38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

ESNAF VE SANATKARLAR İÇİN BORÇ YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS

  • Nisan 7, 2023
  • 2 min read
ESNAF VE SANATKARLAR İÇİN BORÇ YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS

Haber-Foto: Mustafa Işık 

Tokat Esnaf Odaları Birliği’nde yapılan toplantıda, Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, Tokat Defterdarı Alaaddin Karpınar, Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz ve kurum amirleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplantıya, Tokat Esnaf Odalar Birliği bünyesinde bulunan 34 Esnaf Odası Başkanları ve Genel Sekreterleri katıldı.

1680785016

Yeniden yapılandırmanın kapsamı da toplantıda detaylandırıldı. Verilen bilgilere göre; Genel olarak kapsama giren alacaklar arasında vergiler, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, ecrimisil borçları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payları, gümrük vergileri ve bu vergiye ilişkin idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi gibi birçok konu yer alıyor. Yapılandırma kapsamına giren alacakların dönemi açısından ise, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı tahsil dairelerince tahsil edilen vergiler bakımından yapılandırma kapsamına; 31.12.2022 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları (2022 yılında ödenmesi gereken geçici vergi hariç), 2022 yılına ilişkin olarak 31.12.2022 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, 31.12.2022 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları yer alıyor.

1680785033

TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırması olan 7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Esnaf ve Sanatkarlar için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu belirterek, son başvuru tarihi olan 31.05.2023 tarihinden önce başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Hürsöz

DİKKAT!  Ak Parti Tokat Milletvekli ve Adayı Av.Mustafa Arslan; Her zaman olduğu gibi TAMAM İNŞALLAH…
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş