38°C
22 October 2024
Teknoloji Haberleri

watchOS 8 için Görülmesi Gereken Konsept Çalışması

  • Mayıs 3, 2024
  • 4 min read

watchOS 8, geliştirme aşamasında olan bir yazılım. Apple’ın akıllı saatlerinde kullanılacak olan yeni yazılım için henüz çok fazla bilgi yok. Daha doğrusu yeni yazılım çıkmasına çok uzun bir süre var ve bu nedenle şu an nasıl bir sistem göreceğimizi bilmiyoruz.

Yine de geliştiricilerin yorumları ve bazı beklentiler üzerinden hazırlanmış olan konsept çalışmaları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Son yayınlanan konsept çalışması da beklenen özellikler için yeni beklentileri ortaya koymuş oldu.

watchOS 8 Konsept Çalışmasında Öne Çıkan Özellikler

Sağlık uygulaması, yeni kontrol merkezi sistemi gibi birçok yeniliğin vurgulandığı konsept çalışmasının detaylarına ve üzerinde durulan özelliklere geçelim.

İlginizi Çekebilir: AirPods Max Pil Değişim Ücreti Netleşti

Piller Uygulaması Akıllı Saatlerde  

Yeni konsept çalışmasının odaklandığı ilk nokta piller uygulaması. Aslında bu özelliği iOS 14 serisinden tanıyoruz. iPhone akıllı telefonlarıyla kablosuz bağlantı kurulan tüm cihazların şarj durumlarının gözükmesini sağlayan özellik, Apple Watch akıllı saatlerinde de kullanılacak.

En azından konsept çalışmasında bu vurgulanmış. Sadece cihazların şarj durumlarının gözükmesi değil, bunun yanında cihazların Apple Watch üzerinden güç tasarrufu moduna alınması da mümkün kılınacak.

 

Sağlık Uygulaması için Yeni Düzen

watchOS 8 ile sağlık uygulamasının da geliştirileceği söyleniyor. Bundan sonra akıllı saatlerde sağlık verilerine ilişkin çok daha detaylı bilgiler olacak. Sensörlerden alınan tüm bilgiler anlık olarak saat üzerinden kontrol edilebilecek. Bunun için iPhone akıllı telefonlarına da ihtiyaç olmayacak.

Kontrol direkt olarak saat üzerinden yapılacak. Anlık sağlık verilerini görebileceğimiz gibi, geçmişe ilişkin sağlık verilerini de yine bu ekran üzerinden görebileceğiz. Yani dışa olan bağlılık azalacak. Bu iPhone akıllı telefonları olsa bile geçerli.

 

Kontrol Merkezi Yenileniyor

Yeni arayüzün konsept çalışmasında dikkat çeken bir başka kısım kontrol merkezi oldu. Bundan böyle kontrol merkezinin iPhone akıllı telefonlarında olduğu gibi tek bir menü üzerinden yönetilmesinin mümkün olacağı ve tüm butonların da bu menü üzerinde kullanılacağı vurgulanmış.

DİKKAT!  Netflix ekran görüntüsü nasıl alınır?

Tabii ki ne kadar gerçek olduğu tartışma yaratır. Sonuçta bir konsept çalışmasından söz ediyoruz.

 

Güneş ve Astronomi Kadranları Değişiyor

Mevcut kullanılan Güneş ve astronomik kadranlarının da değiştirileceği söylenmiş. Bu kadranların daha işlevsel bir hale gelmesi sağlanmış. Mesela gün boyunca Güneş konumunu görme ya da Güneş Sistemi gezegenlerinin konumunu görme gibi bir sistemin geleceği söylenmiş. Tabii ki böyle bir özellik gelecek olursa bayağı bir ilginç kullanımı olacaktır.

 

Doğa Yürüyüş Sistemi

watchOS 8 konsept çalışmasında yer alan son özellik doğa yürüyüşü olmuş. Bu özellik sayesinde kullanıcıların yürüyüş yaparken, yürüyüş yaptıkları konumlar hakkında bilgi almaları sağlanacak. Yine sevileceğini düşündüğümüz özellikler arasında.

 

watchOS 8 ile gelecek olan tüm bu yenilikler henüz konsept aşamasında. Yani Apple ile bir bağlantısı yok. Bakalım bu özellikler akıllı saatlere getirilecek mi ya da benzerlerini görecek miyiz?

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş