38°C
23 October 2024
Haberler

KÖYLERDE TOPRAK VE SU KAYNAKLARI KORUNUMUNUN ÖNEMİ ANLATILIYOR

  • Şubat 26, 2019
  • 3 min read
KÖYLERDE TOPRAK VE SU KAYNAKLARI KORUNUMUNUN ÖNEMİ ANLATILIYOR

TEMA Vakfı Tokat İl Temsilciliği tarafından su ve toprak kaynaklarını doğru kullanımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi için eğitim seminerleri veriliyor.

TEMA Vakfı Tokat İl Temsilciliği, Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Tokat Ziraat Odası işbirliği ile köylerde Toprak ve Su Kaynakları Korunumunun Önemi" ile Tokat Bağcılığının Gelişimi Konulu eğitim semineri Tokat’ın Yelpe köyünde düzenlendi.

Köy konakları, kahvehaneler hatta cem evlerinde köylerde üretim yapan çiftçilere yönelik su ve toprak kullanımı yönelik eğitim seminerlerinin devam ettiğini söyleyen TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın, daha önce 4 köyde bu eğitimlerin gerçekleştiğini belirtti. Akbelen, Güryıldız, K.Bağlar, Ulaş, Söngüt ve Emirseyit köylerinde su ve toprak kullanımında farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapacaklarını kaydetti.  Eğitimlere üreticilerin yoğun bir katılım gösterdiğine değinen Aydın, Türkiye’de kullanabilir su kaynakları kapasitesinin 46 milyar m3 olduğunu ve bu miktarın %74’ü olan 34 milyar m3’ü tarım kesiminin kullandığını söyledi.  Aydın, küresel ısınma kaynaklı iklim değişiminin suya olan talebi artıracağını ve bu durumun tarım sektörü üzerinde baskı yaratacağını ifade ederek, üreticilere olası bu baskıdan kurtarma yolu olan su ve toprak kaynaklarını etkin ve doğru kullanma ile bağcılık konusunda bilgilendirmeler yaptıklarına değindi. Aydın verdikleri destekten dolayı Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Boz, Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, eğiticiler  Bağcılık Uzmanı Dr. Duran Kılıç, Toprak Korunumu Uzmanı  Zir. Yük. Müh. Ö. Faruk Noyan, Bahçe Bitkileri Uzmanı Zir. Yük. Müh. A. Serhat Edizer’e TEMA adına teşekkür etti.

 

gen%C3%A7%20temme%20

GENÇ TEMA’DAN BARINAK ZİYARETİ

TEMA Vakfı Genç TEMA Tokat Temsilcilerinden oluşan 25 kişilik grup belediyeye ait hayvan barınağı ile kendi imkânlarıyla 100 köpeğe bakan Davut Köksal Eker’in barınağını ziyaret etti.

DİKKAT!  JANDARMA KAÇAKÇILARA GEÇİT VERMEDİ

İlk olarak Tokat Belediyeye ait hayvan barınağına giden Genç TEMA üyeleri oradaki hayvanlarla ilgilendikten sonra Davut Köksal Eker’in baktığı 100 köpeğe mama götürdü. Barınaktaki köpeklere 30 kg mama veren Genç TEMA üyeleri gelecek hafta 15 kg mama desteği daha sağlayacaklarını belirtti.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş