38°C
23 October 2024
Haberler

2018-2019 ADLİ YILI AÇILDI

  • Eylül 5, 2018
  • 3 min read
2018-2019 ADLİ YILI AÇILDI

2018-2019 Adli Yılı, Tokat Adliye Sarayı’nda ve yeni açılan adliyedeki Avukat bekleme odasında düzenlenen ortak programlarla açıldı.

Açılış törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, İdare Mahkemesi Başkanı Bayram Doğan, Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı, Hakim -Savcılar Avukat ve adliyenin değişik birimlerinde çalışan adliye personeli katıldı.

Atatürk Büstüne Çelenk sunumu, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunmasının ve Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı’nın konuşmalarının ardından program, Avukat bekleme odasında düzenlenen kokteylle son buldu.

YENİ ADLİ YILIN ADALET, BARIŞ VE MUTLULUK GETİRMESİ TEMENNİ EDİLDİ 

Tokat Baro Başkanlığından yapılan açıklamada yeni adli yılın, dünyaya, ülkemize ve vatandaşlara adalet, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunuldu.

Avukat, Hakim, Savcı ve diğer çalışanlarıyla yargı organının devletin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa etmekte olduğu belirtildi.  Adalet sisteminin hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece, toplumda yargı kurumlarına ve adalete olan güvenin de güçleneceği kaydedildi.

Tokat Baro Başkanlığından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi. “Adaletin güçlü olduğu yerde, Devlet de insan da güçlüdür.

Biz; Avukatlar ve Barolar olarak bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız.

Yeni adli yıla Tokat ve Erbaa’da yapılan adliye binalarımız ile giriyoruz. Yeni adliye binaları yapımı için çaba gösteren önceki dönemlerde görev yapan Cumhuriyet Başsavcılarımız ve bir yıldır adliyemizde görev yapan Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. Önceki yıllarda Turhal adliyesinde kullanılmakta olan pilot icra uygulaması, Tokat ve Erbaa adliyelerinde de uygulanmaya başlayacaktır. Yeni Adli Yılın; Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olmasını diliyor; hukuki güvenliğe, hızlı, adil, bağımsız ve tarafsız bir yargıya vesile olmasını temenni ediyor, Adaletin tesisi için fedakârca görev yapan; başta yargının asli kurucu unsuru olan değerli meslektaşlarım, saygıdeğer hakim ve savcılarımız olmak üzere, tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyor, Görevi başında ya da görevinden ötürü Şehit olan tüm meslektaşlarımızı, yargı mensuplarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

DİKKAT!  Fitin Ne Demek
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş