38°C
23 October 2024
Köşe Yazıları

HASAN HÜSEYİN TANIŞ İLE RÖPORTAJ

  • Aralık 28, 2018
  • 6 min read
HASAN HÜSEYİN TANIŞ İLE RÖPORTAJ

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İşletme Öğrencisi ve Tiyatro Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Tanış:” Tiyatronun Tokat’ta gelişmesi için öncelikle şehirdeki nüfusun Tiyatro ile bilinçlenmesi gerekiyor”

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- Merhabalar ben Hasan Hüseyin TANIŞ 10 Temmuz 1997 Tokat doğumluyum.

Okul öncesi eğitimimi Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, ilk ve orta öğrenimimi İbn-i Kemal İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimimi Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik bölümünde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Elektrik bölümünü bitirdim. Şu a da Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İşletme bölümü öğrencisi olarak devam etmekteyim.

SORU- Tiyatro sevginizin kaynağı nedir?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- Tiyatro sevgim aslında sahneden kaynaklanıyor şöyle ki: İlkokul yıllarımda okulumda yapılan bir yarışmada Pop Star Alaturka programında ki Bayhan’ı canlandırmıştım ve ödül olarak kalem vermişlerdi. Daha sonraları sahne sanatlarıyla hep ilgili olmaya çalıştım.

Lise yıllarımdan itibaren Tiyatro ile ilgileniyorum. Fakat şu son 4 senedir aktif bir şekilde hem oynuyor hem de takip etmeye çalışıyorum.

SORU-Tiyatro kulübü ile tanışma hikâyenizi anlatır mısınız?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- Üniversitenin ilk yılında henüz 3 ay geçmişken canım çok sıkılıyordu Elektrik eğitiminin yanı sıra kendimi farklı alanlarda geliştirmek istiyordum. İlk fikrim korolara katılmaktı, ta ki duyuru panosunda Tiyatro kulübü oyuncu arıyor yazısını görene kadar. Afişte ki numarayı aradığımda Kemal Atan Gür hocamla tanıştım o gün seçme olacağını söyledi ve ben seçmelere katılarak rol alma fırsatını yakaladım.

Kulüp olarak 2015-2016 döneminde Moliere’in George Dandin, 2016-2017 döneminde Turgut Özakman’ın Töre, 2017-2018 döneminde ise Volker Ludwig/Rainer Lücker’in İsli Sisli Pis Puslu ve Kemal Atan Gür’ün yazdığı Ah Bir Kadın Olsam isimli oyunları oynadık.

SORU-Tiyatro alanında nasıl gelişmek istiyorsunuz? 

HASAN HÜSEYİN TANIŞ-  Konservatuvar kazanıp Tiyatro eğitimi almayı istiyorum. Yanı sıra şuan da hayatımda farklı planlar kuruyorum.

DİKKAT!  GAZETECİLER.. İŞİ ZOR ZANAATÇILAR!

SORU- Kulüp ile tanışmak hayatta size ne kazandırdı?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- – Kulüple ilgilenmek sosyal hayatımda değerli insanlar kazanmama, özgüvenimin artmasına ve hayatıma bir renklilik kattı.

Kulüple ilgilenen gençler hayatında farklı bir pencere, farklı insanlar ve farklı bir ortam kazanır.

SORU-Üniversitelilerin genel sorunları ne? Sizce çözümü nedir?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- Üniversitelilerin maddi yön hariç olarak başka bir sorunu olduğunu düşünmüyorum çünkü bu uzun yaşam serüveninde bence en kolay basamak üniversite öğrencisi olmak. Şehir olarak sorunlarımız ise aktivite olarak sınırlı olması, kampüs otobüslerinin yetersiz olması ve öğrenciler için çok fazla imkan sağlanmaması.

SORU-Tiyatro ile ilgilenmeniz aileniz üzerinde ne etki etti? 

HASAN HÜSEYİN TANIŞ-  Tiyatro ile ilgilenmemi ailem çok destekliyor. Babam ve Annem oynadığım bütün oyunlara çevresini de çağırarak izlemeye geliyorlar. Zaten büyük abim Gökhan Tanış da lise zamanlarında Tiyatro ile ilgileniyormuş hatta bir oyununda izlerken gokoo diye bağırmışım. 🙂 Bir benzeri de bu yıl oynadığım oyunda 4 yaşında ki yeğenimin ( Zeynep Duru TANIŞ) oyun sırasında Haşaan diye bağırmasıyla tekrar canlanmış oldu. Yanı sıra küçük abim Emrah Tanış da evde Tiyatro metinlerini okurken karşımda ki role geçip ezber çalışmam da yardımcı oluyor.

SORU-Okul ile tiyatro bir arada zor olmuyor mu?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ-  Tiyatro ile okulu birlikte yürütmenin bazen tabii ki de zorlukları oluyor lakin severek yaptıktan sonra zorlukları görmezden gelebiliyorsunuz ve işlerinizi ona göre yoluna koymak için çaba sarf ediyorsunuz.

SORU- Hocanız Kemal Atan Gür başarılı bir tiyatrocu size katkısı çok olmuştur değil mi? Tiyatronun Tokat’ta gelişmesi için neler yapılmalı?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- Tiyatronun öncelikle Tokat’ta gelişmesi için elinden gelenin fazlasını yapan bir yetenek ile saygıdeğer hocam Kemal Atan Gür ile çalışıyorum ve Kemal hocam yaklaşık 22 senedir bu şehirde restoran ile birlikte Hacivat Karagöz ve Tiyatro oyunları sergilemeye çalışıyor bu şehre tiyatro için emekleri çok fazla.

DİKKAT!  İDARECİ VE LİDER FARKINI İYİ BİLEN YÖNETİCİ

Tiyatronun Tokat’ta gelişmesi için öncelikle şehirdeki nüfusun Tiyatro ile bilinçlenmesi gerekiyor, son zamanlarda Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda gelmeye başlayarak yavaş yavaş gelişmeye başladığını söyleyebilirim. Bizlerde her sene olduğu gibi bu senede Hacivat Köftecisinde Münir Özkul Oda Tiyatrosunda her cumartesi tiyatro oyunu sergiliyoruz herkesi izlemeye bekleriz.

SORU-Tiyatro ile ilgilenmek isteyen gençlere ne tavsiye edersiniz?

HASAN HÜSEYİN TANIŞ- Kamuoyuna Tiyatro ile alakalı henüz bir şey anlatabilecek kapasitede değilim. Ben sadece amatör bir Tiyatro oyuncusuyum.

Çok güzel röportaj oldu Hüseyin çok teşekkür ederiz.

 

About Author

Turan Yalçın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş