38°C
22 October 2024
Günlük

AirPods kayboldu- Ne yapmalıyım?

  • Mayıs 3, 2024
  • 4 min read

AirPods kayboldu ve ona nasıl ulaşacağınızı bilmiyor musunuz? O halde doğru yerdesiniz. AirPods’unuzu bulmanız için size yardım edeceğiz. Bu konuyu hazırlarken Apple’ın resmi sitesinden, forum sitelerinden ve kendi tecrübelerimizden yararlanacağız. Böylece size çeşitli yöntemler önereceğiz. AirPods’unuzu bulamasanız da bu hiç bir şeyin sonu değil. En az bedelle yeni AirPods’u nasıl elde edeceğinizi anlatacağız. Hazırsanız başlayalım.

[8 Ocak 2022 güncelleme notları: Servis ücretleri güncellendi.]

Durum 1: “AirPods’um kayboldu. Ancak iPhone’umda “Bul” özelliği aktif” ise;

  • AirPods’unuzun iPhone, iPad veya iPod Touch cihazınızın (airpodsla hangisini kullanıyorsanız ) kapsama alanı içindeyse (yani evde, ofiste vs.. kaybettiyseniz) Bul uygulamasını iPhone, iPad veya iPod Touch’unuzdan çalıştırarak AirPods’unuzun konumunu görebilirsiniz. Bunun için AirPods’da ayrıca Bul özelliğini aktif etmenize gerek yok. iPhone, iPad veya iPod cihazınızda aktif olan “Bul” özelliği AirPods’u da buluyor.

Bakınız: iPhone’umu bul özelliği nasıl kullanılır?

AirPods’unuzun şarjı bittiyse, şarj kutusundaysa veya şarj kutusunda olmasa dahi “Bul” özelliği ile AirPods’unuzun en son ne zaman ve nerede aktif olduğunu görebilirsiniz. Karışık bir yerdeyse ses çıkarmasını da sağlayabilirsiniz.

 

Not: Tüm yukarıdaki işlemleri iCloud hesabınızla iCloud.com üzerinden de yapabilirsiniz. Her seferinde tek bir AirPods cihazınızın yerini görürsünüz. Eğer AirPods’larınız birbirinden farklı yerdeyse bulduğunuz AirPods’u şarj kutusuna koyun. Sonra tekrar aynı işlemleri yaparak 2. AirPods’u da bulun.

Durum 2: Kaybolan AirPods’unuzu “Bul” özelliği aktif olan bir cihazda kullanmadıysanız;

Bu gibi bir durumda doğal olarak “Bul” uygulamasından cihazınızı bulamazsınız. Maalesef bu konuda Apple size yardım edemez.

AirPods Yedek Parça Fiyatları

AirPods’unuzu bulamadıysanız ve yenisini almak isterseniz aşağıdaki fiyatlarla karşı karşıya kalacaksınız:

Yukarıdaki tablodan da görebileceğiniz gibi 1 adet AirPods Pro için 1549 TL isteniyor. Şarj kutusu ise 1299 TL.  AirPods için de 1 tanesine 1099 TL ve Şarj kutusuna ise 979 TL. Kablosuz şarj kutusu 1299 TL.

DİKKAT!  ismail demirci

AirPods Pro Apple’ın sitesinde 3799 TL’ye satılıyor. AirPods 2 ise 1899 TL’ye kutusu ile birlikte alınabiliyor. Tabi bunlar çift olarak satılıyor. Farklı alışveriş sitelerinden daha uygun fiyatlara almak da mümkün. Bize göre garanti dışı tamir ettirmek yerine yenisini almak daha mantıklı. Çünkü 2 yıl daha garantiye sahip oluyorsunuz.

AirPods’unuzu kaybettiğiniz için yetkili servilere gittiğinizde sizden normalden de yüksek fiyat isteniyor. Bu yüzden ya birden fazla servisten fiyat alın. Ya da doğrudan Apple’dan hizmet alın. Apple’ın yeni AirPods parçası satın alabileceğiniz (rezervasyon) sitesinin linki için tıklayabilirsiniz

AirPods servis fiyatları yazımızdan bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

2. el AirPods almak

Yazımızın başında her konuyu inceleyeceğiz demiştik. Bu yüzden burada size bir alternatiften de bahsetmeden geçmeyelim. AirPods, AirPods Pro veya AirPods Max 2. el olarak çok daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Ancak kulaklık gibi cihaz alırken çok çok iyi kontrol etmeniz gerektiğini söyleyelim. Bu tarz cihazlarda ses problemi, cızırtı vb.. sorunları önceden tespit edebilmelisiniz.

Bulabilirseniz tek cihaz satandan daha ucuza tek AirPods alabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla 60-70 liraya orjinal bir adet AirPods alınabiliyor. Siz yine de bu fiyattakilere dikkat edin. Görüp denemeden ödeme yapmayın.

 

Polis kayıp AirPods’u bulabilir mi?

Yukarıda anlattığımız “Bul” özelliği aktifse emniyet güçlerinden yardım alabilirsiniz. Ancak o özellik aktif değilse polis de bu durumda bir şey yapamayacaktır. Karakola gidip ifade verdiğinizle kalırsınız.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş