38°C
23 October 2024
Haberler

ENGELLİ VE HASTALAR İÇİN SEYYAR SANDIK KURULACAK

  • Mayıs 23, 2018
  • 9 min read
ENGELLİ VE HASTALAR İÇİN SEYYAR SANDIK KURULACAK

SEÇİMDE 2750 KOLLUK KUVVETİ GÖREVLİ OLACAK

Vali Dr. Ömer Toraman, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), hastalığı veya engel durumu nedeniyle okullara gidemeyecek olan vatandaşlar için seyyar sandık hizmeti sunacağını bildirdi. Vali Toraman, Türkiye’de ilk defa uygulanacak bu hizmetin engelli ve yatağa bağımlı vatandaşların toplumsal hayatın bir parçası olan siyasi hayata da katılmaları için bir teşvik olacağını, bu anlamda uygulamayı çok önemsediğini ifade etti.

Vali Dr. Ömer Toraman Tokat’ta seçim güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını, seçimde 1350 emniyet, 1400 jandarma personeli olmak üzere toplam 2750 kolluk kuvvetinin görev alacağını bildirdi. Tokat Valiliğince Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu belirten Vali Toraman, “Tek gayemiz seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında Tokat’ta emniyet ve asayişi sağlamak.” dedi.

            Vali Dr. Ömer Toraman, TBMM’nin 20 Nisan’da almış olduğu kararla 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekili genel seçimleri ile ilgili Siyasi Parti İl Başkanları ile yaptığı toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

            Toraman, 24 Haziran günü sabah 08.00-17.00 saatleri arasında vatandaşların oy kullanabileceğini, ardından sonuçların ilan edileceğini belirtti.

            “Seçimleri Türk demokrasisi açısından bayram olarak nitelendiriyoruz.” diyen Vali Toraman,         “Türkiye, 1950’den bu güne çok partili hayata geçişe müteakip hep başarılı bir şekilde seçimlerini yapageldi. İnşallah bu seçimleri de başarıyla yerine getirecek. Anayasa’dan kaynaklı olarak görev alan yargı organlarımız, seçimlerin genel gözetim ve denetiminden sorumlu merciler. Bizler de idareciler olarak İl ve İlçe seçim kurullarımıza ihtiyaç duyduklarında yardımcı olacağız. Türkiye’nin yapmış olduğu seçimlere yönelik tecrübeler, aynı zamanda siyasi parti temsilcilerimizde de ziyadesiyle mevcut. Onlar da çok başarılı bir seçim dönemi geçirerek kendi programlarını, kendi düşüncelerini ve kendi adaylarını vatandaşlarımızla buluşturup onların oylarına talip oluyorlar. Ama en nihayetinde vatandaşlarımız vicdani kanaatine göre  hür bir şekilde iradesinin sandığa yansıması esas. Bunda da idare olarak bizlere, siyasi partilerimize, kıymetli il başkanlarımız mevcut ve görev alan tüm çalışanlara yargı mensupları dahil olmak üzere herkese vazife düşüyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan etmiş olduğu milletvekili sayısı Tokat’ta 5’tir. 26. Dönem milletvekili seçimlerinde Tokat’ta 410 bin seçmen bulunuyordu. Bu seçmen için bin 630 civarında sandık hazır edilmişti. Bizler İdare olarak seçimlerin huzur içerisinde emniyet ve asayişi öncelikli olarak muhafaza ederek ön değerlendirmelerimizi yaptık. Bu çerçevede 2 Mayıs 2018 tarihinde İlçe kaymakamlarımız ile Güvenlik Birim amirlerimizin katılımıyla seçim güvenlik toplantısı yaptık. Bu toplantıda hem ülkemiz hem ilimiz genelinde muhtemel durumları geçmiş durumları analiz ettik. Buna göre almamız gereken tedbirleri konuştuk.” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  iPhone 12 ve 12 mini için Ön Kamera Puanları Gözüktü

            Amaçlarının seçim sürecinde Tokat’ta emniyet ve asayişi sağlamak olduğunu belirten Vali Toraman, şunları kaydetti:

            “Tek gayemiz seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında Tokat’ta emniyet ve asayişi sağlamak. Toplantıyı müteakiben Valiliğimizde Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Şuanda görevini yürütüyor. 7/24 esasına ağlı olarak çalışıyorlar. Vali Yardımcısı Süphi Küspeci başkanlığında çalışıyorlar.  Müdahale edilmesi gereken durumları müdahil olarak bahsettiğimiz amaca yönelik çalışacaklar. Seçim Koordinasyon merkezi Valilik 2. Katında açıldı. Kolluk kuvvetlerimiz ilimizde seçim güvenliği planlarını hazırladılar. İlimizdeki mevcut duruma bağlı olarak aldığımız güvenlik tedbirlerini  planladık. Detaylı İl Seçim Güvenlik Planı hazırlandı. Benim onayımla yürürlüğe girdi. Aldığımız güvenlik tedbirlerinin yeterli olduğu kanaatindeyiz. Esasen Tokat’ta geçmiş seçimlere baktığımızda emniyet ve asayiş yönünden büyük hadiselerin meydana gelmediğini,  huzur içerisinde gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bunda en başta seçmenlerimizin sağ duyusu büyük rol oynuyor. Bunda en büyük paylardan biri de siyasi partilerimiz ve kıymetli adaylarına ait. Onlar da Tokat’ta seçimlerin huzur içerisinde gerçekleşmesi için üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirdiklerini görüyoruz. İnşallah bu dönemde de aynı şekilde olacaktır. Bugün bunu konuşmak ve ifade etmek için seçime katılacak olan siyasi partilerimizin il başkanlarıyla bir araya geldik. Onlarla istişare ettik. Genel bazlı değerlendirmelerde bulunduk ama hepimizin ortak kanaati Tokat genelinde seçimlerimizin huzur içinde gerçekleşmesi için gayret göstereceğimiz noktasında oldu.

            Biz kolluk kuvvetleri olarak seçim döneminde 1350 emniyet personeli, 1400 jandarma personeli olmak üzere toplam 2750 personelle görev yapacağız. Bütün kuvvetlerimizle almış olduğumuz tedbirleri hayata geçirmeye gayret göstereceğiz. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ramazan ayı içerisindeyiz, huzur ve barış ayı. Bunun da seçim sürecine çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Allah memleketimizi, milletimizi korusun kollasın. Devletimiz ve milletimiz her şeyin en iyisine layık. Allah devletimizi ve milletimize hizmet etmek açısından talip olanlara fırsat verecektir.”

DİKKAT!  ZİLE CHP İLÇE YÖNETİMİNE “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Engelli ve hastalar için seyyar sandık

            Bu yıl ilk defa hastalığı veya engel durumu nedeniyle okullara gidemeyecek olan vatandaşlar için seyyar sandık hizmeti sunacağını bildiren Vali Toraman, uygulamanın önemine ilişkin şunları söyledi:

            “Bu seçimin yeniliklerinden ve güzelliklerinden bir tanesi. Engelinden veya rahatsızlılığından dolayı yatağa bağımlı olduğu için sandık bölgelerine gidip de oy kullanamayan vatandaşlarımızın bu mağduriyetini ortadan kaldırmak için yapılmış bir yasal düzenleme. Bu konuda sayılar tam kesinleşmedi ama il ve ilçe merkezlerinde seyyar sandıklar oluşturulacak. Burada da 20 kadar seçmenin oy kullanması öngörülüyor ama bunu artırmaya il ve ilçe seçim kurulları yetkili, takdir onların. Bu vesile ile vatandaşlarımızın seçme hakkını kullanmaları sağlanacak. Benim çok önemsediğim bir husus da özellikle engelli ve yatağa bağımlı olan vatandaşlarımızın toplumsal hayatın her alanına iştiraki çok önemli. Bu anlamda siyasi hayata katılımları da teşvik edilmiş olacak. Bu çok önemli bir düzenleme. İnşallah ilimizde de başarılı bir şekilde yürütülecek. Bununla ilgili tüm detaylar yüksek seçim kurulu detaylarında mevcut. Zaten biz de idare olarak hem sağlık teşkilatı hem de diğer teşkilatlar olarak yüksek seçim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda hareket ediyoruz. Dolayısıyla Tokat’ta da bu uygulama kapsamında engelli yatağa bağlı olan vatandaşlarımız ve sandık bölgesine gitmekte zorlanan vatandaşlarımızın ikametine gidecek sandıklar. Bunun güzel ve yerinde bir uygulama olduğunu değerlendiriyorum.”

            Siyasi Partiler adına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Menekşe ise,

“Sayın Valimizin düzenlediği bu toplantı için çok teşekkür ediyorum. hayırlı, huzurlu, sakin bir seçim süreci olmasını temenni ediyorum.” dedi.

            Toplantıya Vali Dr. Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, MHP İl Başkanı Onur Çalışkan, CHP İl Başkanı Ali Menekşe, İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Afşin Ünverdi katıldı.

DİKKAT!  TOKAT'TA OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş