38°C
23 November 2024
Haberler

HEDEF, ULUSLAR ARASI BAL FESTİVALİ

  • Ekim 12, 2020
  • 6 min read
HEDEF, ULUSLAR ARASI BAL FESTİVALİ

Bal yarışması ödül töreninde konuşan Vali Dr. Ozan Balcı arıcılığa tam destek verdiklerini belirterek, “Hedefimiz uluslararası bal festivalini Tokat’ta düzenlemek.” dedi.

Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen bal yarışması sonunda Tarım İl Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Demir, TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Yusuf Beyazıt birer konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, hedeflerinin uluslar arası bal festivalini Tokat’ta yapmayı hedeflerini belirterek, şunları kaydetti:

 “Kısa vadede 100 bin kovan demiştim, orta vadede hedefimiz 200 bin kovan. Sonra da 1 milyon kovan olması lazım. Bizler Uluslararası bal festivalini Tokat’ta yapmalıyız.  Birlik başkanında ve üreticilerinde bu gücü gördüğüm için söylüyorum bunu. Tokat tarımın başkenti. Başkente de bu yakışır. 10-15 yıl içerisinde hedefimiz bu olmalı.

Dereceye giren üreticilerimizi tebrik ediyorum. Arıcılığa her zaman desteğimiz tam. Arıcılığı çok önemsediğimi de ifade etmek istiyorum. Devletimizin imkanlarıyla da bir çok destek veriliyor. Tokat tarım ve hayvancılığın başkenti dedik ve Tokat’ta tarım adına çok güzel işler oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda el ele omuz omuza işlerimizi götürüyoruz. Tokat’ın huzuru, refahı ve zenginliği için bir bütün halinde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Şehirleri zenginleştiren birlik ve beraberliktir.”

bal1

Koyunculuk’ta Tokat Modeli Türkiye Modeli Oldu

Koyunculuk projesinin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Vali Balcı, sözlerine şöyle devam etti:

 “Tokat’ta Milletvekillerimiz, Belediye başkanımız, Ticaret Sanayi Odası Başkanı, bürokrasi, iş dünyası ve çiftçilerimizle birlikte uyumlu bir birliktelik sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta bu yılı hamle yılı ilan ediyorum demişti. Biz de Tokat modeli diye küçükbaş hayvancılıkta model geliştirdik biliyorsunuz. Ziraat Bankasıyla protokol imzaladık. 150 milyon kredi verdik ve 25 bine yakın koyunumuzu dağıttık. Proje halen devam ediyor. 2 yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli, sıfır faizli 100 koyun veriyoruz ya da çiftçimizin koyununu 100’e tamamlıyoruz. Şu anda 50 tane ilimizde Tokat modeli uygulanıyor. Bu projeye gönülden destek veren çiftçilerimize, mühendislerimize, milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Projenin bereketi Tokat sınırlarını da aştı. Tokat modeli Türkiye modeli oldu.

DİKKAT!  Bioxcin Çözümleriyle Tanışın!

Ceviz Denince Aklıma Niksar Cevizi Geliyor 500 Bin Ceviz Dikiyoruz

Örneğin ceviz denince benim aklıma Niksar geliyor, Tokat geliyor. 250 bin ceviz fidanı dikildi. Bu sene 150 bin ceviz daha dikiyoruz. 150 bin ceviz de toprakla buluştu, önümüzdeki yıl dikiyoruz. Tam 550 bin yapıyor. Türkiye’deki ceviz varlığı tahmini 25 milyon. 25 milyon cevizin 500 binini biz dikmiş oluyoruz. Kelkit Havzasına 100 bin ceviz dikeceğiz. Bunu da çok önemsiyorum. Özel idare imkanlarıyla 50 bin tane meyve yetiştirilmişti. İnşallah bu sene onlar da toprakla buluşuyor.  100 bin tane daha dikeceğiz. Teksas bademi diye bir şey var. 20 bin tane de ondan dikeceğiz inşallah. Tokat’ın meyvenin ambarı olması lazım. Ben meyvecilikte istediğimiz seviyede olmadığımızı düşünüyorum. Çok iyiyiz ama yetmez çünkü Tokat’ın Türkiye’yi besleyecek kapasitesi var.

Bunun yanında yine orman meyveleri fidanları yetiştiriyoruz. Kızılcık, kuşburnu, hünnap, alıç bunları yetiştiriyoruz. Şu anda 500 bine yakında orman meyveleri fidanlarımız var. Yaprak konusunda Tokat yaprağı zaten dillere destan. İnşallah bu sene 1500 dönüme yakın bağ fidanı dikimini, bitirmiş olacağız. Sadece Pazar Çayköy’de 1000 dönüme yakın alanda çiftçilerimizin arazisini birleştirdik. Oraya devletin imkanlarıyla asma bağı kurulacak. Başçiftlik’te de bin dönümlük kiraz ve elma bahçelerini kuruyoruz.

1250 Ton Sertifikalı Buğday Tohumu Dağıtacağız

Kaba yem bitkisine çok destek veriyoruz. 1250 ton sertifikalı buğday dağıtımı yapıyoruz. Çiftçimiz, üreticimiz zenginleşsin diye hep beraber çalışıyoruz. Yine TKDK projelerine başvurularda da Türkiye’de birinciyiz. Bunlar tarımsal projeler. 800 dönüm çilek dikimi yapıldı. İnşallah bin dönüm daha hedefliyoruz. Örneğin çiçek Antalya’daki çiçekçilerin yüzde 40’ı Erbaalı. TKDK’dan 120 dönüm çiçek serası kuracağız. Çiçek denince de akla hemen Tokat gelmeli.

DİKKAT!  Bağımlılık İle İlgili Sözler

Tokat İhracata Dayalı Tarımsal Sanayinin Merkezi Olacak

“Kısacası Tokat tarımın başkenti, Tokat’ta çok güzel işler oluyor. Yorulmak yok, bana de demek yok, yeter diye bir şey yok. Aşkla, şevkle çiftçinin, üreticinin her zaman yanında olmak var. El ele, omuz omuza, birbirimize destek vererek memleketin imarına, ihyasına, huzuruna, refahına, zenginleşmesine candan, kalpten katkı sağlayacağız. Tokat’ın önü açık. Nihai hedef de ihracata dayalı tarımsal sanayi olacak. Havaalanımız yapılıyor. Hızlı tren burnumuzun dibinde. İnşallah liman da yapıldı mı Tokat dünyaya açılmış oluyor. Bu da zenginleşmek demek zaten. Kapalı bir havzadan dünyaya açılıyor Tokat. Şehrimiz sadece Türkiye’yi değil, dünyayı besleyen bir il olacak. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine bir ve beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu güzel balları ürettikleri için bütün bal üreticilerimize teşekkür ediyorum.”

Protokol konuşmalarından sonra bal yarışmasında dereceye giren üreticilere Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından belge ve hediyeleri takdim edildi.

Programa Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, protokol mensupları, arıcılar ile davetliler katıldı.

hedef uluslar arasi bal festivali.fw
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tokat haberleri reseller
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet