38°C
23 October 2024
Haberler

TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAĞCILIK VE ÜZÜM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

  • Nisan 16, 2018
  • 3 min read
TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAĞCILIK VE ÜZÜM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Bağcılık ve üzüm sektöründeki sıkıntıları, talepleri, ürünlerin ticaretinde, işlenmesinde, üreticiye sunulmasındaki eksikleri tespit etmek amacıyla Tokat’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bağcılık ve Üzüm Sektörü Araştırma Komisyonu üyeleri oda başkanları ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

            Tokat’ta çalışmalarını devam ettiren TBMM Bağcılık ve Üzümcülük Sektörü Araştırma Komisyonu üyeleri oda başkanları ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Alin Otelde düzenlenen programa TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Katip Balıkesir Milletvekili Ali Aydınoğlu, komisyon üyelerinden Denizli Milletvekili Şahin Tin, Tokat Milletvekili Celil Göçer ile akademik ve uzman kişiler katıldı. Heyet bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunları ve taleplerini dinledi.

            Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer’in katıldığı programda konuşan TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Manisa’dan sonra üzümün, yaprağın ikinci başkentinin Tokat olduğunu söyledi. Tokat’ta hem çalışma ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini hem de Tokat’ın kültürünü tanıma fırsatı bulduklarını ifade den Bilen, “Ev sahipliklerinden dolayı Belediye Başkanımıza ve Milletvekilimiz Celil Göçer’e teşekkür ediyorum. Bu işin paydaşı olan 100’e yakın insandan bilgi aldık. Bizlere beklentilerini, taleplerini temennilerini, ön görülerini ifade ettiler. Bizde o talep ve önerileri kaydettik. Bunları bir rapor halinde ilk önce TBMM’ye daha sonrada ilgili kurumlara ileteceğiz. 10’a yakın uzman ve teknikerle birlikte bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarını, taleplerini ve şikayetlerini ele alacağız” dedi.

            Programın devamında Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, Tokat’ın bağcılıkta ve üzüm üretimindeki yeri ve konumu ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

DİKKAT!  JANDARMADAN İZİNSİZ KENEVİR EKİMİ YAPANLARA OPERASYON

            Toplantıda oda başkanları ve bağcılıkla uğraşanları yaşadıkları sorunları ve talepleri dile getirdi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş