38°C
23 October 2024
Haberler

MAHMATLILI TOKAT’TA

  • Kasım 14, 2018
  • 3 min read
MAHMATLILI TOKAT’TA

Tokat’ın işitme engelli Yazarı Turan Yalçın’ın ‘Mahmatlılı’ hikayesinde anlattığı Niğde Çamardı ilçesi Mahmatlılı köyünde yaşayan Mahmut Peker, bu jestinden dolayı çok duygulandığı için Turan Yalçın’a  teşekkür etmek için Tokat’a geldi.

            Mahmut Peker ziyaretiyle ilgili şunları anlattı. “Niğde Çamardı ilçesi 75. Yıl Üsteğmen Murat Erdem Çok Programlı Lisesinde son sınıftayım. Kitap okumayı çok seviyorum. Abim işitme, ablam zihinsel engelli. O yüzden başarılı engellilerin hayatı çok ilgimi çekiyor. İnternette araştırma yaparken işitme engelli yazar abim hocam Turan Yalçın’ı fark ederek internetten iletişime geçtim. Konuşmaları ile ufkumu açtı. Bana kitaplarından yolladı. Başka kitaplarda yolladı. “Sen Kafadan Engellisin” kitabı ve “Engelleri Aşanlar” kitapları çok hoşuma gitti. Ben okudum sınıfımda 5-6 arkadaşıma okuttum. Turan Abimiz Niğde’ye geldi. İşitme, görme ve ortopedik engellilere beraber moral verdik. Sakatlar Derneği Niğde Şubesini ziyaret ettik. Onlara dergiler kitaplar, armağan ettik. Onlarda mutlu oldu. tokat’ı merak ederek geldim. Tokat’ta üniversite okumak istiyorum. Tokat’ı görmek gerek diyen Mevlana ne kadar doğru söylemiş, Turan Yalçın abimizi okulumuzda da misafir ederek onun okul arkadaşlarıma da, bana olduğu gibi ilham vermesini sağlayacağım.

            “Mahmatlılı” hikayesini okuya insanlar, beni tebrik ettiler. Tokat ve Niğde’de emekli öğretmen ve yazar abilerimiz kitaplarını yollayacağını söylediler. Buda beni daha çok motive etti. Tokat’a ve      Turan abime çok teşekkür ederim. Tokat’a bu duygularla geldim ve çok sevdim” dedi.

Turan Yalçın ise, “okurlar ile iyi iletişim kurmaya çalışıyorum. Zaman zaman okurlarım ve yazar arkadaşlar Mahmut gibi bizi ziyarete geliyorlar. Sevindiriyorlar bizleri uzak olduğundan, maddi imkan bulamadığından gelemeyende çok. Mevlana’nın Tokat’a gitmek gerek sözünün ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Tokatlı bir engelli yazar olarak maddi ve manevi gücüm oranında Tokat’ı yazarak anlatarak tanıtmaya çalışıyorum. Bu ziyaretinden dolayı “Mahmatlılı” hikayemin kahramanı ve okumak ve yazmak konusunda aydınlanmak, gelişmek konusunda bilgili insanlardan faydalanmak için dereler, tepeler aşıp Tokat’a gelen, gerçek bir kahraman olan Mahmut kardeşime, Tokat ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

DİKKAT!  KAYSERİ ŞEKER’DE KİREÇ OCAĞI 66. KEZ YAKILDI

            Mahmut Peker, Osman Kablan, Rasim Canbolat, Sami Yaman ile de öğretmenevinde buluşup sohbet etti. Osman Kablan Mahmut’a kitaplarını hediye etti.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş