38°C
22 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Tokat-Niksar Yol Projesi’ni İnceledi

  • Ağustos 4, 2024
  • 4 min read
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Tokat-Niksar Yol Projesi’ni İnceledi

Tokat-Niksar yolu projesi, Karadeniz'den Akdeniz'e uzanan Kuzey-Güney Koridoru'nun önemli bir parçası olarak stratejik öneme sahip. Bakan Abdülkadir Uraloğlu'nun incelemeleri sonucunda, projenin %75'i tamamlanmış olup, 2026 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Proje, çevresel ve ekonomik faydalar sağlayarak bölgeye büyük katkı sunacak.

Tokat-Niksar Yolu İncelemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Tokat programı kapsamında Tokat-Niksar Yol Şantiyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Tokat Valisi Abdullah Köklü, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir, AK Parti İl Başkanı ve Tokat yöneticileri de hazır bulundu. Bakan Uraloğlu, şantiyede yaptığı incelemelerde projenin detaylarına dair bilgi alarak basına açıklamalarda bulundu.

Projenin Stratejik Önemi

Bakan Uraloğlu, Tokat-Niksar yolunun yalnızca yerel bir yol projesi olmadığını, Karadeniz'den Akdeniz'e uzanan Kuzey-Güney Koridoru'nun önemli bir parçası olduğunu belirtti. Bu koridorun Ünye'den başlayıp, Niksar üzerinden Tokat'a, oradan Yıldızeli ve Sivas'a uzanan kritik bir güzergah olduğunun altını çizdi. Tokat-Niksar arasındaki kesimin ise bu projenin en zor ve önemli bölümlerinden biri olduğunu vurguladı.

Yolun Mevcut Durumu ve Çalışmalar

Bakan Uraloğlu, 49 kilometrelik yolun 35 kilometresinin tamamlanarak trafiğe açıldığını, kalan 14 kilometrelik kısmın ise zorlu coğrafi koşullar nedeniyle dikkatle yürütüldüğünü ifade etti. Özellikle Dönekse bölgesinde büyük altyapı çalışmalarının devam ettiğini, bu bölgede menfezlerden sanat yapılarına kadar birçok inşaatın sürdüğünü belirtti. Ayrıca, 1.440 metrelik çift tüp tünel ve toplam 292 metre uzunluğunda köprülerin yapımının sürdüğünü aktardı.

Teknik Sorunlar Aşıldı

Uraloğlu, projede karşılaşılan teknik sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü belirterek, heyelan riski ve zemin iyileştirmeleri gibi konuların artık projenin önünde engel olmadığını söyledi. Kamulaştırma sorunlarının da çözüldüğünü, taş ve malzeme ocakları gibi çevresel hassasiyetlerin idari olarak aşıldığını ifade etti. Proje bütçesinin artırılarak çalışmaların hızlandırılacağını, bu sayede zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanacağını söyledi.

DİKKAT!  TOGÜ YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Çevresel ve Ekonomik Faydalar

Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Tokat-Niksar arasındaki seyahat süresinin 40 dakikadan 25 dakikaya ineceğini, bu sayede yıllık 550 milyon liralık tasarruf sağlanacağını belirtti. Tokat'ın tarım, tarih ve kültür kenti olması nedeniyle projenin çevresel faydalarını vurgulayan Uraloğlu, yıllık 9.200 ton emisyonun önüne geçileceğini açıkladı.

Hedef: 2026 Yılında Tamamlanma

Projenin yüzde 75'inin tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, hedeflerinin 2026 yılının sonuna kadar projeyi tamamlamak olduğunu dile getirdi. Tokat Valiliği'ne, milletvekillerine ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür eden Uraloğlu, çalışmaların kazasız devam etmesi temennisinde bulundu. Projenin tamamlanmasının ardından bölge halkının hizmetine sunulacağını belirterek, projeyi yürüten ekibe başarılar diledi.

Bakan Uraloğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Allahuteala inşallah bundan sonra da kazasız belasız çalışmayı bizlere nasip etsin. Ve inşallah 2026 yılında da bu projeyi beraberce bitirip açmayı bizlere nasip etsin. Sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum."

 

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş