38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

GOP. Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Depremzede Çocuklara Eğitim Desteği

  • Mayıs 4, 2023
  • 2 min read
GOP. Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Depremzede Çocuklara Eğitim Desteği

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından depremden etkilenen okul öncesi öğrencilere yönelik olarak etkinlik ve uygulamalar düzenlendi. Etkinlik ve uygulamalar, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Doç. Dr. Pınar AKSOY, Doç. Dr. Nuran TUNCER ve Arş. Gör. Betül YILMAZ ÇAM koordinatörlüğünde gönüllü okul öncesi öğretmen adayları tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, Tokat’ta, depremzede ailelerin barındığı kurum bünyesinde düzenlenen bir çocuk-oyun odasında okul öncesi öğretmen adayları ve çocuklar bir araya gelerek, birlikte hikâye okuma/anlatma, yapılandırılmamış oyunlar, dramatik oyunlar, şarkılı oyunlar, müzikli rondlar, sanat ürünleri, okuma-yazmaya hazırlık etkinlikleri yürütüldü.

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar AKSOY, kısa sürede hayata geçirilen bu uygulamanın depremden etkilenen çocukların zihinsel ve ruhsal sağlıklarının korunması, zaman kaybetmeden yeni yaşamlarına uyumlanabilmesi ve farklı yaştan farklı şehirlerden bir araya gelen çocukların normalleşebilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti. AKSOY, uygulamaların çocuklara olan katkılarının yanı sıra, okul öncesi öğretmen adaylarımızın da yaşanan durumlar itibariyle dezavantajlı konuma geçen depremzede çocukların iyi oluşlarını destekleyerek önemli bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağladığını dile getirdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal ŞENOCAK, depremzede ailelerin kaldığı kurumlar bünyesinde yer alan çocukların gelişimlerini destekleyici ortamlar hazırlamanın önemini vurgulayarak destekleyici hizmetlerin devamlılığının sağlanması için Eğitim Fakültesi olarak gerekenlerin her zaman yapılacağını ifade etti. Uygulamanın henüz okulların açık olmadığı günler içerisinde başladığını belirten ŞENOCAK etkinlik ve uygulamalardan 4-9 yaş arası 30’dan fazla çocuğun yararlandığını söyledi. Dekan ŞENOCAK destek ve katkılarından dolayı Eğitim Fakültemiz öğretim elemanları ve okul öncesi 4. sınıf öğrencilerine teşekkür etti.

15 Şubat 2023 tarihinde başlayan etkinlik ve uygulamalar Tokat bünyesinde belirli aralıklarla devam ediyor.

DİKKAT!  Tokat’ta esrarengiz zehirlenme

IMG 20230504 WA0056 IMG 20230504 WA0053 IMG 20230504 WA0055 IMG 20230504 WA0057 IMG 20230504 WA0054

GOP. Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Depremzede Çocuklara Eğitim Desteği yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş