38°C
23 October 2024
Haberler

DURMAZ’DAN KİT’LERDE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO TALEBİ

  • Temmuz 6, 2018
  • 3 min read
DURMAZ’DAN KİT’LERDE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO TALEBİ

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz KİT’lerde çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi düzenlemelerini içeren kararname hakkında açıklama yaptı.

            Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda, bu yılın ilk çeyreği itibarıyla 106 bin 524 kişinin çalıştığını belirten Durmaz, bunlardan 50 bin kişinin taşeron olarak çalıştığını belirtti.

ŞEKER İŞÇİLERİ MAĞDUR

            Kitlerde çalışan taşeron işçilere de kadro verilmesi için mücadele verdiklerini belirten Durmaz, “Bugün bir iyileştirme yapılıyor ama yine eksik! Yine eşitliğe ve adalete aykırı! Kitlerde çalışan binlerce Şeker İşçisi yine kadro alamıyor, mevsimlik dönemde çalışan pancar işçisi kadro alamıyor. 50 bin taşeronu ilgilendiren bu kararname sayıları on binleri bulan taşeron işçilerin sorunlarını çözmüyor” dedi.

TÜM TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERİLMELİ

            Durmaz açıklamasını şöyle sürdürdü. “Kararname incelendiğinde içeriğinde; kadro için birçok kriter istenmekle beraber, taşeron işçilerin” istihdam edilebilir” ifadesi kullanılıyor. Bu ifade kadro hakkının keyfiyete kalacağı endişesini yaratıyor!Kadro için iki yıl çalışma şartı ve sınav şartı yine kayırmacaların ortaya çıkacağı endişesini ortaya çıkarıyor.Kadroya alınacak işçi sayısını Hazine Müsteşarlığı belirleyecek! Bütün bu belirlemeler neye göre yapılacak netlik yok!

            Taşerona kadro hiçbir koşul koyulmadan, hiçbir kurumun inisiyatifine bırakılmadan herkese verilmelidir!İşçiler halen kadrolu çalışan işçilere eşit haklara sahip olmalıdır. Kadro bütün taşeron çalışanlara eşit şekilde verilmelidir.Bu kararnamenin eksik ve eşitliğe aykırı, adaletten, hukuktan, insani ve vicdani değerlerden yoksun, alın terini yok sayan niteliğini kabul etmiyoruz! Hükümetin bir an önce gerekli düzenlemeleri yapıp tüm taşeron işçilere kadro verilmesi için harekete geçmesi gerekmektedir.”

DİKKAT!  Havalı Whatsapp Sözleri
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş