38°C
23 October 2024

BAŞKAN EROĞLU’NDAN HAVALİMANI AÇIKLAMASI

  • Haziran 22, 2018
  • 2 min read

HAVALİMANI TAV’DA KALDI

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yeni havalimanı projesinde alt yapı ihalesinin TAV firmasına verildiğini duyurdu. Üst yapı ihalesinin de inceleme aşamasında olduğunu belirten Eroğlu, Eylül ayında havalimanına ilk kazmanın vurulacağını öngördüklerini ve en geç 2020 yılı Haziran ayında havalimanının hizmete açılacağını kaydetti.

EROĞLU’NDAN HAVALİMANI DEĞERLENDİRMESİ

            Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, yeni havalimanının ihale süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

            “Halâ insanlarda havalimanı yapılmayacak gibi bir algı var. Havalimanıyla ilgili şubat ayında bir ihale süreci başladı, alt yapı ihalesi. Yani havalimanının mevcut şuandaki toprak alanın alt yapısını, hafriyat alınması, bu alanın pekiştirilmesi ve üzerine pistin yapılacak şekline getirilmesiyle ilgili bir süreç başladı. Bakanlık tarafından bu ihaleye girmeye yeterlilik sahibi olan firmalar bize müracaat etsin denildi. 22 firma müracaat etti ve dosyalar alındı. Dosyaları veren firmalar arasında puanlama yapıldı. Puanlamaya göre il 6 firmadan tekrar fiyat verilmesi istendi ve diğerleri elendi. Diğer puanı düşük görülen firmalar KİK’e itiraz ettiler. KİK itirazları reddetti ve bu altı firma teklife çağrıldı. 6 firmadan en iyi teklifi veren TAV firması oldu. Geçtiğimiz günlerde de yönetim kurulu toplandı ve havalimanını TAV’a ihale etti. Üst yapı ihalesi de geçtiğimiz hafta yapıldı. Hisar firmasında kaldı ve şuanda değerlendiriliyor. Bu ihale de değerlendirildikten sonra artık işin yapım kısmına gelinecek. Takriben Eylül ayı gibi kazmanın vurulacağı kanaatindeyim. 700 günlük bir sürede firma burayı yapmak zorunda. En kötü ihtimalle 2020’nin Haziranı gibi havalimanımızın açıldığını gözlemleyeceğiz.”

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş