38°C
23 October 2024
Haberler

BAĞIMLILIK ÇALIŞTAYINDA GÖÇER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

  • Mayıs 5, 2018
  • 4 min read
BAĞIMLILIK ÇALIŞTAYINDA GÖÇER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Tokat Milletvekili, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Celil Göçer, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde yapılan Bağımlıların Sosyal Hayata Uyumu ve Rehabilitasyonu Çalıştayının açılışına katıldı.

            Lokman Hekim Üniversitesinin proje ortağı olduğu çalıştayda bir konuşma yapan Göçer, şunları kaydetti:

            “TBMM’nin ve Sağlık Bakanlığımızın bağımlılarla ilgili birçok  çalışması var. Şunu ifade edeyim dert o kadar büyük ki, bataklık o kadar geniş ki burada sivil toplum örgütlerimizin, üniversitelerimizin ve derneklerimizin iş birliği yapması bu sorunu en aza indirip çözüm üretmesi vazgeçilmezdir. Yasal olarak yaptığımız her düzenlemenin karşısında hemen uyuşturucu tacirleri bir savunma mekanizması geliştiriyorlar. Aynen bir bakterinin, mikrobun antibiyotiğe karşı geliştirdiği  gibi.  Bu noktada Yeşilay ve  Sağlık Bakanlığımızın çocuklarımızın uyuşturucuyla karşılaşmamaları için yaptığı çalışmalar çok önemli.  Tedavi aşaması çok değerlidir.” dedi.

            Prof. Dr. Göçer, “Çalışmalarımızda yapılması gereken bütüncül yaklaşımdır. Çalışmanın tüm aşamalarını sistemleştirmek gerekmektedir. Bunu hastayı tedavi etmek amacıyla ele aldığımızda, sadece farmakolojik tedavi bilen hekimin tedavisi gibi erken olur. Bu hususta da bütüncül bir yaklaşım getirmek durumundayız.”

             “Rakamları vermeye lüzum yok sizler bu işin üstadısınız. Dünyada bu işin ne kadar yaygın olduğunu söylemeye gerek yok” ifadelerine yer veren Prof. Dr. Göçer, “Esasında gök kubbenin altında söylenmemiş söz de yoktur. Hayat boşluk kabul etmez. Bu anlamda bizim çocuklarımıza, bağımlılıkla uğraşırken burada her türlü bağımlılıktan bahsediyoruz. ‘Evladım bilgisayar oynama.’ Bu pedagojide geçerliliği olan bir ifade değil. Ne yapsın çocuk? Oynama demeyeceksin. ‘Evladım Spor yapalım, beraber gezelim diyeceksin.’ Sen ilgilenmezsen nasıl vaktini değerlendirecek.  Pozitif cümlelerle bizim hayatı doldurmamız lazım.  Hayatta boşluk bıraktığımız zaman zaten onu kaplamak isteyen büyük bir güç var. Siyasi çıkarlar var. Büyük bir ekonomik rant var.  Dolayısıyla biz ülkemizi bu anlamda boş bırakmayacağız. Ülkenizde araziyi boş bırakırsanız gelir oraya birileri gece kondu yapar. O nedenle bu bağımlılıkla mücadele SUREM projesini, arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları, fedakarlığı aşkla tarif edebilirim. Büyük bir aşkla çalıştılar. Bu ülkeye ve  çocuklarına bu kadar sevdalı birilerinin olması gurur verici bir şey. Bu sözün üzerine bizim sistemi geliştirmemiz ve hayatın boşluğunu doldurmamız gerekiyor ki başkaları gelip çocuklarımızın zihinlerini, bedenlerini esir almaya çalışmasınlar.” tavsiyesinde bulundu.

DİKKAT!  Deri Gömlek Kadın

            Göçer, “Bu sembolik mekanda başlatılan çalışmanın aynen Kurtuluş Savaşı’nda esarete hayır dediğimiz gibi, uyuşturucu bağımlılığına, esaretine hayır sloganıyla ülkemizde yapılan çalışmalara  büyük katkı sağlayacaktır. Alanında uzman hocalarımızla yapılacak iki günlük çalıştay sonrasında çok önemli çıktılar olacağına ve bu çalışmanın ülkemizde önemli bir boşluğu dolduracağına inancım tamdır. Teşrifleriniz ve gayretleriniz için hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş