38°C
23 October 2024
Haberler

ÜLKE GENÇLERİ SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

  • Mayıs 20, 2019
  • 4 min read
ÜLKE GENÇLERİ SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Eğitim Sen Tokat Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada gençlerin geleceklerinden kaygılı, sosyal haklardan uzak, güvencesiz istihdam içerisinde çalışmak zorunda bırakıldığı ifade edilerek, "Ülkemiz gençliği pek çok sorun ile boğuşmaktadır." denildi.

            Eğitim Sen Tokat Şube Yürütme Kurulu tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100'üncü yılı dolayısıyla açıklama yapıldı. Eğitim sorunlarına değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi

            "19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı mazlum ulusların bağımsızlık mücadele meşalesini yaktığı, Anadolu’nun makûs talihinin değiştiği ve yeniden ayağa kalktığı günün adıdır. Anadolu’nun ayağa kalktığı, işgale direndiği günün adı olan 19 Mayıs’ın yüzüncü yılını kutluyoruz. Bu duygularla Eğitim Sen olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

            Bugün ise ülkemizde genç işsizler, genç nüfusun büyük bir kısmını oluşturuyor. Sosyal haklardan uzak, güvencesiz ve taşeron işlerde çalışan gençler gelecekleri konusunda dünden daha fazla kaygılılar. İşsizlik oranlarına baktığımızda gençler arasındaki işsizlik oranları özellikle de üniversite mezunlarında işsizlik oranları %30’ları buluyor. Gençler geleceklerinden kaygılı, sosyal haklardan uzak, güvencesiz istihdam içerisinde çalışmak zorunda bırakılıyor.

            Devletin öğrenci başına yaptığı kamusal harcamaların yıllar itibariyle azaldığı; bu alanda da OECD ortalamasının altına düştüğümüz ve açık bir çocuk ve genç yoksulluğu ile karşı karşıya olmamıza karşın, eğitimin adım adım ticarileştirildiği ve özelleştirildiği, piyasanın kar hırsına teslim edildiği bir dönemden geçiyoruz.

            Gençlik özellikle 17 yıllık AKP hükümeti döneminde bilimsel ve laik eğitimden uzaklaştırılmış ve türlü vakıf ve cemaatlerin cenderesi altına alınmıştır. “Dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz” diyerek gençlerimiz siyasal iktidar için itaat ve biat eden, itiraz etmeyen kuşaklar haline getirilmek isteniyor.

DİKKAT!  ZİNAV GÖLÜ PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Üniversite kapılarına yığılan yüz binlerce gencimiz 3 saatlik bir sınav adaletsizliği ile birer yarış atına dönüştürülürken üniversite eğitimi almış her 3 gençten en az birisinin işsiz olması son derece kaygı vericidir. Ülkemiz gençliği pek çok sorun ile boğuşmaktadır.

            Eğitim Sen olarak belirtmek istiyoruz ki, çocuklarımızın ve gençlerimizin nitelikli eğitim hakkından eşit koşullarda yararlandığı;

            Barış, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, özgür, demokratik, sosyal, laik ve bağımsız bir ülkede güvenli bir ortamda yetişip, gelecek kaygısı duymayacağı bir biçimde yaşaması dileğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız."

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş