38°C
23 October 2024
Haberler

TARİH ORTAYA ÇIKACAK, TURİZME HİZMET EDECEK

  • Şubat 18, 2018
  • 11 min read
TARİH ORTAYA ÇIKACAK, TURİZME HİZMET EDECEK

MEYDAN PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ 

Tokat Meydan Projesi kapsamında 2. ve 3. Etapta temel atma töreni yapıldı. 2018 Ekim ayında bitirilmesi ön görülen proje kapsamında Meydan Camisi ve Behzat Deresi arasındaki 4 bin metrekarelik alanda yeraltı otoparkı ve üzerine meydan düzenlemesi yapılacak. Taşhan ile Meydan Camisi arasına yapılacak 5 bin metrekarelik bir alanla birlikte toplam 9 bin metrekarelik bir meydan Tokat’a kazandırılacak. Yapılan proje ile Tokat’ın tarihi gün yüzüne çıkacak ve proje şehrin turizmine hizmet edecek.

            Yeşilırmak İlkokulu yıkım çalışmalarıyla başlayan Tokat Meydan Projesinde 2. ve 3. Etapta temel atma töreni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya’nın katılımıyla yapıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, meydan projesinin Tokat’ın uzun yıllardan beri hayali olan önemli bir proje olduğunu söyledi. Projenin yaklaşık 50 bin metrekare alanı etkilediğini belirten Eroğlu, projeyle ilgili şu bilgiler verdi:

            “Bizim çalışma yaptığımız alanımız ise 25 bin metrekare. Meydan projesi 3 etaptan oluşan bir projeydi. Birinci etabını yaptık. Gaziosmanpaşa Lisemizin hemen yanında daha önceden pansiyon alanı olarak kullanılan alanın caddede bulunan dükkanlara ait olacak şekilde bir bina yapımıyla birinci etabı tamamladık. Dükkanları teslim ettik ve 2. 3. Etap çalışmalarının ihalesini yaptık. 3. etap alanı seyyar dükkanların ve Yeşilırmak ilkokulun bulunduğu 4 bin 200 metrekarelik alandı. Bu alanın alt kısmını 120 araç kapasiteli bir otopark haline getiriyoruz. Üzerine de herhangi bir bina yapmadan meydan haline getireceğiz ve bu alandaki tarihi mekanları ortaya çıkarmış olacağız. Buradaki okulumuzun yerine Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde Gülbahar Hatun Mahallesinde bir okul yapımı sözünü verdik.”

            Projenin Tokat’ın tarihi alanlarını ortaya çıkararak turizme hizmet edeceğinin altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:

            “Burası tarihte Gülbahar Hatun İmarethanesi diye adı geçen bir alan, 15’inci yüzyılda yapılan çok kıymetli bir alan. Hemen araksında tarihi Gülbahar Hatun Camisi (Meydan Camisi) var. Yine 14’üncü yüzyıla ait Çekenli camisi var, ötesinde 17’inci yüzyıldan Taşhan, onun yanında 13’üncü yüzyıldan Gök Medresemiz var ve 15’inci yüzyılda yapılan Pirhan var. Bunun gibi 16 tarihi yapıyı içerisine alan bir bölge burası. Burada 4 bin 200 metrekare oluşturacağımız meydan ve Taşhan ile Meydan Camisi arasında oluşturacağımız 5 bin metrekarelik ikinci bir meydanla toplamda 9 bin metrekarelik bir meydanı Tokat’a kazandırmış olacağız. Diğer taraftan da tarihi Meydan Camisi ile Taşhan’ın arası açılmış olacak. Bu anlamda Tokat’ın tarihine ve turizmine hizmet edeceğimiz bir çalışma olacak.

DİKKAT!  “TEK ADAM BÜTÇESİNİ ASLA VE ASLA KABUL ETMİYORUZ”

TİCARET DEVAM EDECEK

            Diğer taraftan burası ticari anlamda şehrin can damarlarından bir tanesidir. Özellikle köylerimizden ilçelerimizden gelen misafirlerimizin devamlı alışveriş yaptığı bir yer. Burada ticareti bitirmemek adına yeni yapacağımız alanda ticaretlerini daha iyi ve modern şartlarda yapmalarını sağlayacağız.

Tüm bunları yaparken tarihi yapıya uygun yapalım, çevreci bir şekilde gerçekleştirelim istedik ve yapacağımız dükkanları tek kat olmak üzere bir buçuk metreyi geçmeyecek şekilde planladık. 2018 yılı Ekim olarak bitiş tarihi koyduk.

            Şehirler meydanlarıyla anılır. Meydanlar şehirlerin yaşadığı yerlerdir. Sadece bir tane meydana sahip olan Tokat’ımızı ikinci meydanına kavuşturmuş olacağız. İnşallah üçüncüsü, dördüncüsü de yapılacak. Tokat meydanlarıyla daha da güzel hale gelecek.

            Bunları yaparken 112 esnafımızla görüştük. Esnafımıza çok teşekkür ediyorum, her daim yanımızda oldular ve bu projenin ilerlemesine büyük katkı sağladılar. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, meydanımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“ŞEHİRLER İNSANLAR GİBİDİR”

            AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer ise şehirlerin de insanlar gibi olduğunu ifade ederek, “Güzel insanlar, güzel şehirler imar ederler. Güzel şehirler de güzel insanlar doğururlar. Karşılıklı inşadır bu. O yüzden buradaki değeri ortaya çıkartmamız lazım. İşte bizim belediyecilik anlayışımız, hükümet anlayışımız budur. İnsanla tabiatı bir bütün olarak görürüz. Yunus Emre sarı çiçek ile niye konuşuyor; Çünkü o da aynen insan gibi düşünür, hafızası vardır. İnsan geçmişiyle tabiatıyla bir bütünlük arz ettiğinden mutlu olur. Bu inşa faaliyeti memleketin çocuklarının geçmişini tanıması ve geleceğe güvenle bakması için bir fırsattır. Buradaki eserlerimiz saymakla bitmez. Tokat’ımız Anadolu’da İstanbul ile yarışan kültür tarih dokusuna sahip ilimizdir. O yüzden bunların açığa çıkartılması için yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu biliyoruz. Ve bu anlayışla beraber çalıştığımız belediye başkanlarına bu hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.  Elbette ki bizlerin görevi hemşerilerimizin maddi ve manevi olarak insana yakışır bir şekilde yaşaması için çalışmaktır. O yüzden bu memlekette insanlar hem estetik olarak hem şehircilik olarak dünyadaki en iyi örneklerin uygulamalarına sahip olacaklardır” diye konuştu.

DİKKAT!  Ortadoğu'da Neler Oluyor? Ortadoğu Haberleri

TOKAT HIZLI TREN AĞINA KAVUŞUYOR

Prof Dr. Celil Göçer, yaptıkları çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi: “İnsanlarımızın en iyi hizmeti alması için Tokat’ımızda bütün hastanelerimizi bütün ilçelerimizde yaptık. Artova Hastanemiz 20 Şubat’ta ihaleye çıkıyor. Kaldı Sulusaray. Onu da inşallah Nisan ayı gibi ihaleye çıkaracağız. Dolayısıyla 11 ilçemizde hastane ve sağlık kuruluşlarıyla ilgili eksiğimiz kalmayacak. Tokat’ta hastanemizin kapasite genişlemesi söz konusuydu. İl Özel İdaremizle konuştuk. Yandaki binanın tahsis edilmesiyle ilgili Sağlık Bakanımız ile konuştuk. Çalışmaya başladık. Dün itibariyle Tokat’ın ulusal demir yolu ağına bağlanması için etüt ihale projesi sonuçlandı. İleride Ankara-Samsun arası hızlı tren yolu yapıldığında Turhal üzerinden inşallah Tokat hızlı tren ağına kavuşmuş olacak. Havaalanımız ile ilgili sorunumuz yok. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu kapalı spor salonu ve stadyum için çalışmalara başladık. Tokat’a yakışan en güzel kapalı spor salonu ve stadı yapmak için çalışıyoruz. Bu şehrin çocuklarının sağlıklı olması için Sporcu Fabrikası yaptırıyoruz. Türkiye’de 10 sayıda ilde var. Yine şehrin önemli ihtiyaçlarından olan Küçük Sanayi Sitesinin taşınmasıyla ilgili hazırlıklar son noktaya geldi. İnşallah bu sene Niksar Yolumuz bitiyor. Sivas-Çamlıbel tünelimiz ihale aşamasında.”

“TOKAT KİMLİKLİ BİR ŞEHİR”

Vali Dr. Ömer Toraman ise “Tokat’ımız tarihi ve bir kültür şehridir. İlim şehridir. Bu coğrafyanın büyük fatihi Danişmend Melik Ahmet Gazi ve arkadaşı gaziler bu bölgeyi fethettikten sonra medeniyetimizin meşalesi olan pek çok eseri de inşa etmeye başlamışlar. O günden bugüne geçen zamanda Tokat medeniyetimizin müstesna bir şehri  oldu. Tokat kurucu ve öncü bir şehir, kimlikli bir şehirdir. Bizim medeniyetimize ait bizleri tarih boyunca yaşatmış ve bugüne aktarmış bir şehir. İnşallah şimdi de Tokat bu tarihine, kültürüne, ecdadına yakışır bir şekilde bu eserlere sahip çıkmaya onlarla yeniden buluşmaya ve buluşturmaya gayret edecektir. Bu manada çok müstesna bir hizmet yürütülüyor. İnşallah bu projeyle beraber Tokat’ımız daha değerli hale gelecek” dedi.  Vali Toraman, çalışmaya maddi destek sağlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı , Tokat Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

DİKKAT!  Siirt Seçim Sonuçları 2023

TOKAT’TA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

            Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Karadeniz Bölge toplantısı için Tokat’ta olduklarını belirterek “Bu çağrıyı aslında Hacı Bektaş-i Veli’nin ‘burada olmanın mutluluğunu ifade etmek için söylüyorum; Alimler konağı şairler yatağı dediği şehirde olmaktan mutluluk duyuyorum. Geldiğimde gördüğüm bir fotoğrafı da ifade etmek istiyorum ki burada diğer siyasi partilerdeki arkadaşlarımıza bir teşekkür ifadesi olarak söylemek isterim. Mevlana ‘Tokat’a gitmek gerek. Havası ve insanları mutedildir’ diyor. Biz de kalktık geldik. Bugün iki güzelliği gördüm. Birisi bir belediye başkanı olarak şehrin merkezini düzenlemek, şehrin nefes almasını sağlamak ve bir meydana kavuşturmak çok önemli bir husustur. Bunun için belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Çok daha önemli başka bir şey gördüm; Buraya gelmeden evvel Turhal’da Et Kombine Tesisini  bitmiş halde gördük. Herhalde yakında açılacak. Yaklaşık 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. 3 belediye başkanımız devletimizin kurumu ve bir sivil toplum örgütü bir araya gelmiş bu şehrin ekonomik olarak kalkınması ve istihdamına katkıda bulunması noktasında buradaki hayvancılığa çok büyük destek olmak amacıyla muhteşem bir eser ortaya getirmişler. Tebrik ediyorum. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Bu coğrafyanın içerisindeki terörle mücadelede önemli mesafeler kat ettik. Bu vatanın terörden temizlenmesi noktasında vücudunu siper eden, canını feda eden gerek ordu mensupları, korucularımız ve emniyet mensuplarımıza minnet borcumuz var. Oradaki evlatlarımıza dua etmek ve onlara sahip çıkmak görevimiz” dedi. Kaya şehitlerimizi rahmetle anarak yaralı gazilerimize şifa diledi. 

            Temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Tokat Milletvekilleri, Zeyid Aslan, Celil Göçer, Coşkun Çakır, Kadim Durmaz, il protokolü, Karadeniz Bölgesinden birçok ilin belediye başkanı katıldı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş