38°C
23 October 2024
Haberler

Telefona Sürekli Durduk Yere Reklam Gelmesi (KESİN ÇÖZÜM)

  • Ağustos 23, 2024
  • 7 min read

Telefona sürekli durduk yere reklam gelmesi sorununda; nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini adım adım anlatıyoruz. Androd ve iOS telefonlarınıza artık durduk yere reklam gelmeyecek!

Telefona Sürekli Reklam Gelmesinin Nedeni Nedir?

Google Chrome, Yandex vb. tarayıcılarla internet sitelerine girildiği zaman yanlışlıkla bir yerlere tıklandığı zaman bu reklamlara farkında olmadan izin verilir. İzin verildiği için de sürekli durduk yere gezinirken birden ekranda reklam çıkıyor devamlı gelen reklamda ne yapmalıyım ? Örneğin bir oyunda, müzik dinlerken veya ana ekranda iken durduk yere ekrana reklam gelir. Bu reklamlar oldukça sinir bozucu duruma geliyor. İzin verdiğiniz için o site her zaman telefona durduk yere reklam gönderiyor. Telefonumda reklam veriyor diyorsanız bu sorun reklamlara izin verdiğiniz için bunu engelleyene kadar telefona sürekli reklam gelir.

Peki bu reklamlar neden çıkar?

Telefona durduk yere reklam gelmesinin iki farklı nedeni vardır. Bu nedenlerden ilki izin verdiğiniz için size gönderilen reklamlardan para kazanırlar. İkinci neden ise izin vermeniz durumunda kişisel verilerinize erişirler. Her ikisi de tehlikelidir ve reklam gönderilen siteler engellenerek çözüme kavuşturmak gerekir.

Telefonda Durduk Yere Reklam Çıkıyor Nasıl Engellerim?

Telefona durduk yere reklam gelmesi durumunda izin verdiğiniz reklamları engellemeniz gerekiyor. Bir uygulama veya internet sitesinden izin verdiğiniz için telefonun ekranında sürekli reklam çıkıyor. Gönderilen reklamları engellemek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.

Bu yöntemler;

  1. Kullanmadığınız ve güvenli olmayan uygulamaları kaldırılmalı
  2. En çok kullanılan tarayıcının Ayarlar bölümünden bildirimler kısmına gidilerek bilinmeyen sitelerin bildirimleri kapatılmalı.
  3. Tarayıcı önbelleğini temizleme
  4. Telefon fabrika ayarlarına geri döndürülmeli.
  • En İyi Telefon Sıralaması 2023

1. Güvenilmeyen Uygulamarı Cep Telefonunuzdan Kaldırın

Telefona sürekli reklam gelmesinin nedeni cep telefonunuza indirmiş olduğunuz güvenli olmayan uygulamalar olabilir. Ekranda sürekli reklamların çıkmasının nedenlerinden biri de indirilen uygulamalardır. Eğer en son indirdiğiniz uygulamadan sonra ekranda reklamlar çıkmaya başladıysa bu uygulamayı kaldırdığınız zaman muhtemelen reklamlar artık çıkmayacaktır. Fakat hangi uygulamadan reklamın gönderildiğini bilmiyorsanız cep telefonunuzda bulunan tüm güvenli olmayan uygulamaları kaldırın.

DİKKAT!  “EKONOMİK KRİZİN FATURASI EMEKÇİYE ÖDETİLEMEZ”

Ayarlar>Uygulamalar bölümüne gelerek burada güvenli olmayan uygulamaların üzerine tıkladıktan sonra Kaldır butonuna tıklayarak uygulamayı cep telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

2. Tarayıcı Tarafından Gönderilen Bildirimleri Kapatın

Bir internet sitesine giriş yaptığınız zaman karşınıza çıkan izin ver butonuna tıkladığınız zaman bu site size reklam ve bildirimler gönderebilir. Telefonda durduk yere reklam sayfası açılıyorsa bunu engellemek için tarayıcı bildirimlerine göz atmanız gerekebilir. İlk olarak yapmanız gereken kullanmamış olduğunuz tarayıcıları cep telefonunuzdan kaldırmak. Örneğin en çok Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız diğer tarayıcı uygulamalarını cep telefonunuzdan kaldırın. Ardından sıklıkla kullanmış olduğunuz tarayıcının bildirim ayarlarını kontrol edin.

  • Kullandığınız tarayıcı Chrome uygulamasını açın.
  • Sağ üst bölümde yer alan üç noktaya tıklayın.
  • Açılan menüde Ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Açılan menüde Bildirimler sekmesine tıklayın.
  • Siteler bölümünde bildirimlerine izin vermiş olduğunuz siteleri göreceksiniz.
  • Bu alanda güvenilmeyen ve bildirim gönderilmesine izin verilen siteleri engelleyin.

Hiçbir internet sitesinin size bildirim göndermesini istemiyorsanız bildirimleri kapatabilirsiniz.

3. Tarayıcı Önbelleğini Temizleme

Cep telefonunuzda bulunan tarayıcıların önbelleğini temizleyerek tarayıcı tarafından telefona durduk yere gönderilen reklamları engelleyebilirsiniz. Ayalar>Uygulamalar adımından cep telefonunuzda yüklü olan tarayıcının üzerine tıklayın. Açılacak olan sayfada Depolama butonuna tıkladıktan sonra Önbelleği Sil diyerek tarayıcı önbelleğini silebilirsiniz.

4. Fabrika Ayarlarına Geri Döndürme

Uygulamış olduğunuz tüm yöntemler telefona sürekli reklam gelmesini engellemeye çözüm olmadıysa telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Yapacağınız bu yöntem sonunda durduk yere reklam gelmesi sorunundan kurtulursunuz. Ancak bu işlemi yapmadan önce telefonunuzu yedeklemeyi unutmayın. Telefonunuzdaki her şey silineceği için yedekleme yapmadığınız durumda cep telefonunuzda yer alan fotoğraf, müzik, rehber ve uygulamaların tümü silinecektir.

Telefona Durduk Yere Reklam Gelmesi Çözümü

Telefonda durduk yere reklam sayfası açılıyorsa genellikle sitedeki güvenli olmayan uygulamaların ve bildirimlerin kapatılması ile sorun çözüme kavuşacaktır. Bir internet sitesine girildiği zaman reklam içerikli bildirimlere izin verilmesi ile telefonda sürekli reklam çıkmaya başlar. Bu sitenin bildirimlerinin engellenmemesi durumunda reklamlar sürekli görünür. Bu durumda yapılması gereken bildirim hangi siteden gönderiliyorsa o sitenin bildirimleri engellenmelidir.

  • Telefonda bulunan tarayıcıların ayarlar bölümüne girilir.
  • Bildirim ayarları kısmı açılır.
  • Bildirim gönderilmesine izin verilen internet siteleri bir bir incelenir.
  • Güvenli olmayan internet siteleri tarafından gönderilen bildirimler engellenir.
DİKKAT!  ÇEDAŞ’TA İŞE BAŞLAYACAK YENİ PERSONEL ‘SAHADA İLK ADIM’I ATTI

Hiç bir site tarafından bildirim gönderilmesi istenilmiyorsa tüm bildirimler kapatılır. Muhtemelen bu işlemden sonra artık cep telefonunuza bildirim gönderilmeyecektir. Eğer bildirim gönderilen uygulamanın kaldırılması ve bildirim gönderen sitenin bildirimlerinin kapatılması ile telefona durduk yere reklam gelmesi devam ediyorsa Anti-Malware uygulaması cep telefonuna indirilerek taratıp kötü niyetli yazılımlar silinebilir.

Bu yöntemler Android ve iPhone telefonlarda denenebilir. Samsung, Huawei, Xiaomi gibi telefonlarda “telefonda durduk yere reklam çıkıyor” sorunu ile karşılaşıyorsanız yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Telefona sürekli reklam gelmesi sorununu paylaşmış olduğumuz bu yöntemler ile çözebilirsiniz. Girdiğiniz internet sitelerinin bildirimlerine izin verirken dikkat etmelisiniz. Ayrıca cep telefonunuza indireceğiniz uygulamaların güvenli uygulamalar olduğuna özen gösterin.

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş