38°C
23 October 2024
Haberler

BEYAZ BAYRAK VE BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKA TÖRENİ

  • Mayıs 22, 2019
  • 4 min read
BEYAZ BAYRAK VE BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKA TÖRENİ

2018-2019 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

            2023 Eğitim vizyonu kapsamında Tokat'ta yürütülen Öğrenci Dostu Okul Projesi ile öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim-öğretim görmeleri ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor. Öğrencilere sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla il genelinde daha önce Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almamış olan okulların projeye başvuruları alındı, denetim komisyonu tarafından çalışmalar yerinde kontrol edildi. Denetimler sonucunda 279 okul Beyaz Bayrak almaya, 353 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı. İl genelinde daha önce sertifika alan okullarla birlikte Beyaz Bayrak kapsamında olan 645 okuldan 602 tanesi Beyaz Bayrak aldı. Beslenme Dostu Okullar kapsamında olan 621 okuldan 589 tanesi Beslenme Dostu Okul Sertifikası aldı.

P2280589

            26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Dr. Ozan Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Abdulhamit Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, il protokolü ve sertifika alacak okulların idarecileri katıldı.

            Saygı durusu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan tören İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan’ın Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullar hakkında bilgilendirme sunumu ile devam etti. Sonrasında okulların sertifikaları Vali Dr. Ozan Balcı ve il protokolü tarafından takdim edildi.

P2280600

            Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifika teslim töreninde konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, "Bizim kültürümüz temizlik üzerine kurulu bir medeniyet, nitelikli adamlar yetiştirmemiz lazım, Türkler dünyanın en medeni insanları, çocuklarımızı da öyle yetiştirmemiz lazım. çocukları özgüveni yüksek, ufku açık, kendi değerleri ile barışık, aşağılık kompleksi olmayan birer hanımefendi, beyefendi gibi yetiştirmemiz lazım. Bu emek vermekle olur. Üç beyaz eğitimi verildi, un-tuz-şeker eğitiminin çocukken elde edilmesi gerekir.  Çevremizde şeker, tansiyon hastası insanımız var, halbuki o duyarlılığa sahip olsalar bunlar olmayacak. Yaptığımız göz taramaları, diş taramaları önemli bir iş, Spor Tokat’ı yürütüyorsunuz, gayet güzel gitti, malzeme desteği verdik, inşallah yine malzeme desteği vereceğiz. Tokat'taki bütün eğitim projeleri örnek olmalı. Gelecek nesiller için bir şeyler yapmamız lazım, Etüt Merkezleri ile Türkiye'ye örnek yapmamız lazım. Sporu çok önemsiyorum, Spor Tokat'ta çok güzel işler yaptınız, bir çok il örnek almaya başladı.  Zenginleştirilmiş kütüphaneler, kodlama ile beraber bilişim tasarım atölyeleri, müzik resim sınıfları, spor, engelli çocuklarımız, üstün ve özel yeteneği olan çocukları önemsiyorum. Diş sağlığı ve göz kulak taramaları devam etmeli, doğru işi yapmak yetmez, işi de doğru yapmamız lazım. Allah'a şükür Tokat'taki eğitim camiamız hem doğru işi yapıyor, hem de işi doğru yapıyor" dedi.

DİKKAT!  2020-2021 PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş