38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Niksar’da yarım asırdır süren mukabele programı dua ile tamamlandı

  • Nisan 17, 2023
  • 2 min read
Niksar’da yarım asırdır süren mukabele programı dua ile tamamlandı

Niksar’da yarım asırlık bir gelenek haline gelen ve her yıl binlerce kişinin katıldığı mukabele programı, bu yıl da dua ile sona erdi. Mukabele programı sırasında okunan dualarla birlikte, katılımcılar kendilerine has bir huzur buldu ve maneviyat dolu anlar yaşadı. Bu özel etkinlik, hem bölge halkı hem de şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilirken, yarım asırlık geleneği sürdürmenin mutluluğu yaşandı. İşte unutulmayacak anıların yaşandığı bu özel etkinliğin detayları…

Tokat’ın Niksar İlçesinde Yarım Asırdır Devam Eden Mukabele Geleneği

Her Ramazan ayında Niksar’ın Melik Ahmet Danişment Gazi Türbesinde gerçekleştirilen mukabele geleneği, yarım asırdan bu yana devam ediyor.

Mukabele Programına Niksar Belediye Başkanı da Katıldı

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan da Melik Ahmet Danişmend Gazi Türbesinde yapılan hatim duasına katıldı.

Her Yıl Katılım Daha da Artıyor

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, her yıl mukabele programına katılımın daha da arttığını belirtti. Niksar Melikgazi Kabristanı’nda geleneksel hale getirilen mukabele programı, 8. yılına Kadir Gecesi ile birlikte tamamlandı.

Annelere ve Hanım Kardeşlere Özel Buluşma

Mukabele programının son gününde anneler ve hanım kardeşler de bir araya geldi. Ramazan ayının son günlerinde yapılan ibadetlerin dergah-ı izzetinde kabul edilmesi temennisiyle, Kadir Gecesi’nin mübarek olması dileklerinde bulunuldu.

Kadir Gecesi’nin Önemi

Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir ve Ramazan ayının son on gününden birinde kutlanır. İslam dinine göre, Kuran-ı Kerim bu gece indirilmeye başlanmıştır.

Yukarıda belirtilen mukabele geleneği, hem ilçede yaşayan halk hem de ziyarete gelen turistler tarafından büyük bir saygıyla karşılanmaktadır.

Hürsöz

DİKKAT!  Tokat Balediye Eski Başkanı Av.Eyüp Eroğlu Behzat’ta Avukatlık Bürosu Açtı
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş