38°C
22 October 2024
Haberler

TSO KADIN ÜYELERİ ‘KIRMIZI GRUBUN’ DAVETİNDE BİR ARAYA GELDİ

  • Mart 30, 2018
  • 6 min read
TSO KADIN ÜYELERİ ‘KIRMIZI GRUBUN’ DAVETİNDE BİR ARAYA GELDİ

Kırmızı Grup olarak TSO’nun bayan üyelerine özel program düzenlendi.

            Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nın bayan üyeleri TSO Başkan adayı Ahmet Sami Ülkü’nün düzenlediği yemekli programda bir araya geldi.

            Özel bir işletmede düzenlenen programa TSO Başkan adayı Ahmet Sami Ülkü, TSO bayan üyeleri ve Kırmızı Grubun TSO’da komite adayları Pervin Yazgan Kaya, Nalan Balcı, Esra Özkan katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TSO Başkan adayı Sami Ülkü, gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden bahsetti.

            Kendisinin ticaretin içinden geldiğini ifade eden Ülkü, “Bu saatten sonra bu seçimi biz kazandık olarak görüyoruz ama kaybetsek dahi kazanan Tokat oldu çünkü biz fikirlerimizi ortaya koyduk, projelerimizi ortaya koyduk. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin nasıl yapılacağını nasıl olacağını bütün üyelerimize göstermiş olduk” dedi.

TOKAT’TA YAPILMASI GEREKEN İHTİSAS OSB’LER

            OSB’nin mevcuttaki kullanımının kötü olduğunu belirten Ülkü, “Şuan ki mevcut yönetimin 3. Kısım organize sanayiyi açalım fikri bizde hiçbir zaman geçerlilik kazanmadı. Biz İhtisas OSB’lere önem vereceğiz. Tokat’ta hayvancılık OSB’yi kurmamız gerekiyor. Türkiye’de 2017 yılında et tüketimi 1,5 milyon ton olarak gerçekleşti. 1 milyon ton üretimimiz var. 500 bin ton et açığımız var, yani ithalatımız var. Madenlerimiz var ama bizim Mermer OSB’miz yok.  Madencilikle alakalı bir OSB kurmamız lazım” şeklinde konuştu.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇOK ŞEY YAPAR

            TSO Başkan adayı Sami Ülkü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tokat’ta TSO ne yapmış?Sadece aidat almış, evrak almış ve bu şekilde bir yönetim sergilemiş. Onun içinde insanlar TSO’dan kaçmışlar. Ben neden üye olayım demiş. Ticaret ve Sanayi odası şehrin ekonomik yapısı ile alakalı çok ciddi projeler ortaya koyar, yatırımcı ile o projeleri buluşturur, ondan sonra yatırım olmasını sağlar. Siyasilere baskı yapar, projeyi oluşturduktan sonra onlara sunar, siyasiler ciddiye almıyorsa Bakanlığa gider, onlar ciddiye almıyorsa Cumhurbaşkanına gider çünkü Tokat siyasi olarak mevcut hükümetlere gerekli desteği fazlasıyla veriyor kanaatindeyiz ama karşılığını alamıyor.  Tokat’ın ciddi turizm zenginlikleri var. Turizm zenginlikleri konusunda biz yine bir şey yapamıyoruz. Tokat’ın birçok tarihi ve doğal güzellikleri var.”

DİKKAT!  TOKAT PSİKOLOGLAR GRUBU BAŞKAN EROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

ULAŞIMLA ALAKALI ÇOK CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR

            “Ulaşımla alakalı çok ciddi sıkıntılarımız var. Hızlı tren diyoruz. Hızlı trenin Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinden geçecek hali yok. Yıldızeline bir gar yapılacak sene sonunda hizmete geçince de hızlı trene ulaşacağız ama bir Çamlıbel Tüneli olmazsa bize hızlı tren ikinci planda bir hizmet olarak geliyor. Hâlbuki hızlı trene yarım saatte Çamlıbel Tüneli ile birlikte Yızdızeline ulaşmış oluruz.”

HAVAALANIMIZ VAR

            “Havaalanı yok deniliyor. Havaalanımız var. 2021 yılında yapılacak diyorlar, millet üç dört sene neden beklesin. İstanbul’da 3. Havalimanı yapılıyor diye Atatürk Havalimanı ya da Sabiha Gökçen Havalimanı kapatılıyor mu? Bizim neyimiz eksik? 130 tane kişi havaalanında çalışıyor. Havaalanının da elektrikler yanıyor, çalışanların yemekleri gidiyor, servisleri gidiyor ona bir şey demiyoruz ama piste uygun bir tane uçak bulun. THY piste uygun bir tane uçak getiremez mi? Getirir, ama kimse sesini çıkartmıyor. TSO, STK’ların en büyük kuruluşu onunla alakalı çıkıp kime ne söyledik. Şimdiye kadar sesimizi kime duyurduk? Milletvekilleri ilgilenmiyorsa Ulaştırma Bakanına neden gitmedik, Sayın Cumhurbaşkanımız geldiği vakit 50 bin kişi toplandı. Neden bir tane poster olmadı. Tokat olarak siyasi iktidara en çok oy veren illerden bir tanesiyiz. Sonuçta TSO çok şey yapar sadece üye aidatı almaz. TSO bir şehrin vizyonudur.”

KADININ OLDUĞU YERDE CİDDİYET VARDIR

            Kadın girişimcileri çok önemsediğini belirten Ülkü, “Kadınlarımız cesaret göstermişler, bir işe girmişler. Kadın girişimcilerimizi ben çok önemsiyorum. Kadının olduğu yerde ciddiyet vardır” dedi.

Ahmet Sami Ülkü’nün konuşmasından sonra Kırmızı Grubun TSO’dakomite adayları Pervin Yazgan Kaya, Nalan Balcı, Esra Özkan konuşma yaptı. Kadın girişimciler neden Ahmet Sami Ülkü’nün grubunda yer aldıklarını anlattı.

DİKKAT!  ÇEVRE TOKAT SIFIR ATIK FARKINDALIK PROGRAMI DÜZENLENDİ

            Pervin Yazgan Kaya, “Başkan adayının, Tokat’ta ilk kez TSO seçiminin ne kadar ciddi ve büyük sorumluluk isteyen bir konumu olduğunu, tüm oy verecek insanlara, tüm Tokat halkına kanıtladı” dedi.

Nalan Balcı, 10 yaşından beri ticaretin içinde olduğunu belirterek, “Dedemden gelen bir meslekle uğraşmaktayım. Sami Bey bu gün Tokat için bir savaş veriyor” şeklinde konuştu.

Esra Özkan ise “İlk defa bayana değer verilerek aday yapıldı. Sizlerin desteğini bekliyor, 7Nisanda kırmızı demenizi rica ediyoruz” dedi.

            Kırmızı Grubun kadın girişimcilerinin konuşmalarının ardından programtoplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş