38°C
23 October 2024
Haberler

KENT TARİHİNİN 100 YILINA IŞIK TUTTU

  • Ekim 3, 2018
  • 3 min read
KENT TARİHİNİN 100 YILINA IŞIK TUTTU

Emekli Edebiyat Öğretmeni gazetemizin Düşünce Durağı yazarı Hasan Akar araştırmacı-yazarlığında bir çalışmayı daha tamamladı. 2016 yılında başladığı “Tokat Valileri” yazı dizisini tamamlayan Akar, “Dileğimiz, Tokat kent tarihinin 100 yılına mülki yöneticileri ve dönemleri bakımından ışık tuttuğuna inandığımız bu çalışmanın kurum ve kuruluşlar tarafından kısa sürede yayın hayatına kazandırılmasıdır.” dedi.

            Ülkemizde Cumhuriyet’in 1923 yılında ilanından sonra Tokat Vilayetine atanan ilk Vali’den bu günümüze 93 yılda hali hazırda 35. Valimiz makamda görev yapıyor. Tokat’ta emekli edebiyat öğretmeni, gazetemizin Düşünce Durağı yazarı Hasan Akar araştırmacı-yazarlığında bir çalışmaya daha imza atmak üzere çalışmaya başlamıştı. Bu çalışması da ilimizde görev yapan Valiler üzerine olmuştu. Çalışmasını peyder pey sürdüren Hasan Akar, Düşünce Durağı köşesinde yayınladığı Valiler yazı dizisinde sona ulaştı.

            Yazı dizisinin sona ermesinin ardından bir değerlendirmede bulunan Hasan Akar, “Ön çalışmaları beş yıl öncesine dayanan ve 23.09.2016 tarihinde Tokat ve Niksar Danişmend Gazetelerinde Tokat’ın ilk Valisi Mehmet Said Bey (Kıymaz) ile başladığımız Tokat Valileri yazı dizimizi son olarak 34.Vali Cevdet Can yazısı ile tam iki yılda 27.09.2018’de tamamladık. Amacımız bu çalışmayı temellerinin bir bölümünün de 26 Haziran 1919’da Tokat’ta atıldığı Cumhuriyetimizin 95.Yılına armağan etmekti. Çok şükür bunu başardık sanıyorum.

            Dileğimiz, Tokat kent tarihinin 100 yılına mülki yöneticileri ve dönemleri bakımından ışık tuttuğuna inandığımız bu çalışmanın kurum ve kuruluşlar tarafından kısa sürede yayın hayatına kazandırılmasıdır. Eser basım aşamasına hazırlanırken çalışmalar tarafımızdan bir kez daha titizlikle gözden geçirilecektir. Eksiklerimizin hoş görülmesi yenilerinin gün yüzüne çıkarılması en büyük arzumuzdur.” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  KARANTİNAYI İHLAL EDEN KİŞİYE ZORUNLU İZOLASYON
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş