38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Geleceğin Termal Kenti Olma Yolunda Projelerimizi Bir Bir Hayata Geçiriyoruz.

  • Eylül 12, 2023
  • 2 min read
Geleceğin Termal Kenti Olma Yolunda Projelerimizi Bir Bir Hayata Geçiriyoruz.

Yeni kaynağa ulaşmak için sondaj tekniklerine uygun şekilde MTA personelleri ve İl Özel İdaresi teknik personelleri gözetiminde çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Tokat İl Özel İdaresi Sulusaray ilçesi sınırları içinde bulunan Jeotermal sahada aktif bir kuyuya ilaveten 1 adet jeotermal sondaj sonrasında 2 adete ulaşacak.
Sulusaray ilçesinde, 2008/04 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatında jeotermal kaynak arama çalışması yapılarak aktif kuyu sayısı artırılması planlanıyor. Ilıcak Kaplıcalarının bulunduğu sahada daha önce yapılan kuyularda verimin azalması nedeniyle 1 adet sondaj kuyusu daha açılacak. Yapılacak bu sondajın maliyeti yaklaşık 6 milyon TL olarak hesaplanmıştır.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sitesinde yapılan açıklama ile ‘’ Tokat İl Özel İdaresi tarafından, Tokat ili Sulusaray, ilçesi Ilıcak Mahallesi, Hamamönü mevkiindeki yapılması planlanan 2008/04 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatında Jeotermal Kaynak Arama Sondajı İlavesi ve Alan Artışı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince 2008/04 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatında Jeotermal Kaynak Arama Sondajı İlavesi ve Alan Artışı projesi’ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir.’’ şeklinde duyuru yapıldı.
Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılarak açılacak sondajda 600 metre derinliğe inilmesi planlanmıştır. Jeotermal kaynağa ulaşılması ile birlikte kaynak özellikleri (sıcaklık, basınç, debi ve jeokimyasal özellikleri vb.) belirlendikten sonra kaynak termal turizm sektöründe kullanılmak üzere Tokat’ın hizmetine sunulacaktır.

WhatsApp Image 2023 09 12 at 14.34.01 WhatsApp Image 2023 09 12 at 14.34.02

Geleceğin Termal Kenti Olma Yolunda Projelerimizi Bir Bir Hayata Geçiriyoruz. yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

DİKKAT!  Tokat Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültemizden Toplum Yararına Katkı Projeleri
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş