38°C
23 October 2024
Haberler

SÜMBÜL BABA’da KÜLTÜR ZİYAFETİ

  • Temmuz 9, 2018
  • 4 min read
SÜMBÜL BABA’da KÜLTÜR ZİYAFETİ

Tokat Kadın Kültür ve Sanat Grubunun düzenlediği kültür buluşmalarının konuğu eski Devlet Bakanı Metin Gürdere oldu. Gürdere katılımcılarla “20 Yüzyılda Tokat” adlı eserini değerlendirdi ve siyasi hayatı üzerine sohbet etti.

            Tokat Kadın Kültür ve Sanat Grubunun kültür ve sanat adına gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında okuyucu ve yazar buluşmaları devam ediyor. Bu çerçevede eski Devlet Bakanı Metin Gürdere tarihi Sümbül Baba Zaviyesinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Tokat Kadın Kültür ve Sanat Grubu Başkanı Hacer Doğan, gazetemiz yazarlarından Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Akar, Tokat Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Türk, Şerare Yağcıoğlu Kıvrak ve davetliler katıldı.

            Tokat’ta kültür ve sanatın gelişmesi adına bu tür etkinlikler yaptıklarını belirten Tokat Kadın Kültür ve Sanat Grubu Başkanı Hacer Doğan, söyleşiye ilişkin yaptığı açıklamada, “Mistik ve otantik bir mekanda; kültür, sanat ve dostluk adına tarihi müstesna bir akşamda Sayın Devlet Bakanımız Metin Gürdere ve kıymetli eşini misafir ettik. Buram buram tarih ve Tokat kokan bir ortamda Sayın Bakanımızın “20. Yüzyılda Tokat” adlı üç ciltlik eseri üzerine çok sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız bu güzel eseriyle ilimize yapılabilecek en büyük hizmeti yapmıştır. ‘Geriye hoş seda bırakabilenler ölümsüzlük şerbetini içebilen bahtiyar insanlardır.’ Emeğinize sağlık Sayın Bakanım. Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın Hasan Akar Hocam ve eşine, Sevgili Şerare Kıvrak Yağcıoğlu’na, ilimiz Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Abdulkadir Türk Hocama ve programımıza katılan kıymetli misafirlerimize şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANAT ADINA GÜZEL BİR ADIM

            Programa katılan gazetemiz yazarlarından Tokat Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Türk de söyleşiye ilişkin duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı:

DİKKAT!  2014 Doğumlu Olan Kişi 2023'de Kaç Yaşında Olur?

            “Tokat Kadın Kültür ve Sanat Grubunun konuşmacı konuğu eski bakanlarımızdan Sayın Metin Gürdere ve muhterem eşleri idi.

            Tarihi ve otantik bir salonda seçkin katılımcılar zevkli ve akıcı bir kültür ziyafetinin içinde buldular kendilerini. Sayın Bakanımız Metin Gürdere Beyin aktif siyaseti sonrası Tokat’ta yerleşme gerekçesini, Tokat’a olan sevgi, saygı ve vefa borcundan dolayı hizmet etmeyi kendine misyon olarak açıklaması dinleyiciler tarafından takdir ve alkışlarla karşılandı. Sayın Bakanımızın yazdığı üç ciltlik “20. Yüzyılda Tokat” adlı eseri ekseninde devam eden sohbetin, zaman zaman siyasi boyuta taşınması ve hatıralarından anekdotlar paylaşması sohbete ayrı bir zevk kattı. Sayın Bakanımızın espritüel ve toleranslı yaklaşımları zamanın nasıl geçtiğini hissettirmedi katılımcılara. Bu arada siyasi hatıralarını da yazmaya başladığını ifade etmesi dinleyicileri sevindirdi.

            Bu program Grup Başkanı Hacer Doğan ve ekibinin kültür ve sanat adına güzel projelere imza atacaklarının da göstergesi oldu bir bakıma.”

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş