye çok yatkın olurlar. Kova kadınları ise şehvetli ve kadınımsı özellikleri ile bilinir. Güzel görünümlü ve yetenekli olurlar. Bir ilişkinin başrolü olmaktan korkmazlar ve kışkırtıcı olabilirler.

Şanslı Sayıları: 5, 6, 8, 11, 19, 22

Şanslı Taşları: Ametist

Şanslı Renkleri: Açık Mavi, Nil Yeşili, Sarı

Yönetici Gezegeni: Satürn

Favori Ayları: Mart, Nisan, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim, Kasım, Aralık

Olumsuz Ayları: Ocak, Şubat, Haziran, Eylül

Anlaştığı Burçlar: İkizler, Terazi, Yay

Özel Nitelikleri: Yaratıcı, İdealist, Akıllı

Zayıf Yönleri: Kurallar ve düzenlemelerden nefret ederler.

Uygun Meslekler: Reklam, İç Dekorasyon, Müzik Bestecisi

Enerji İşaretleri: Yang

Sağlık Sorunları: Bacaklar, Ayak Bilekleri

Anlaşamadığı Burçlar: Koç, Oğlak, Boğa, Başak, Yengeç

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş