38°C
23 October 2024
Haberler

UFKAYOLCULUK- 6 YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

  • Mayıs 22, 2018
  • 4 min read
UFKAYOLCULUK- 6 YARIŞMASINDA  DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Server Gençlik Kulübü tarafından tüm dünyada organize edilen, Tokat’ta ise Deha Gençlik Spor İzcilik Kulübü tarafından yürütülen Ufkayolculuk- 6 “Ayet ve Hadislerle Kur´an-Sünnet Bütünlüğü” konulu kitap okuma yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi.

A Kategorisi (11-yaş altı) ; B Kategorisi (11-14 yaş arası) ; C Kategorisi (14-19 yaş arası) ; D Kategorisi (19-30 yaş arası) ;E Kategorisi (30 yaş üstü); F Kategorisi (Din görevlileri) ve G Kategorisi ( online katılımcılar) olmak üzere farklı kategorilerde tüm Türkiye ile birlikte Tokat’ta da 8 Nisan 2018 saat 10.00 ’da aynı anda yapılan yarışmaya Tokat’tan toplam 8650 yarışmacı baş vurdu. Yarışma sınavı 475 gönüllü gözetmen nezaretinde Tokat il merkezinde, bütün ilçe merkezlerimizde, birçok belde ve köylerin yanı sıra Zile cezaevinde başarıyla uygulandı.

25 Nisanda açıklanan sonuçlara göre Tokat’ta dereceye girenlere ödülleri DEHA Gençlik Spor İzcilik Kulübü tarafından törenle verildi.

Ödül programı açılış konuşmasını yapan DEHA Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü başkanı Mustafa Doğan, “ %100 Allah rızası ve %100 gönüllülük esaslı yapılan yarışmaya teveccühlerinden dolayı yarışmacılarımıza, ve tüm Tokatlılara, ayrıca desteklerini bizden esirgemeyen başta Sayın Valimiz Dr. Ömer Toroman’a; Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu’na yarışmamızın duyurusunda ve sınavımızın okul ortamlarında huzurlu bir şekilde yapılmasında katkı ve destek sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize; İl Müftümüz Sayın Ömer Faruk Bilgili’ye ve İlçe Müftülüklerimize; ayrıca yarışmamızın her aşamasında yanımızda olan Tokat Çevre ve Kültür Derneği yönetim kuruluna, Nezahet Hanımlar Derneği yönetim kuruluna, Turhal Çevre ve Kültür Derneği yönetim kuruluna; tüm İlçelerimizde, okullarımızda sadece Allah rızası için gayret gösteren takvalı kahramanlarımıza, sınavda gönüllü gözetmenlik yapan fedakar öğretmenlerimize ve özellikle tüm bunların yapılabilmesi için bizlere destek sağlayan sponsorlarımıza ayrı ayrı sonsuz şükranlarımı arz ederim.” dedi

DİKKAT!  Avşa Adası Otelleri

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Ünv. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Özköse ise: Sünnetsiz bir İslam anlayışının ön plana çıkarılmaya çalışıldığını, İslam’a ve değerlerimize yapılan saldırılara karşı Hz. Peygamberin sünneti seniyyesinin önemini hatırlatarak, sünnet olmadan Kur’an-ı Kerim’in tam olarak anlaşılamayacağını vurguladı. Bu yönüyle yarışma konusunu çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

Gecede A-B-C-D-E Kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara (toplamda 99 kişiye) ödülleri dağıtıldı.

Tüm ilçelerden değişik derecelerde ödül almaya hak kazanan yarışmacılar ödüllerini Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Cemil Çağlar ve programa iştirak eden protokolün elinden aldı.

Yarışmada,

A Kategorisinde Tokat 1.’liği Merkez TOKİ ilkokulu Öğrencisi Mehmet Gürer

B Kategorisinde Tokat 1.’liği Mervenur Torun

C Kategorisinde Tokat 1.’liği Yavuz Kaya

D Kategorisinde Tokat 1.’liği Türkiye 2.’liği Erbaa’dan Cansu Irmak

E Kategorisinde Tokat 1.’liği Sevda Şahin’in oldu.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş