38°C
25 December 2024
Haberler

KADINLARA İSTİHDAM PROJESİ

  • Ağustos 10, 2018
  • 5 min read
KADINLARA İSTİHDAM PROJESİ

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Eğitim ve Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın İstihdamının Arttırılması Projesi kapsamında, Tokat’ta daha düşük refah seviyesine sahip olan 15-29 yaş arası 30 işsiz kadına işletmelerin ihtiyacına yönelik geliştirilen yenilikçi mesleki eğitimler vererek, istihdam edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

            Öz İplik-İş Sendikası ve Tokat İŞKUR işbirliğince kadın istihdamına ilişkin fikir alışverişi yapmak, sosyal tarafların bir arada çalışma kapasitelerini geliştirmek ve kadın istihdamının arttırılmasına sürdürülebilir politikalar üretmek amacıyla Tokat’ta Eğitim ve Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın İstihdamının Arttırılması Projesi 1. Sosyal Diyalog Platform toplantısı gerçekleştirildi.

            Dedeman Otel’de yapılan 1. Sosyal Diyalog Platform toplantısında proje tanıtımını Proje Koordinatörü Fulya Pınar Özcan tarafından yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen, Eğitim ve Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın İstihdamının Arttırılması Projesi’nin 1 Mayıs 2018 tarihli yazıyla Norveç Büyükelçiliği tarafından kabul edildiğinin Öz İplik-İş Sendikasına bildirildiğini söyledi.

            Genel Başkan İnanç, “Projemizle, sosyal diyalog ve kadın istihdamının arttırılması yoluyla yerel aktörler arasında işbirliğinin geliştirilmesi, kadınların iş gücüne katılımıyla ilgili olarak çalışan genç kadınların ve erkeklerin aileleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratmak, Düzce, Aksaray, Tokat, Çorlu ve İstanbul illerinde kadın kimliği ile ilgili farkındalık sağlayarak istihdamda olan veya istihdamdan çekilme potansiyeli olan eşi evdeki yükümlülüklerinden dolayı çalışamayan 100 işçinin iş verimliliğini arttırarak iş güvencesi sağlamak; Tokat’ta daha düşük refah seviyesine sahip olan 15-29 yaş arası 30 işsiz kadına işletmelerin ihtiyacına yönelik olarak geliştirilen yenilikçi mesleki eğitimler vererek, proje sonunda istihdam edilmesini sağlamak hedeflenmektedir” dedi.

            Daha sonra ILO Temsilcisi Emel Akalın, KADEM Tokat İl Temsilcisi Müjgan Arslan, Tokat TSO Başkanı Ali Çelik ve Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı tarafından ‘Türkiye’de kadın istihdamı’ konusu ele alındı.

DİKKAT!  Artvin Seçim Sonuçları 2023

            Öğle yemeği sonrası Tokat İş-Kur İl Müdürlüğünden Tuğba Akay Tokat’ta kadın istihdamını anlattı. Sürdürülebilir kadın istihdamının arttırılmasına yönelik politikalar oluşturulmasına ilişkin tüm tarafların görüşlerinin alınması ve soru-cevap şeklinde 1. Sosyal Diyalog Platformu sona erdi.

            Toplantıya ilişkin açıklama yapan Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bekir Fındık; “Kadınlarımızın işgücü piyasasında daha fazla yer alması amacıyla düzenlenen her türlü faaliyete, İl Müdürlüğü olarak destek veriyoruz. Bugün de Öz İplik İş Sendikasının ilimizde düzenlediği etkinliğe katıldık. Protokol konuşmaları ve tanıtım etkinleri sonrası, öğleden sonraki oturumda “Tokat’ta Kadın İstihdamı” konulu sunum gerçekleştirdik ve açtığımız standımızda iş ve meslek danışmanlarımızca ziyaretçilerimizi bilgilendirdik. Bugünkü etkinliğe işçi ve işveren temsilcileri, bürokratlar ve alanında uzman kişiler katıldı. Bu kapsamda Sosyal Diyalog Platformu Toplantısının kadınlarımızın çalışma hayatına daha fazla katılmasına vesile olmasını temenni ediyor, standımıza yoğun ilgi gösteren tüm ziyaretçilerimize İl Müdürlüğümüz olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tokat haberleri reseller tokat haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet