38°C
23 October 2024
Dini Bilgiler

Oğlak Burcu Özellikleri

  • Ağustos 27, 2024
  • 9 min read

Oğlak burcu 22 Aralık ve 19 Ocak tarihleri arasında doğanlardır. Bu burcun en belirgin özellikleri kendinden emin ve kendileri için yüksek hedefleri olmasıdır. Her başarı sonrasında daha fazla yükselmek için doyumsuz bir arzuları vardır. Başkalarının onlara saygı duymasını isterler ve bu nedenle ilişkilerde araya sınırlar çizerler.

Oğlak burcu risk almayı sever, ancak onlara pervasız demek yanlış olacaktır. Tüm eylemlerinden önce çok iyi plan yaparlar ve tüm riskleri göze alırlar. Oldukça iyi hesap kitap bilirler ve doğallıktan etkilenmezler.

Oğlaklar, dünya ile karmaşık bir ilişki içinde olma eğilimindedir. Kendi amaçlarına ulaşabilmek için son derece bencil olabilirler. Sürekli toplumda üst düzey mevkilerde yer almak, lider olmak ve güç elde etmek peşindedirler. Dışarıdan bakıldığında çok sakin görünürler, çünkü dışarıya karşı kontrollü olabilirler. Ancak iç dünyalarında fazlasıyla enerjiye sahiptirler.

Oğlak burcu iş bitiricidir. Başladıkları işin sonunu getirirler. Eğer fırsat onların kapısını çalmıyorsa, onlar kendi fırsatlarını yaratır. Pasif görünebilirler, ancak enerji dolu kişilerdir. Fakat davranışlarında doğallık pek yoktur. Kendilerinden çok fazla emindirler ve kendilerine karşı sonsuz güvenleri vardır. Hatalarını telafi etmekten ise kaçarlar. Sürekli kendi amaçlarına ulaşmak için hedef odaklı gayret ederler. Oğlak burcunun davranışları son derece duygusuz olabilir. Ayrıca kendilerine karşı yüksek bir görüşleri vardır. Kendilerini üstün ve farklı görmeyi severler.

Oğlak burcu sert ve soğuk bir görünüşe sahip olsa da, sıcacık bir kalpleri vardır. Başkalarına yardım etmeyi kendilerine sorumluluk olarak bilirler. Ancak nadiren özverili ve merhametli davranışları olur.

Toprak Grubu: Oğlak Burcu

Oğlaklar, toprak grubu burçlarının bir üyesidir. Toprak burçları pratik olurlar. Oğlaklarda doğallık eksiktir. Tüm hamlelerini önceden planlamış olurlar. Başarısızlıktan nefret ederler. Dolayısıyla her adımlarında başarı için uğraş verirler. Oğlaklar için “görmek inanmaktır”. Elle tutulur, ölçülür, tadılır şeylere inanırlar. Gerçeklere göre yaşarlar ve gerçek dünyanın farkındadırlar. Bu nedenle kendileri için de gerçek ve doğru olanı yapmaya devam ederler. Dolayısıyla önerileri başkaları tarafından önemsenir ve diğer insanlar onların tavsiyelerine değer verir.

Oğlak Burcu Genel Özellikleri

  • Sorumluluk Sahibi
  • Hoşgörülü
  • İddialı
  • Pratik
  • Becerikli
  • Güvenilir
  • Diktatörlük
  • Koruyucu
  • Gururlu
  • Şüpheli
  • Sıkıcı
DİKKAT!  Rüyada İtalya Görmek

Oğlak burcunun olumlu özellikleri:

Oğlak burcu insanı son derece sorumluluk sahibi olur. Onlara bir görev verdiğinizde, bu görev onların adeta bir parçası olur ve bitirmek için elinden geleni yaparlar. İnsanlara karşı mahcup olmayı sevmezler. Hoşgörülü olurlar ve bu da onları çok iyi bir aile üyesi yapar. Becerikli ve yetenekli insanlardır. Hayatlarında herhangi bir amaçları yoktur, ancak herhangi bir hedefleri varsa bu hedefe bir şekilde ulaşacaklardır. Oldukça güvenilir arkadaşlardır ve çok iyi sır tutarlar. Oğlak burcu kadar mütevazi bir burç yoktur. Herkese eşit davranırlar ve kimsenin eksilerini yüzüne vurup küçük düşürmezler. Her ortama uyum sağlarlar.

Oğlak burcunun olumsuz özellikleri:

Kendi hayatlarına yön çizmekte başarısızdırlar. Her zaman mükemmeliyetçi olmaya çalışırlar ve çoğu insan bu özelliklerini sevmez. Çok kararlı kişilerdir ve bu kararlı yapıları nedeniyle bazen aşırı derecede inatçı olabilirler. Adeta oğlakla inatlaşacağınıza duvarla inatlaşın diyebiliriz. Kararlarından onları döndürmek çok zordur. Başkalarından talimat almayı sevmezler. Oğlakların çok az kısmı yaratıcıdır ve hayal gücü yüksektir. Hayatta denenmemiş yolları severler ve bu şekilde farklarını ortaya koymak isterler. Bir yandan sorumluluk duygusu yüksek davranırken, diğer yandan da tavırları biraz şüphelidir.

Oğlak Burcu Karakter Analizi

Güvenilir: Oğlak burcu son derece güvenilir ve dürüst olur. Düşüncelerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmezsiniz. Sayıldıklarını bildikleri sürece değer verirler. Bu da onları diğer burçlardan ayıran özellikleridir. Gözü kapalı güven verirler.

Klasik: Oğlaklar her şeye karşı geleneksel yaklaşımı severler. Her zaman gelenek ve kurallar çerçevesinde düşünürler. Yaşamlarının her alanında her koşula razı olurlar ve idare etmeyi bilirler. Hatalarından sürekli ders çıkarırlar ve bu da onları daha güçlü hale getirir. İyi bir performans için sürekli mücadele ederler, yavaş yavaş mükemmele doğru ulaşırlar.

Espri anlayışı: Oğlaklar, diğer burçlar arasında en iyi mizah anlayışı olan kişilerdir. Sevdikleri insanlara şakalar yapmayı ve onları eğlendirmeyi severler. En kötü koşullarda bile yüzlerinde bir gülümseme olur.

İnatçı: Oğlak burcu katı ve inatçıdır. Koydukları hedeflere ulaşmak için, sonuç ne olursa olsun, başarısız olsalar bile çok iyi odaklanırlar ve pes etmezler. Her zaman kararlı ve sağlam kişilikleri vardır. Kendi kurallarına göre yaşarlar.

DİKKAT!  Rüyada Evin Yandığını Görmek

Gerçekçi: Oğlaklar son derece pratik insanlardır. Tüm olası durumları dikkate alırlar ve bu sayede doğru karar verirler. Bir karar almadan önce bütün olasılıkları değerlendirirler. Ayrıca herkesin karanlık yanını keşfetmeyi severler. Onları sürekli daha iyi bir gelecek bekler. Çünkü gerçeklerle yüzleşmeye hep hazır olurlar ve plansız hareket etmezler. Kendileri için en doğru neyse onu yaparlar.

Oğlak Burcunun Güçlü Yönleri:

Oğlak burcunun karakteristik özellikleri diğer burçlardan önemli ölçüde ayırt edilebilir. Kendinden emin ve ayakları yere sağlam basan insanlardır. İçlerindeki özgüven ile başaramayacakları şeyin olmadığını bilirler ve içlerinde çok büyük bir enerji vardır. Hayata karşı pratik yaklaşırlar ve her şeye inanmadan önce yargılamayı bilirler. Hayalperest kişiler değillerdir. Hayalleri de amaçları da hep gerçekçidir. Oğlaklar, bir işin artılarını ve eksilerini tartmadan bir risk almazlar. Risk aldıkları zaman da karşılaşacakları olumsuzlukların farkında olurlar ve hayal kırıklığı yaşamazlar. Başarıya ulaşıncaya kadar sürekli mücadele verirler. Onlardaki bu özgüven çevrelerine de güç ve enerji verir. Oğlak burcunun diğer pozitif yönleri şunlardır:

  • Güvenilir
  • Sabırlı
  • Kararlı
  • Pratik
  • Sadık

Oğlak Burcunun Zayıf Yönleri:

Özgüvenleri yüksek olduğu için davranışlarında bencil olabilirler. İlgisini çekmeyen şeyler ile ilgilenmezler. Onlara zorla bir şey yaptırmak veya kabul ettirmek imkansızdır. Hedeflerine ulaşmak için kendi arzularının sesini dinlerler ve zaman zaman zalim ve zorba davranışları olabilir. Tamamen bilinçsiz ve duygusuz olabilirler. Oğlaklar son derece hırslıdır. Başarıya gidecek herhangi bir yolda tereddüt etmezler. Oğlak burcunun diğer negatif yönleri şunlardır:

  • Otokratik
  • Duygusuz
  • Nafile
  • Şüpheli
  • Hayal gücü olmayan

Oğlak burcu hedeflerine ulaşmak için çevresindeki insanlara yabancılaşma ve onları soyutlama eğilimindedir. Bu nedenle melankolik ve sakin insanlardır. Kendi iç dünyalarında yaşarlar ve hayatlarına herkesi kabul etmezler. Bazen çok bencil ve duygusuz olabilirler, bu da onları dışarıdan bakıldığından son derece iddialı gösterir. Kendilerine her zaman daha yüksek hedefler belirlemekten keyif alırlar. Bir şeyleri başarmak için bazen acımasız olabilirler. Hatalarından etkilenmeleri çok zordur ve kendilerine sonsuz bir güvenleri vardır. Oğlaklar oldukça sabırlıdırlar ve inatla hedeflerini takip ederler.

DİKKAT!  Rüyada Gaipten Ses Duymak

Oğlak burcu düşüncesiz değildir. Bir konuda harekete geçmeden önce durumu iyi şekilde analiz ederler, olasılıkları irdelerler ve doğru süreci beklerler. Enerji dolu kişilerdir ve başarılı olacaklarına emindirler. Oğlaklar hayatı adeta siyah beyaz görür. Ne rahatsız olurlar, ne de anlayabilirler.

Oğlak Burcu İş Hayatı

Oğlak burcu hırslı ve çalışkan olur. Bu iki önemli özellikleri başarılı olmalarını sağlar. Hedeflerine ulaşmakta kararlıdırlar. Kariyer odaklı olurlar ve hatalardan etkilenmezler. Başarıya ulaşana kadar tekrar tekrar denerler. Dolayısıyla oğlak burcu kariyer hayatında ne olursa olsun bir gün başarıyı tadar.

Oğlakların azimli ve kararlı bir yapıda olmaları onları birçok meslekte başarılı yapar. Liderlik vasıfları vardır. İnsanlarla resmi ilişkiler kurmayı severler. Yöneticilik tam oğlaklara göre bir meslektir. İnsanları yönetmeyi ve asıl yükün kendilerinde olmasını isterler. Ayrıca kendi işini yaparak da başarıya ulaşırlar.

Oğlak Burcu Aşk Hayatı ve Evlilik

Oğlak burcu kişisel hayatında sevgi dolu ve sadıktır. Uyumlu insanlardır ve özel hayatlarında mutlu olmak için çaba gösterirler. Dolayısıyla, ilişkilerinde huzur hakim olur.

Oğlak kadını çok iyi bir anne olur ve ailesine aşkla ilgilenir. Ancak aile hayatına hazır hale gelmesi zaman alabilir. Evlilikten önce kariyer planları yapmayı tercih ederler.

Oğlak burcu erkeği tutkulu ve diğer taraftan da çok duygusal bir aşıktır. İlişkilerinde karşı tarafa sadık olurlar ve bir ilişkinin yürümesi için ellerinden geleni yaparlar.

Şanslı Sayıları: 4, 8, 13, 17, 22, 26, 31, 35, 40, 44, 53, 62

Şanslı Taşları: Lal taşı

Şanslı Renkleri: Beyaz, Kırmızı, Prusya Mavisi, Koyu Kahverengi, Yosun Yeşili

Yönetici Gezegeni: Satürn

Favori Ayları: Şubat, Mart, Nisan, Haziran, Temmuz, Kasım

Olumsuz Ayları: Ocak, Mayıs, Eylül, Ekim

Anlaştığı Burçlar: Yengeç, Balık, İkizler, Yay, Oğlak

Özel Nitelikleri: Aile Odaklı, Çalışkan, Bağımsız

Zayıf Yönleri: Alaycı

Uygun Meslekler: Toplum Hizmeti, Müzakere, Danışmanlar

Enerji İşaretleri: Yin

Sağlık Sorunları: Diz, Kemik, Deri Hastalıkları

Anlaşamadığı Burçlar: Koç, Boğa, Aslan, Başak, Terazi

Keşfetmeye Devam Edin

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş