38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

MUHASEBECİLERE 7440 SAYILI YASA ANLATILDI

  • Nisan 19, 2023
  • 2 min read
MUHASEBECİLERE 7440 SAYILI YASA ANLATILDI

Muhasebecilere 7440 sayılı yasa anlatıldı! 7440 sayılı Yeni TTK’nın Öngördüğü Değişiklikler ve SMM Mali Müşavirlerin Sorumlulukları, mesleki ve etik standartlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen muhasebeciler için çok önemlidir. Bu yasa değişiklikleri hakkında bilgi sahibi olmanız, mesleki faaliyetlerinizi daha sağlam ve güvenilir bir şekilde sürdürmenize olanak tanır. Uzmanlarımız, muhasebecilerin 7440 sayılı yasa hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olmak için burada. Siz de mesleki gelişiminizi artırmak ve bu konuda uzmanlaşmak istiyorsanız hemen bize katılın!

Yeni Kanunla İlgili Toplantı Yapıldı

1681901836

Tokat SMMMO Başkanı Mustafa Kaya, 7440 sayılı kanunun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yaptı. Kanunun birçok sorunu çözeceği anlaşılan yasa kapsamı ve içeriğinin birinci ağızdan anlatımı ve tanıtımını sağlayacak toplantıya katılımlarından dolayı memnuniyetini belirtti.

Konuşmacılarla Bilgi Paylaşımı

1681901849

Tokat İl Defterdarı Aliaddin Karpınar yaptığı konuşmada, borçlu mükelleflerin borç yükünden kurtulması ve amme alacağının bir an önce hazineye intikali olduğunu belirtti. 7440 sayılı kanunun amacını anlatan Karpınar, Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz’ın daha detaylı bir sunum yapacağını ve ayrıca alınacak soruların da cevaplandırılacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri de yasanın maddelerinden bahsederek konu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Meslek mensuplarına gereken bilgilendirmeleri yaparak bu yasadan faydalanmalarının sağlanması noktasında yardımlarını talep etti.

Detaylı İnceleme ve Açıklamalar

1681904743

Sunumu yapacak olan Tokat Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz, 7440 sayılı yasanın tüm maddeleriyle ilgili geniş bir bilgilendirme yaparak en ince ayrıntısına kadar yasayı izah etti. Matrah artırımı, ödeme seçenekleri, peşin ödeme indirimleri, idari para cezaları gibi konularda meslek mensuplarına detaylı açıklamalar yaptı. Ayrıca, 2022 yılı gelir ve kurumlar vergisi matrah artırımında dikkat edilecek hususlar konusunda da önemli bilgilendirmelerde bulundu.

DİKKAT!  AK PARTİLİ BELEDİYELER GAZZE İÇİN AYASOFYA’DA BULUŞTU
Sorularla Tamamlandı

1681901869

Meslek mensuplarının soruları da cevaplandırıldıktan sonra toplantı sona erdi. Katılımcılar için çok faydalı bir toplantı yapıldığı vurgulandı.

(Haber: Esra Binbaş Çakmak)

Hürsöz

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş