38°C
22 October 2024
Haberler

TKDK’DAN 104 PROJEYE 23 MİLYON DESTEK

  • Nisan 5, 2018
  • 2 min read
TKDK’DAN 104 PROJEYE 23 MİLYON DESTEK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD II programı kapsamında 3. Başvuru Çağrı ilanında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)” Tedbirinde başvuru kabul süreci tamamlandı.

            Bu kapsamda Tokat İl Koordinatörlüğüne toplam 104 proje başvurusu sunuldu. Bu başvuruların Toplam Yatırım Tutarı 37.8 milyon TL olarak gerçekleşti. TKDK Tokat İl Koordinatörlüğü olarak başvurulan bu projelere 23.6 milyon TL’lik destek sağlanacağı öngörülmektedir.

            TKDK Tokat İl Koordinatörlüğü’ne yapılan104 başvurunun 81 tanesi “Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi (Tıbbi ve Aromatik Bitki ve Mantar Yetiştiriciliği)”, 11 tanesi “Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri”, 8 tanesi  “Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi”, 3 tanesi “Yenilenebilir Enerji Yatırımları”, 1 tanesi de “Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri” sektöründe faaliyet gösterecek işletmelere ait. Ayrıca Kurum tarafından belirlenen şeffaf kriterlerle bayan yatırımcılara sağlanan pozitif ayrımcılık kapsamında bu imkandan yararlanmak isteyen 47 tane bayan başvuru sahibi Kuruma proje başvurusunda bulundu. Yine öncelik tanınacak olan genç yatırımcılar kapsamında 58 tane 40 yaş altı genç yatırımcı Kuruma proje başvurusunda bulunmuştur.

            Diğer yandan 3. Başvuru çağrı ilanı kapsamında aşağıda yer alan “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)” tedbirinde başvuru yapmak isteyen vatandaşlar 10.04.2018 tarihi saat 21.00’e kadar www.tkdk.gov.tr adresi üzerinden online başvuru sistemine başvurularını girebilecekler. Sisteme giriş yapılan başvuruların 13.04.2018 tarihi saat:18:00’e kadar TKDK Tokat İl Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

DİKKAT!  MUHTARLAR TOPLANTISINDA İLETİLEN TALEPLER DEĞERLENDİRİLDİ
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş