38°C
23 October 2024
Haberler

Burun Estetiği Fiyatları Güncel 2024 (Özel ve Devlet Hastanesi)

  • Ağustos 10, 2024
  • 15 min read

Burun estetiği fiyatları 2023 yılında ne kadar oldu, Devlet hastanesi ve özel hastanelerde rinoplasti ameliyatı olmak istiyorum diyenler için fiyatları araştırdık.

Burun estetiği olmak istiyorum diyenlerin merak ettikleri bir çok konu bulunmaktadır. Bu soruların başında SSK burun estetiğini karşılıyor mu devlette sigortalı şekilde düzeltme yapmak için operasyon ücreti ne kadar?, özel hastaneler burun estetiği fiyatları, burun estetiği olanların yorumları ve 2023 burun estetiği fiyatları geliyor. Bu yazıda aklınıza takılan bütün sorulara cevap bulabilirsiniz.

Burun estetiği ameliyatı son yıllarda en fazla tercih edilen estetik ameliyatların başında gelmektedir. İnsanlar yüzün görüşünü bozduğunu düşündüğü için estetik ameliyat olmak istiyorlar. Ameliyat sonucunda istedikleri burun yapısına kavuşmak isteyenlerin bir çok merak ettiği konu bulunuyor. Özellikle fiyatının ne kadar olduğu ve acı çekip çekmeyecekleri merak edilmekte. Burun ameliyatını etkileyen bir çok faktör bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları;

  • Burun estetiği yapan doktorun başarıları
  • Estetik yapılacak olan sağlık merkezi
  • Ameliyatı yapan uzman ekip
  • Kullanılan ameliyat teknikleri

Burun Estetiği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Burun estetiği tıp dilinde Rinoplasti olarak bilinir. Kişilerin burunlarında doğuştan veya sonradan oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesi için yapılan operasyondur. Yapılan burun ameliyatları genel olarak ameliyathane ortamında genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. İnsanlar burunlarının kemerli olması, burun ucun düşük olması, deliklerin büyük olması, asimetri ve burcun ucunun düşük olması durumlarında estetik yaptırmak isterler.

Burun ameliyatı hastanın burun deliklerinin içerisinde doğru kesiler atılarak yapılır. Ameliyattan sonra burunda herhangi bir kesi izi oluşmaz. Ameliyat öncesi estetik operasyonu yapacak olan uzman doktorla detaylı olarak görüşülür. Hastanın beklentisi ve doktorun görüşleri dikkate alınarak bir profil ortaya koyulur. İstenen burun şekli hakkında görüş alışverişi yapılır. Ameliyat hazırlıkları yapılarak estetik operasyon gerçekleştirilir.

  • Anadolu Yakasında Bulunan Özel Hastaneler

Burun Estetiği Ameliyatı Zor Bir Ameliyat mıdır?

Estetik ameliyat süreci zorlu bir süreçtir. Yapılan ameliyatın zorluğunu cilt yapısı, kıkırdak yapısı ve kemik yapısı işin zorluğunu belirleyici unsurlardandır. Genel olarak cilt yapısı hassas olan kişilerin ameliyatları daha çok dikkat gerektirir. Hastalar genel olarak ameliyat sonrası yüzde oluşan şişmelerden ve morluklardan şikayetçi olurlar. Fakat şişlik ve morluklar ameliyat sonrası beklenen şeylerdir. Her ne kadar başarılı bir ameliyat gerçeklemiş olsa da bu şişlikler ve morluklar oluşacaktır. Burun ameliyatları sırasında burun deliklerine silikon tamponlar yerleştirilmektedir. Bu sayede tampon çıkarıldığı zaman daha az kanama veya hiç kanama olmamaktadır. Silikon tamponların çıkarılması gazı bez ile uygulanan tamponların çıkarılmasından daha rahattır.

Estetik ameliyatının zorluğu uzman doktor tarafından bilgisi verilmektedir. İnce cilt yapısına sahip olan kişilerin ameliyatları daha çok hassasiyet gerektirdiğinden doktorlar için ameliyatın daha zorlu bir süreçte yapılmasına neden olmaktadır. Ameliyatın zorluğu ise genel olarak ameliyatta kullanılan teknik, yaş, cinsiyet ve kemik ve kıkırdak yapısına göre değişiklik göstermektedir. Plastik cerrahi doktorları açısından yapılan cerrahi girişimlerden en zorlarından birisi de burun ameliyatlarıdır. Kişinin ve çevresinin direkt olarak görüp değerlendirebildiğinden dolayı daha özen isteyen bir estetik operasyondur. Kalın derili olan hastaların da ameliyatlarının zorluk oranı daha fazladır. Ayrıca burnun eğri olması daha fazla işlem gerektirdiğinden dolayı da daha zordur.

Burun Estetiği Ameliyatı Teknikleri Nelerdir?

Burun estetiği ameliyatlarında uzmanlar tarafından 4 farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler;

  • Açık Burun Ameliyatı
  • Kapalı Burun AmeliyatI
  • Doğurtma Yöntemi
  • Modifiye Doğurtma Yöntemi
DİKKAT!  Kök Hücre Üretimi ve Tedavi Yöntemleri

Açık Burun Ameliyatı: Açık burun estetiğinde burnun alt kısmından bir kesi açılarak ameliyat işlemi gerçekleştirilir. Açık estetik ameliyattan sonraki iyileşme süreci kapalı operasyona göre daha uzun sürmektedir. Oluşan şişlik ve morlukların iyileşmezi daha uzun sürmekte.

Kapalı Burun Estetik Ameliyatı: İzsiz burun estetiğinde ise burun delikleri içerisinden kesikler atılır. Dış görünümde herhangi bir dikiş izi görülmemektedir. Kapalı burun estetiğinin iyileşme süreci açık burun estetiğine göre daha hızlıdır.

İple Ameliyatsız Burun Ucu Kaldırma Yöntemi

Burun ucundaki düşüklük bazen kişilerin kafasına takmış oldukları en büyük problemlerden biridir. Güzel bir görüntüye sahip olmak isteyenler burun ucunu kaldırma yöntemlerini uygulamak istiyorlar. Özellikle de gülümseyince ortaya çıkan kötü görüntüyü yok etmek isteyenler iple burun kaldırma yöntemini uygulamak istiyor.

İple burun ucun kaldırma, basit, burun dokusuyla fazla uğraşmadan yapılan ağrısız, ameliyatsız bir işlemdir. Burun ucu düşüklüğünde insanların nefes alması da zorlaşabilir. Kaldırma işleminden sonra rahat nefes almaya başlanacaktır.

Nasıl Yapılır?

İple burun ucu kaldırma işlemi, lokal anestezi ile yapılmaktadır. Ameliyata göre daha basit bir işlemdir. Şillik, morarma ve ağrı daha azdır. İşleme burun içine küçük bir kesi atılarak başlanır.  Burun ucu kıkırdakları, septum denilen kıkırdak desteğe asılır. Bu işlem ortalama olarak 15-20 dakika sürmektedir.

Burun ucu kaldırma yöntemi doğru hastalara uygulandığı zaman olumlu sonuçlar elde edilir. Kaldırma yönteminden sonra kemerli burun daha az göze çarpar.

Ameliyatsız burun ucu kaldırma yöntemini uygulayan doktorlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Op. Dr. Mustafa Kuzdere randevu için tıkla.
  • EsmerLife Polikliniği randevu için tıkla.
  • Doktor Fatih Somuncu buradan iletişime geçebilirsiniz.
  • Doç. Dr. Tunç Tiryaki burun ucu kaldırma hakkında bilgi almak isterseniz tıklayın.
  • İzmir Kol Hastanesi

İple Burun Kaldırma fiyatları hakkında bilgi almak için yukarıdaki doktorların internet sitelerindeki iletişim numaralarından iletişime geçebilirsiniz. Burun ucu kaldırma estetiği için ortalama bir fiyat vermek gerekir ise 8.000 TL ile 10.000 TL arasında bir fiyat ortaya çıkmaktadır.

Daha fazla merak ettiğiniz soruların cevapları için Op Dr Ali Mezdeği’nin hazırlamış olduğu videoyu izleyebilirsiniz.

Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Fiyatları 2023 (Rinoplasti Ameliyatı)

Burun estetiği fiyatları, yapılan operasyona, hastaneye ve uzman ekibe göre değişiklik göstermektedir. Zorunlu haller durumunda Devlet hastanelerinde yapılan burun ameliyatları için SGK tarafından herhangi bir ücret alınmamaktadır. Fakat görsel güzellik için yaptırılmak istenen operasyonlar için ameliyat ücreti alınmaktadır. Devlet hastanelerinde burun estetiği ameliyatı fiyatları ortalama olarak 2.500 TL-5.000 TL arasındadır. Fakat bazı durumlarda ameliyat ücretinin bir kısmı SGK tarafından karşılanabilmektedir.

Devlet araştırma hastanesinde burun estetiği olmak istiyorsanız doktorunuzda ayrıntıları görüşerek fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Hastanelerde Burun Estetiği Fiyatları 2023

Özel hastanelerde uzman doktor tarafından yapılan burun estetiğinin fiyatları ortalama olarak 9.000 TL’dir. Fakat ameliyatın olacağı hastane, doktor ve ameliyatın zorluk derecesine göre bu fiyat farklılık gösterebilmektedir. İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Adana vb. illerden herhangi bir özel hastanede yaptırmak istediğiniz burun estetiği ameliyatı için önceden doktorla detayları görüşebilirsiniz. Uygulanan yöntemler ve tekniklere göre Özel hastanelerde yapılan burun estetik fiyatları değişiklik gösterecektir.

SGK Burun Estetiği Fiyatlarını Karşılar mı?

SGK bazı durumlarda burun estetiğinin fiyatlarının tamamını karşılamaktadır. Bu durumda hasta hiç bir ücret ödemeden burun estetiği olabilir. Eğer SGK’nız bulunuyorsa ve sağlığınızı bozan bir durum meydana gelmiş ise devlet hastanesi sizden herhangi bir ücret talep etmeyecektir. Travma, nefes almanızı zorlayacak gibi durumlarda burun estetiği fiyatlarının tamamı SGK tarafından karşılanmaktadır.

DİKKAT!  Toptan Çanta İmalatı Nasıl Yapılır?

Eğer sağlığınızı tehlikeye atan bir durum söz konusu değil ve tamamen görsel amaçlı burun estetiği ameliyatı olmak istiyorsanız bunun ücreti SGK tarafından karşılanmaz. Bu durumda hastanenin yapmış olduğu fiyatlandırma üzerinden estetik olmak mümkün olabiliyor.

Ortalama Burun Estetik Fiyatları 2023 Yılında Ne Kadar?

Devlet hastanesi ve Özel hastanelerdeki ortalama burun estetiği fiyatlarını yukarıda paylaştık. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek olan estetik ameliyat için Devlet hastaneleri 5.000 TL-10.000 TL arasında fiyat çıkarabilir. Özel hastaneler ve özel doktorlar ilse 9000 TL-15.000 TL arasında fiyat çıkarabilir. İşte burun estetiği ile ilgili ortalama fiyatlar;

  • Burunda yapılacak olan küçük değişimler için ortalama 5.000 TL ve 7.000 TL,
  • Burun kemerini ortadan kaldırma ameliyatı için 8.00TL-10.000TL,
  • Burun küçültme ameliyatları için 8.000 TL ve 10.000 TL
  • Tampon uygulanmadan yapılan estetik operasyonlar 9.000 TL ile 10.000 TL,
  • Horlama için yapılan operasyonlar ise ortalama 7.000 TL,

Yıkarıdaki fiyatlar Devlet ve Özel hastanelerde farklılık gösterebilir. İşinde uzmanlaşmış olan ve sadece burun estetiği ile ilgilenip tanınmış olan doktorların fiyatları daha fazla olabilir.

İstanbul Burun Estetiği Fiyatları Ne Kadar?

İstanbul’da yaşayıp burun estetiği olmak isteyenler için aşağıda burun estetiği yapan yerleri paylaştık. Ayrıca İstanbul’da Özel hastanelerde burun estetiği fiyatları ortalama 6.000 TL-10.000 TL arasındadır.

  • Dr. Bahadır Baykal
  • Medicana Sağlık Grubu
  • Burun Estetiği | Rinoplasti | estethica
  • Op.Dr Fatih Dağdelen

Ankara Burun Estetiği Doktorları ve Fiyatları

Ankara’da burun estetiği yapan bir çok Özel hastane ve doktor bulunmaktadır. Doktora gidip muayene olduktan sonra belirlenen yönteme göre fiyat ortaya çıkacaktır. Estetik ameliyat sırasında bir kaç farklı operasyon gerçekleşebilir. Bu operasyonlar fiyatın artmasına neden olacaktır. Burun estetiği sırasında yapılacak olan extra işlemler fiyatı arttıracaktır. Kullanılan estetik teknikleri burun estetiği (rinoplasti) fiyatları üzerinde etkili olacaktır. Ortalama vermek gerekirse Ankara’da Özel bir hastanede yapılacak olan burun estetiği fiyatı ortalama 6.000 TL’dir.

  • Doç.Dr. H. Kamburoğlu – Randevu İçin 0 312 285 55 21
  • Ankara Burun Estetiği – Ankara Estetik Doktoru Ömer Ekin – Adres: Tepe Prime, C Blok, Kat:9, No:108, Çankaya, Ankara – Telefon: +90 (532) 549 82 06
  • Op. Dr. Ayşe Barutçu – Plastik ve Estetik Cerrahi – Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Cad. Kızılırmak Mah. No:31/25 Çukurambar Çankaya / ANKARA Tel: 0312 467 35 66
  • Doç. Dr. Ozan Bitik – Adres: Next Level Ofis A Blok 11.Kat No:52 Kızılırmak Mah. Dumlupınar Blv. No:3 Çankaya/ANKARA Telefon: 0531 305 39 37 Randevu
  • Doç. Dr. Serdar YÜCE | Estetik Cerrahi Uzmanı – Neorama İş Merkezi – Beştepe Mah. Yaşam Cad. Kat:13 No:61 Çankaya/Ankara
  • Sabit Telefon: 0312 220 1589 – Cep Telefonu: 0530 099 06 69 – Randevu

İzmir Burun Estetiği Doktorları ve Fiyatları 2023

İzmir’de burun estetiği yapan bir çok uzman doktor bulunmaktadır. Aşağıda burun ameliyatı yapan doktorları listeledik. İletişim numaralarından iletişime geçerek ortalama burun estetiği fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

  • İzmir Ekol Hastanesi – Burun Estetiği (Ultrasonik Rhinoplasti) – Mavişehir – Çiğli Kavşağı (EKOL SAĞLIK KAMPÜSÜ İÇİ) -İZMİR 8019/16 sk. No:4 Ataşehir Mah. Çiğli /İZMİR – Randevu
  • Burun Estetiği (Rinoplasti) – İzmir Özel Can Hastanesi – Ataşehir Mahallesi 8019/16 Sokak No: 18 Çiğli / İZMİR +90 (232) 715 40 00 Randevu
  • Op. Dr. Cem Karas – +90 232 369 29 29 – +90 544 369 39 39 [email protected] Randevu
DİKKAT!  ÇEDAŞ, BÖLGESİNDEKİ TÜM SAĞLIK KURUMLARI İÇİN ÖZEL HIZLI HATTI DEVREYE ALDI

NOT: Yukarıdaki doktorlar kesinlikle tavsiye üzerine paylaşılmamıştır. Sadece internet üzerinden burun estetiği yapan doktorlar listelenmiştir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. İşte ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken husular;

  • Şişlik ve ödemin azalması için uyurken yastık ile başı yüksekte tutmak gerekmektedir.
  • Dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri herhangi bir travmadan burnu korumak.
  • Ameliyat sonrasında yaklaşık olarak 1 ay spordan uzak durulmalı.
  • Burun ameliyatı sonrası bir süre duş alırken başın yıkanmaması önerilir.
  • Ameliyat sonrasında burnu koruyan alçı ve içine yerleştirilen tamponun ıslanmamasına özen gösterilmelidir.
  • Ameliyat sonrası doktorun bilgilendirdiği şekilde bir süre gözlük takılmamalıdır.
  • Sağlıklı beslenmek ve uygu düzeni iyileşmeyi hızlandıracaktır.
  • Dişlerin sert ve hızlı bir şekilde fırçalanması önerilmemektedir.

Burun estetik ameliyatları kaç saat sürmektedir?

Burun estetik ameliyatlarının süresi kişiden kişiye, uzmandan uzmana ve yapılacak olan estetik durumuna göre değişiklik göstermektedir. Fakat normal bir burun estetiği operasyonu ortalama olarak 2-2,5 saat arasında sürmektedir. Bu işlem bazı ameliyatlarda daha kısa bazılarında ise daha uzun sürebilmektedir. Yapılacak olan işlemde yeniden burun yapılacaksa bu cerrahi işlem yaklaşık olarak 6 saat gibi sürebilir.

Estetik burun ameliyatından sonraki şişlikler ne zaman geçer?

Rinoplasti ameliyatından sonra burunda ve yüzde oluşan şişlikler ortalama 1-2 ay içerisinde iyice iyileşmektedir. Burnun tam olarak iyileşmesi ve istenen şekli alabilmesi için ise 6 ay ile 1 yıl gibi bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Estetik ameliyat olan kişi belirli zamanlarda doktor kontrolüne çağrılır ve oluşan değişiklikler kontrol edilir.

Ameliyatsız burun estetiği yapılır mı?

Ameliyatsız burun estetiği için kullanılan bazı yöntemler bulunmaktadır. İşte o yöntemler;

  • Burun dolgusu
  • Burun ucu botoksu
  • İple burun ucu kaldırma

Burun estetiği ameliyatı sonrası izi kalır mı?

Açık urun estetiği ameliyatı sonrasında çok küçük bir kesi açılacağı için çok fazla göze batmayan iz kalabilir. Yara izinin iyileşmesi kişiden kişiye farklıdır. Fakat kapalı yöntemle yapılan burun estetiğinde kesiler burun içinden atılacağı için herhangi bir yara izinin kalması söz konusu değildir.

Estetik ameliyat sonrasında şişlik ve morluklar ne zaman geçer?

Burun estetiği ameliyatlarında yapılacak olan işleme göre şişlik ve morluklar değişiklik gösterebilmektedir. Morarmalar genelde 1 hafta içinde sararmaya başlar ve iyileşme sürecine girer. Ameliyattan sonraki gün şişlikler en üst seviyede görülmektedir. Bu şişliklerin çoğu genelde 1 hafta içerisinde geçmekte. Fakat en fazla 3 aya kadar ödemin tamamı geçmektedir.

Burun Estetiği Olanların Yorumları

Burun estetiği olmak isteyenler, ameliyat olanların yorumlarını çık merak ediyorlar. Ameliyattan sonraki süreci ve ameliyatın nasıl geçtiğini merak edenler estetik yaptırmış olan kişilerin yorumlarını araştırıyor. Aşağıdaki yorumlar bölümüne ameliyat olmuş olanlar veya olacak olanlar estetik süreci hakkındaki yorumlarını yazabilirler.

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş