38°C
23 October 2024
Haberler

BEY SOKAĞI BÜYÜLEYİCİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

  • Aralık 4, 2018
  • 2 min read
BEY SOKAĞI BÜYÜLEYİCİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Soğukpınar Mahallesi Muhtarı Rasim Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Tokat Mevlevihanesi kitabını takdim etti.

            Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 01 Aralık 2018 tarihinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tokat’a ziyaret gerçekleştirmiş, Bey Sokağı ve Beyhamam Sokağını gezerek incelemelerde bulunmuştu. Ziyaret esnasında Soğukpınar Mahallesi Muhtarı Rasim Yılmaz, Hasan Akar ile birlikte hazırladıkları ‘Tokat Mevlevihanesi ve Son Şeyhi Abdülhadi Efendi’ kitabını Bakan Murat Kurum’a takdim etti.

            Muhtar Yılmaz yaptığı açıklamada, “Şehrimiz ve sokağımız için güzelliklere imza atmaya devam ediyoruz. Sayın Bakanımız Murat Kurum’a ilk araştırma bazında yayınlanan Mevlevihane kitabımızı taktim ederek sokağımızın gelecek planları hakkında isteklerimizi bildirdim. Değerli bakanımız Sayın Murat Kurum’dan sözünü almanın haklı gururunu paylaşmanın onurunu yaşıyoruz. Osmanlı mimarisi, sosyal hayat ve kültürel mirasını en iyi şekilde yansıtan ve hala yaşayan Bey Sokağı ve özelinde Soğukpınar Mahallesi tarihle bugünü harmanlamayı başarmış önemli bir mekândır. İlimizin tarihsel kimliğini yansıtması açısından son derece önemli bir birikime ve estetiğe sahip olan Bey Sokağı küçük ama etkili dokunuşlarla büyüleyici bir görünüme kavuşacaktır.  Anadolu’da gezilip görülmesi gereken mekânlar sıralamasında Bey Sokağı hak ettiği sıralara gelecektir. Tokat’ımıza, halkımıza ve güzel mahallemize hayırlı olsun. Kimliğini yeniden kazandırdığımız sokağımız kimliğine has görünüme yakın zamanda kavuşacaktır” dedi.

DİKKAT!  KIYMALI BÖREK HARCINDA KANATLI ETİ TESPİT EDİLDİ
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş