38°C
23 October 2024
Ekonomi Haberleri

Aile Hekimi Sorgulama Nasıl Yapılır ?

  • Mayıs 5, 2023
  • 4 min read
Aile Hekimi Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Aile hekimi sorgulaması yapmak oldukça kolay ve hızlıdır. İnternet bağlantınızın olduğu her yerde, Türkiye genelindeki aile hekimlerinden birini sorgulayabilirsiniz. Bunun için, öncelikle Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesine veya e-Nabız uygulamasına girerek aile hekimliği sorgulama bölümüne yönelmeniz yeterlidir. Burada, TC kimlik numaranızı ve il seçimini yaparak, aile hekimlerinin listesine ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sorgulama sonuçları diğer sağlık bilgilerinize de erişim sağlar. Bu sayede, sağlık durumunuzla ilgili tüm verilere anında erişebilir, doktorunuzla daha etkili bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyenler, Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesindeki aile hekimliği sayfasını ziyaret edebilirler.

Aile Hekimi Sorgulama

Aile hekimi sorgulama işlemleri online olarak yapılmaktadır. Peki nasıl? Aile hekimi öğrenme işlemleri nasıl yapılmaktadır? Aile hekimi bulma işlemi yapmak isteyen vatandaşlar ne yapmalı? Aile hekimi sorgulama T.C ile birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bunlar e devlet ve telefon operatör servislerinin sağlamış olduğu kısa SMS hizmetidir. Gelin lafı daha fazla uzatmadan bunlara bakalım.

Aile Hekimi Sorgulama E devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

Aile hekimi sorgulama e devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Peki nasıl? Gelin beraber aşama aşama inceleyelim:

  1. Öncelikle bir e devlet şifrenizin bulunması lazım.
  2. Eğer e devlet şifreniz var ise https://www.turkiye.gov.tr/aile-hekim-bilgisi adresine gidiyoruz ve giriş yapıyoruz.
  3. Daha sonra açılan sayfada bağlı olduğunuz sağlık ocağı ve doktorunuzun ismini göreceksiniz.

E-Devlet Üzerinden Aile Hekimi Sorgulama Yaparken İstenen Bilgiler

E-devlet üzerinden aile hekimi sorgulama işlemini gerçekleştirirken sizden sadece T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz istenmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna ‘’aile hekimi sorgula’’ yazarsanız cevabınızı alabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Aile Hekimi Sorgularken Hangi Kısa Yolu Kullanabilirim?

E-devlet üzerinden aile hekimi sorgularken kullanacağınız en iyi kısa yol direkt adres üzerinden sorgulama yapmak olacaktır. https://www.turkiye.gov.tr/aile-hekim-bilgisi tek kısayol adresidir. Sorgu ekranına kimlik numaranızı yazmanız durumunda sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

DİKKAT!  250 Dolar Kaç TL? 250 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

E-devlet Üzerinden Aile Hekimi Sorgulama Aşamasında Hangi Bilgilere Ulaşılır?

E-devlet aile hekimi sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz durumunda erişebileceğiniz bilgiler şu şekildedir:

  • Aile hekiminden yararlanan kişi adı soyadı
  • Aile hekiminin adı soyadı
  • Aile hekiminin bağlı bulunduğu sağlık merkezi
  • Aile hekiminin bağlı bulunduğu sağlık merkezinin açık adresi

E-Nabız Üzerinden Aile Hekimi Değiştirilir Mi?

E-nabız üzerinden aile hekimi değiştirmek mümkündür. Bunun için var olan aile hekimi bilgileri değiştirilmek istenen aile hekimi bilgileri ille değiştirilmelidir. Sistemde bu bilgileri direkt Sağlık Bakanlığı’na iletilir.

E-Nabız Üzerinden Aile Hekimi Sorgulama

Bütün aile hekimi işlemlerinizi e-nabız üzerinden halledebilirsiniz. Tabii aile hekimi sorgulama işlemini de aynı şekilde. Aile hekiminizin kim olduğunu öğrenmek için öncelikle e-nabız paneline giriş yapmanız gerekir. Yabancıların aile hekimi sorgulama işlemleri ise Toplum Sağlığı Merkezi’nden gerçekleşmektedir.

Kısa Mesaj ile Aile Hekimi Öğrenme

Birçok operatör kişilerin bağlı olduğu aile hekimini sorgulamaya destek vermektedir. Bu destek SMS yoluyla yapılmaktadır. Bu başlık altında bunu nasıl yaptıklarını beraber inceleyelim.

Turkcell Aile Hekimi Sorgulama İşlemleri

Eğer hattınız Turkcell ise bu işlemi bir kısa SMS ile halledebilirsiniz. Bu işlemin ücretli olduğunu da notlarımızın ar

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş