38°C
23 October 2024
Haberler

TOGED-DER’DEN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

  • Mart 21, 2018
  • 3 min read
TOGED-DER’DEN  GÖNÜL KÖPRÜSÜ

TOKİ Geliştirme Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (TOGED-DER) Yönetimi, 10 Mart 2018 tarihinde TOKİ İlköğretim Okulunda Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlemişti. Düzenlenen etkinlikte Tokat’ın gönlü zengin sakinleri ve esnafları, TOKİ İlköğretim Okulunda okuyan, okula civar köylerden gelen ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek amaçlı, TOGED-DER derneğine ayni ve nakdi yardımda bulunmuşlardı.

            TOGED-DER tarafından, daha önceden okul idaresince belirlenen bu öğrencilere toplanan yardımların ulaşması için gayret gösterildi ve yardımlar okul idaresine teslim edildi.

Dernek tarafından toplanan yardımları okul idaresine teslim ederek fakirle zengin arasında gönül köprüsü kurduklarını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı ve TOGED-DER Başkan Yard. Mehtap Şeker, “60 yazlık- kışlık ayakkabı, onlarca kaban, mont, manto, kıyafet, okul çantası, okul araç gereci ve 3 kişiye sağlanan öğrenci bursu, okul idarecilerimizden Müdür Yardımcısı Bünyamin Gürbüz’e teslim edilmiştir. Bizim için de manidar bir gün olan 19 Mart 2018’de, 3 ayların başlangıcı Recep ayının ilk gününde; yardımseverliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin karşılığını misliyle bulduğu bu günde, yardımlarımızı okul idaresine teslim ederek fakirle zengin arasında gönül köprüsü kurduk” dedi.

Gönül Köprüsü Proje Koordinatörü ve TOGED-DER Başkan Yardımcısı SHU Mehtap Şeker, dernek olarak böyle bir projenin içerisinde yer almanın kendilerini gururlandırdığını ve onure ettiğini belirterek, yardımlaşmanın bizim kültürümüze Osmanlıdan, Selçukludan Ahilik teşkilatı ile yerleştiğini söyledi.

Sosyal ve duygusal birlikteliğin sağlanması için bu tarz faaliyetlerin sık sık yerine getirilmesi gerektiğini belirten Şeker, Dernek Yönetim Kurulu olarak severek bu işi yürüttüklerini ifade etti.

İnsanlardan, esnaftan gördükleri olumlu geri bildirimlerin ve teveccühün kendilerini motive ettiğini ifade eden Şeker, yaptıkları çalışmadan dolayı huzurlu ve mutlu olduklarını ve yapılan çalışmaların toplumda örnek olmasını istediklerini belirtti.

DİKKAT!  HUZUREVİ SAKİNLERİ İÇİN İFTAR PROGRAMI
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş