38°C
23 October 2024
Haberler

AMATEM HASTALARINDAN ATATÜRK’ÜN SON BALOSU

  • Mayıs 4, 2018
  • 4 min read
AMATEM HASTALARINDAN  ATATÜRK’ÜN SON BALOSU

Tokat Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin kurulduğu yıldan buyana geleneksel hale getirdiği Bahar Şenliğinin 5.’si dün gerçekleştirildi. Hastane bahçesindeki etkinlikler için Tokat protokolünden Vali Dr. Ömer Toraman, il Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sümbül, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Turhan, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve ABB Tokat Şube Başkanı Sezai Kaymak katıldılar.

BAŞHEKİM MÜBERRA KULU:

“BAHAR ŞENLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

            Açılışta saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında Hastane Başhekimi Dr. Müberra Kulu bir konuşma yaptı. Psikoloji biliminin insanlık tarihi kadar eski bir bilim olduğunu vurgularken ruh çıkarma ayinlerinden, kafatası kırılıp içinden ruh çıkarmaya çalışıldığı dönemlere atıfta bulundu. 4 Mart 2014 tarihinde açılışı yapılan hastanenin o tarihten buyana her yıl bahar şenliği kutladığını söyledi ve “açılışımızdan iki ay sonra ilk bahar şenliğimizi yaptık. Çünkü bahar şenliği bizim için çok kıymetli. Şenlik işin bahanesi, amacımız baharı kutlamaktır. Bahar uyanış, yeniden doğuş var olmaktır. Hz. Peygamberimizin dediği gibi ölmeden önce ölmek. Bu yüzden bahar şenliğini çok önemsiyoruz. Hz. Mevlana diyor ki, aziz dost, sen bir kişi değilsin, sen bir alemsin. Sen derin ve çok büyük bir denizsin. Ey insanı kamil o senin muazzam varlığın belki dokuz yüz kattır, dibi kıyısı olmayan bir denizdir. Yüzlerce insan o denizde gark olup gitmiştir. Modern bilim bugün Hz. Mevlana’nın dediği gibi o dokuz yüz katta, dibi görülmeyen denizde kaybolan, var oluşunu arayan insanlar için biz bu hastanede son bilimsel teknoloji ile hastalarımızı ruh sağlığı çalışanları olarak tedavi etmekteyiz. Biz hastalarımızı emanet olarak görmekteyiz. Ölmeden önce ölmekten söz ediyor Hz. Peygamberimiz. Biz Amatem’de tam da bu söz üzerine tedavilerimizi sürdürüyoruz. Biz hastalarımızın buraya geldiklerinde var oluşlarını öldürmelerini, madde, alkol ne ise bundan kurtulup yeniden doğmalarına vesile oluyoruz.” Dedi.

DİKKAT!  CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

YENİDEN DOĞUŞ PASTASI KESİLDİ

            Konuşmanın ardından AMATEM’de sağlığına kavuşan ve 6 ayını geride bırakan bir hemşehrimiz için yeniden doğuşunun 6. ayı için pasta kesildi.

ATATÜRK’ÜN SON BALOSU

            Sonrasında hastane çalışanları ve hastanede kalanların ortaklaşa hazırladıkları gösteriler oldu. 02 Şubat 1938’de Bursa Belediyesince Atatürk’ün onuruna verilen Son Balo AMATEM hastalarınca canlandırıldı. Güreşçileri izlediği anlar yansıtıldı. Sonrasında da sazlı sözlü, eğlenceli vakitler geçirildi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş