38°C
22 October 2024
Haberler

TOKAT TEMA’DAN DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA ETKİNLİK

  • Nisan 10, 2019
  • 3 min read
TOKAT TEMA’DAN DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARA ETKİNLİK

Tema Vakfı Tokat İl Temsilciliği tarafından ilimizde bulunan Down Sendromlu çocuklar  ve ailelerine yönelik “Hayata +1 değer, doğaya + 1 fidan katıyoruz” başlığı altında piknik, müzikli eğlence ve ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.

            TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın yaptığı açıklamada, bahar Şenliği havasında gerçekleştirdikleri etkinlik ile Down Sendromunun Hastalık Değil Genetik Bir Farklılık Olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirtti. Çocukları bir gün boyunca doğaya dokundurduklarını, doğa ile mutlu etmeye, ağaç dikmenin büyüsünü ve hazzını onlara yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Etkinlik sonunda çocukların yorgun ama mutlu yüzlerindeki gülümsemenin bu etkinlikteki başarıyı gösterdiğini belirten Oğuzhan Aydın, bu etkinliği her yıl bahar ayında tekrarlayarak, hem yeni fidanları toprakla buluşturacaklarını hem de çocuklara diktikleri fidanların yıl içerisindeki gelişimini de izleme şansı tanıyacaklarını belirtti.

            Temsilci Aydın, Orta Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bahçesinde gerçekleştirilen HAYATA +1 DEĞER, DOĞAYA + 1 FİDAN etkinliğine; Tokat ve Turhal’dan Down Sendromlu çocuklar ve aileleri ile Tema Vakfı İl Temsilciliği ekibinin tam kadro katıldığını ve katılım sayısının yaklaşık 140 kişi olduğunu belirtti. Aydın, "Etkinliğinin bu kadar başarılı geçmesini sağlayan başta Orta Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Ahmet Boz’a, TEMA Ekibinden Dr.Nilay Sefa Uçar, Rana Çakın ve Tacettin Uzamış‘a, ulaşım için Tokat Seyahat’e, içecekler için Dimes Meyve Suları ve Niksar Ayvaz Su İşletmesine, Müzikler için Engin Ataklı’ya ve katılımcıların piknikte yararlanmaları için bir gece öncesinden evlerinde hazırlanan yaklaşık 35 kişilik TEMA gönüllüsü Hanımefendiye sonsuz teşekkür ederim” dedi.

            Oğuzhan AYDIN “Yoğun iş tempolarına rağmen; HAYATA +1 DEĞER, DOĞAYA + 1 FİDAN etkinliğine başından sonuna kadar katılarak yavrularımıza destek olan Garnizonve 48. Piyade Alay Komutanımız Piyade Albay Rıfat DÖNEL ve Baro Başkanımız Avukat Melih Yardımcı Beylere Tema Vakfı Tokat İl Temsilciliği ve Down Sendromlu çocuklar adına ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  Hoşlanma Sözleri
About Author

Tokat Haber

bahane 38378
Previous Post

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş