38°C
22 October 2024
Sağlık Haberleri

Alternatif Tıp Mucizesi Hayıt Otu Nedir ve Tohumunun Faydaları Nelerdir?

  • Ağustos 8, 2024
  • 8 min read

Eski çağlarda tedavi amaçlı kullanılan hayıt otu tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Menopoz, sivilce ve süt artışı sağlayan hayıt otu nedir inceledik.

Hayıt macunu tentürü hayıt suyu faydası nedir nasıl içilir kullananlar memnun mu? Eski çağlarda her hastalığa deva olarak kullanılan hayıt tohumu günümüzde alternatif tıbbın da kanıtladığı üzere kadınların hormonsal hastalıkları, adet dönemlerindeki dengesizlikler, cinsel isteksizlik, ciltteki sivilce ve akne sorunları ve emziren annelerde süt artışı gibi birçok derde deva oluyor hayıt otu saraçoğlundan sıkça önerilen bitkidir. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da sıkça bahsettiği hayıt otu kadınlar için adeta mucize bir bitkidir.

Hayıt Tohumu Nedir?

Hayıt tohumu doğada bilinenin aksine ot görünümünde değil çalı veya maki görünümünde karşımıza çıkıyor. Çiçekleri mor renkte olan hayıt otu genelde haziran temmuz aylarında görülür. Hayıt otunun kadınlar üzerindeki faydaları İbrahim Saraçoğlu’nun da içinde bulunduğu doktorlar tarafından bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Hayıt Otu Nedir?

Hayıt otu eski çağlarda ruhbanlar tarafından karabiber olarak kullanılmaya başladı bu sebeple “ruhban otu” olarak da söylenebiliyor. Toplumumuzda ise karşınıza “namus otu” olarak çıkabilir. Ruhbanlar tarafından kullanılmasının sebebi cinsel arzuları düzene sokmasındandır. Doğada çalı ve maki görünümünde olan hayıt otu genellikle çay olarak tüketilir.

Hayıt Otu Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Hayıt otu tohumunun faydaları alternatif tıbbın gelişmesi ile birlikte kanıtlanmış ve kadınlar arasında sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Tedavi amaçlı kullanılabildiği gibi bazı sağlık sorunlarının yardımcı tedavisinde de kullanılmaktadır.

1) Hamile Kalma Şansınızı Artırır

Hayıt tohumu hakkında kadınların en sık sorduğu soru hayıt otu tohumu ile hamile kalabilir miyim? Hayıt otu kadınların yumurtlama periyotlarını düzenleyeceği için hamile kalma şansınızı arttırır. Ayrıca ilerleyen safhalarında rahim kanserine dönüşen miyomların üreyip çoğalmasına karşı bir dengeleyici unsur olarak hayıt tohumunu kullanabilirsiniz.

DİKKAT!  Kırmızı Pancarın 5 Faydası

Yine hamilelik yaşamak isteyen kadınların dikkat etmesi gereken diğer unsurları bu yazıda belirtmiştik. Hamile kalmak için hayıt tohumu ne zaman kullanılır diye merak ediyorsanız son reglden sonra 15 gün günde bir kez kullanabilirsiniz.

2) Sivilce ve Akne Sorunlarına Son

Makalemizin başında da belirttiğimiz üzere hayıt tohumu mükemmel bir hormon dengeleyicidir. Cildimizde oluşan sivilceler ve aknelerin genel sebebi ise hormonsal bozukluklar ve strestir.

Günlük belirli miktarda hayıt tohumunu çay olarak tüketirseniz bu yüz ve çene bölgenizde oluşan aknelerin sonunu getirecektir.

3) Süt Artışına Destek Olur

Hayıt çayları vücudumuzdaki prolaktin miktarını arttırdığı için emziren annelerde süt artışını sağlar. Prolaktin süt üretimini dengeleyen bir düzenleyici hormondur. Vücut yapımızdaki değişikliklerden dolayı emzirme döneminizde doktorunuza danışıp kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yine anne sütünü arttıran yiyecek ve içecekler için ilgili makalemizde bilgiler edinebilirsiniz.

4) Adet Problemleriniz İçin Organik Çözüm Sağlar

Kadınların doğal döngüsü içerisinde geçirdiği adet hallerinde dönem dönem düzensizlikler olabilir. Hayıt bitkisinin kullanımı regl sorunlarını tedavi etmek için yardımcı olur. Düzensiz adet kanamaları yaşayan kadınların tedavileri için hayıt tohumu oldukça etkilidir.

Bir çok kadın hayıt tohumu adetin kaçıncı günü kullanılır diye merak içerisindedir. Hamile kalmak isteyenler ve adetlerinin düzenlenmesini isteyenler adet bitişinden hem sonra kullanmaya başlayabilirler.

5) Duygu Değişimleri ve Depresyonu Hayıt Tohumu İle Kontrol Altına Alın

Kadın vücudunda gerçekleşen hormonsal değişimlerden dolayı gün içerisinde sıklıkla duygu durumunuzda da değişiklikler gözlemlenebilir. Hayıt otu kullanımı sık duygu değişimi yaşayan kadınlar da tedavi amaçlı kullanılabilir.

Hayıt Tohumu Ne İşe Yarar

  1. Kadınlarda belirli bir yaşı geçtikten sonra beliren menopoz belirtilerini hafifletir.
  2. Gaz giderici ve idrar söktürücü olarak kullanılır.
  3. Terleme sorunlarına gün içerisindeki ter kokma durumlarını ortadan kaldırmak için mükemmel katkı sağlar.
  4. Kadınlarda cinsel isteği ve isteksizliği düzene sokar.
  5. Öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız hayıt tohumu size oldukça fazla yardımcı olacaktır.
  6. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki hayıt tohumu kadınlarda yaygın olan çikolata kisti gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan en etkili doğal ilaçtır.
  7. Hayıt tohumu zehirli hayvanların sokmalarına karşı panzehir olarak kullanır.
  8. Bağırsaktaki ishale neden olan parazitlerin temizlenmesi için hayıt tohumunu kesinlikle kullanmalısınız.
  9. Ciltteki siyah nokta ve akneler hayıt tohumunun düzenli kullanımında gözle görülür bir şekilde kaybolur.
  10. Erkeklerde yaygın görülen prostat kanserinin oluşmasını engeller.
  11. Anne adaylarının bu mucize tohumu kullanmaları kesinlikle öneriliyor. Çünkü hayıt tohumu kullanımı anne sütünde gözle görülür bir artışa sebep oluyor.
DİKKAT!  Balık Yağı Faydaları Öğren

Hayıt Otu Tohumu Nasıl Kullanılır?

Hayıt tohumunun bir birinden değerli faydalarını hep birlikte inceledikten sonra bu otun nasıl kullanılacağına bir bakalım. Hayıt otu çay ve hap olarak farklı şekillerde kullanılabilir.

Özellikle demleme usulü çay kullanımının daha doğal olabileceğini düşünüyorum.

  • Hayıt Otu Çayı

Hayıt otunun bilinen en genel kullanım şekli siyah çay gibi demleme usulüdür. Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumunu hafifçe ezerek bir su bardağı kaynar su ile haşlıyorsunuz. Daha sonra üstü kapalı olarak 10-15 dakika kadar demleyip süzüyorsunuz. Günde 2 ila 3 bardak öğün aralarında içebilirsiniz.

  • Hayıt Tohumu Hapları

Günümüzde gelişen alternatif tıp ile birlikte hayıt tohumlarından yapılmış haplar oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Fakat kimyasal ürün kullanmak istemeyenler için çay veya bal karışımını tavsiye ediyoruz.

Piyasada satılan hayıt otu yağı ise yine farklı alanlarda kullanılabilmektedir.

Hayıt Tohumu ve Bal Karışımı

Hayıt tohumunun en önemli ürünlerinden biriside ballı hayıt tohumudur. Özel seralarda yetiştirilen arıların sadece hayıt tohumlarından polen toplayarak yaptıkları ballar tam bir sıhhat gıdası halini alıyor fakat bu balın fiyatı oldukça pahalıdır.

Bu balı alamayanlar için alternatif tıp uzmanları bir kavanoz bal ile 5 kaşık hayıt tohumunu iyice karıştırıp bir gün serin bir yerde dinlendirdikten sonra tüketmelerini öneriyor.

Hayıt Otunun Zararları Var Mı?

Peki bu mucize bitkinin zararı yok mu?

Kadınlar için ortaya konulmuş hiçbir zararı bulunamayan hayıt otunun tek düşmanı erkekler, erkeklerde cinsel arzuyu azaltan hayıt otu kullanımı önerilmiyor.

Ayrıca erkeklerde uzun süreli kullanımda baş ağrılarına sebep olduğu gözlemlenmiştir. Kadınlar için hormon değişimlerini kontrol altına alan hayıt tohumu erkeklerde prostat kanserine neden olan hormonların kontrol altına alınması için kullanılabilir. Eski dönemlerde prostat için tıbbi çözüm olarak oldukça fazla kullanıldığı görülmüştür.

DİKKAT!  Tuz Tüketimi ve Zararları

Hayıt otu tohumunun faydaları ve kullanım alanları her geçen gün artmaktadır. Siz değerli okuyucularımızdan ricamız doktorunuza danışmadan sadece hayıt çayı ile şifa bulmaya çalışmamanız olacaktır.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş