38°C
23 October 2024
Son Dakika Tokat Haberleri - En Güncel ve Doğru Haberler

NİKSAR GİRİŞ KAPISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

  • Aralık 26, 2018
  • 3 min read
NİKSAR GİRİŞ KAPISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Niksar Belediyesince Danişmendliler Başkenti Niksar’da yapılan giriş kapısı hakkında Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan açıklamalarda bulundu.

            Başkan Özcan yaptığı açıklamada, Niksar’ın adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, Ordu yolunu kullanan vatandaşların bu kapı sayesinde ilçe merkezinden geçmeleri için projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

            Belediye Başkanı Özdilek Özcan yaptığı açıklamada, “Medeniyetler beşiği olan ve Danişmendli Devletine başkentlik yapmış Niksar’ımıza yakışır bir kapı inşa ederek, tarihimizi ilçemizin girişine nakşettik. İlçemiz adeta bir açık hava müzesidir. Bu müzeyi tanıtmak, Ordu yolunun geçtiği güzergâhı kullanan vatandaşlarımızı bu müzeyle tanıştırmak ve bu vatandaşlarımızı ilçemiz içerisinden geçmesini sağlamak adına Şehir Kapısı Projemizi gerçekleştirdik.

PEKİ KAPIMIZDA NELER ANLATILIYOR?

            Kapımızın Niksar’a giriş bölümünde Kelime-i Tevhit ile Fetih Sûresinin ilk üç ayeti bulunmaktadır. Ecdadımız tarafından fetih edilen bu topraklara ayak basan hemşehrilerimizin böylesine kutsal bir şehre girdiklerini hissetmelerini istedik.

            Kapımızın diğer bölümünde ise Besmele-i Şerif ile her sabah evimizden çıkardan okuduğumuz ve şifa, korumaya vesile kılınan Ayet-el Kürsi bulunmaktadır. Ayrıca kapımızın iki bölümünde “Allah” ve “Muhammed” lafızları Kûfi Hat Sanatı ile uygulanırken, üst bölgede de ise Danişmendli Devleti paralarında yer alan “Aslan Üstündeki Türk Süvari” bulunmaktadır.

            Kapımızın üst kısmında çalışmalarımız devam etmekte olup ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalar ile kapımızın son hali fotoğraflarda görüldüğü gibidir.

            Tüm halkımıza saygı ve selamlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

DİKKAT!  YSK KURRASI SONRASI CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN OY PUSULASINDA 1.SIRADA YERALDI
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş