38°C
24 October 2024
Haberler

CHP’Lİ ŞAHİN’DEN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

  • Nisan 21, 2018
  • 3 min read
CHP’Lİ ŞAHİN’DEN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

CHP Tokat İl Başkanı Feramus Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

            Bu yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yıldönümünün kutlanacağını belirten Şahin, bayramın herkese kutlu olmasını diledi.

            23 Nisan’ın tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Şahin, Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de Ankara’da ilk TBMM’ni açarak yurdumuzu istilacılardan kurtarma mücadelesi verdiğini belirtti.

23 Nisan 1920’nin milletin egemenliğine dayanan Cumhuriyetinde temellerinin atıldığı gün olduğunu hatırlatan Şahin, “Bilindiği gibi Birinci Dünya savaşından (1914-1918) sonra yurdumuz düşmanlarca (İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunan)işgal edildi. Osmanlı Devletinin yöneticileri bu işgale boyun eğdi. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ulusumuzu bu haksız işgale karşı koymaya çağırdı” dedi.

            Düşmanlara karşı Kurtuluş Savaşı başlatıldığını kaydeden Şahin, savaşı sevk ve idare etmek için kurulan temsil heyetinin başına Mustafa Kemal getirildiğini belirterek, bu kapsamda 23 Nisan 1920’de Ankara’da bir meclisin kurulmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

            Bu meclisin kararları ile de Kurtuluş Savaşının başlatıldığını belirten Şahin, çetin mücadele sonunda yurdumuzun düşman işgalinden kurtarıldığını, bu önemli günün de yurtta bayram olarak kutlandığını söyledi.

            1923 tarihinde Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte1938’lere kadar geçen süre içerisinde ülkemizin hiçbir dış borcunun kalmadığını hatırlatan Şahin, Atatürk Devrimlerinin oluşturduğu çizgiden sapan politikaların ülkemizi emperyalist ülkelere borçlu hale getirdiğini sözlerine ekledi.

            23 Nisan’ın dünyada ki tek çocuk bayramı olma özelliği taşıdığını belirten Şahin, “Bugün ki tabloda çocuklarımıza vaat edilecek gelecek karanlıktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk TBMM’nin açıldığı bugünü bayram olarak çocuklara armağan etmiştir.23 Nisan ayrıca karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür.Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bizleri bugünlere getiren başta büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatana hizmet etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anar, hepinize CHP adına saygılarımı sunarım” dedi.

DİKKAT!  İL HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI

 

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş