38°C
23 October 2024
Haberler

İKİ DEVLET BİR MİLLET

  • Ekim 23, 2018
  • 7 min read
İKİ DEVLET BİR MİLLET

Tokat 2. Kitap Fuarında kardeş ülke Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü tema olarak işlenmişti.Bu kapsamda şehrimize gelen Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sonrasında Paşayeva, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı anısına ‘İki Devlet Bir Millet’ başlığı ile düzenlenen konferansa katıldı.

            26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen programa Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri,akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

            Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu tarafından yapıldı. Başkan Eroğlu bu yıl ikincisi yapılan kitap fuarının şehre farklı bir iklim yaşattığını söyledi. Kitap Fuarının artık geleneksel hale geleceğine inandığını belirten Eroğlu, “Azerbaycan Halk Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bu yılın temasını biz Azerbaycan’ımıza ayırdık ve bu noktada Azerbaycan Ankara Büyükelçimiz buradaydılar, yazarlarımız geldi, değerli milletvekilimiz ve yine önümüzde ki hafta başka bir yazarımız daha gelip burada Azerbaycan’ımızı anlatacak. Hem de onların eserlerini yazdıkları kitapları da okuma ve sizlerle buluşturma fırsatını yakalayacağız” dedi.

BU MİLLETİN YARINI SİZSİNİZ

            Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva kürsüye davet edildi.

            Yaptığı konuşmada birlik beraberlik vurgusu yapan Milletvekili Ganira Paşayeva, “Bazı gerçekleri bilip ne yapmakta olduğumuzun farkında olarak yürümeliyiz. Özellikle burada gençleri görmekten ayrıca mutluyum çünkü büyük Gazi Atatürk’ün çok sevdiğim bir hikâyesi var. Gençleri İstiklal Mücadelesinin en zor zamanları, yeni bir Cumhuriyet Kurulurken yurt dışına gençler gönderiliyor. İyi uzmanlar olup gelsinler de halkımız kalkındırsınlar diye.Memleket bu halde iken bizim gitmemiz doğrumu yanlış mı diye bu gençlerin içlerinde bir düşünce oluyor. Trende gençlerin eline mektuplar verilir. O mektup ta ‘Sizi kıvılcım olarak gönderiyoruz, alev olarak geri dönün’ yazılmıştır. Bu milletin yarını sizsiniz. Siz birçok şeyin farkında olmalısınız ki yarınınıza daha güçlü kılasınız” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  'HAYATIMA KASTIM YOK, KASKIM VAR' KAMPANYASI TANITILDI

DÜNYADA ADALET ANLAYIŞI BİTMİŞ

            Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva kendi hayatından da örnekler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bu dünyada adalet anlayışı bitmiş. Benim hayatımın genç yaşları gazetecilikle geçti.  Irak, Afganistan, Filistin’e kadar bütün bölgelerde gazeteci, televizyoncu olarak çalıştım. 3 dönmedir milletvekiliyim, yurt dışında görevlerim var. Uluslararası örgütlerde çalışıyorum ve uluslararası hukukta okudum, okuduğum şeylerin nasıl uygulandığını da görebiliyorum. Size açık söylüyorum biz adaletin bittiği, uluslararası hukukun çöktüğü uluslararası örgütlerin ise büyük güçlerin çıkarlarını savunduğu bir dünyada yaşıyoruz. Birleşmiş Milletler Amerika’nın işine gelirse kararı alırlar, iki hafta beklemezler giderler silah gücüyle zor kullanarak uygulatırlar güç bizim ne istersek yapabiliriz diyorlar ama size bize gelince mesela Azerbaycan topraklarını Ermenistan modern dünyanın gözü önünde işgal etti. Hocalı gibi acımasız bir soykırım yaptı, etnik temizleme yaptı, işgal ettiği topraklarda bir kişi bile bırakmadı. Birleşmiş milletler karar aldı her şey ortada, bir devletin siz toprak bütünlüğünü bozmuşsunuz ama o kararın uygulanması için Ermenistan’a bir baskı bile yok.  Neden? Hani adalet?  Neden yapmadıklarını biliyoruz sadece giderek o toplantılarda ikiyüzlülüklerini ve çifte standartlarını kendi yüzlerine söylüyoruz. Neden yapmadıklarını biliyoruz çünkü Türk’üz ve Müslüman’ız. Hiç umurlarında bile değiliz. Türkler bu bölgede ne kadar zayıf olursa onların çıkarları zaten bu, bunun nedenini biliyoruz. Türkiye Türk Müslüman dünyasının en güçlü devleti Türkiye, bu bir gerçek, en güçlümüz Türkiye de bu mücadelede zorlanıyor, bakın Türkiye’nin terörle mücadelesine. O terör örgütlerinin arkasında o büyük eller olmazsa Türkiye için bu terör örgütlerini bitirmek bir ay bile sürmez.”

GÜÇLÜ OLURSAK KENDİMİZİ VE ADALETİ KORUYABİLİRİZ

            “Dünyada adalet yok, uluslararası hukuk çökmüş, uluslararası örgütler büyük güçlerin çıkarını savunur hale gelmiş, biz ne yapalım o aman bu oyunlarla mücadele edebilelim bu oyunları bozabilelim. Bu haksızlığı bize karşı yapılan adaletsizlikleri durdurabilelim. Değerli gençlerimiz böyle bir dünyada yaşıyoruz, gücün varsa her şeyi yapabilirsin diye bir gerçeğin olduğu dünyada sadece güçlü olursak kendimizi koruyup adaleti koruyabiliriz diyeceğiz size. Güçlü olmak zorundayız, güçlü olmazsak ne kendimizi savunabiliriz, nede kardeşlerimizi savunabiliriz. Nede burada bir adalet anlayışını tekrar güçlü bir şekilde bu bölgeye getirebiliriz. Bu gücü bize verecek tek şeyin adı birliktir.”

DİKKAT!  Hasret Mesajları

            Konuşmalardan sonra Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva’ya günün anısına hediye takdim edildi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş