38°C
22 October 2024
Haberler

Anestezi Teknikeri Maaşı 2025 Anestezi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

  • Eylül 17, 2024
  • 8 min read

Anestezi teknikeri maaşı, hem özel sektörde çalışan hem de devlet kurumunda çalışanlar tarafından merak edilen bir konudur. Sağlık sektöründe çalışma imkanı olan anestezi teknikeri ve teknisyeni maaşları bu nedenle ön plana çıkıyor. Peki atanan anestezi teknikerlerinin maaşı ne kadar atanmış anestezist uzmanı çalışma saatleri nedir?

Anestezi teknikeri maaşı 2023 yılında gelen zamla birlikte daha çok merak edilmeye başlandı. Anestezi teknikerleri kamu ve özel hastanelerin ameliyathaneleri ve yoğun bakım ünitelerinde çalışabilmeleri için eğitimleri başarıyla tamamlamaları gerekiyor. Mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde iş imkanı olan bu meslek hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de maaşların ne kadar olduğudur. Anestezi teknikeri maaşı 2023 yılında ortalama 15.000 TL ile 20.000 TL arasında değişiyor. Tabi bu durum kamu, özel, evli, derece ve kademe durumuna göre farklılık göstermektedir.

Anestezi teknikeri maaşı, bir fok farklı nedenden dolayı farklılık gösterebilmektedir. Çalışılan kurum, tecrübe, evlilik durumu, kamuda çalışıyor ise derece kademe durumu maaşa etki eden nedenlerden bazılarıdır. Asgari ücret üzerinden düşünürsek en düşük anestezi teknikeri maaşı 8.500 TL diyebiliriz. Bu ücret özel hastanede çalışan bir anestezi teknikerinin almış olduğu asgari ücrettir. Tecrübe durumuna göre alınan maaş artmaktadır. Devlet kurumunda ise ortalama 15.000 TL ile 20.000 TL arasındadır. Bu ücretlerin içerisinde maaş + döner sermaye + ek ödeme gibi tüm ödemeler vardır.

Anestezi Teknikeri Maaşı 2023

 Meslek yüksekokulların Anestezi bölümünü okuyarak mezun olan öğrenciler Anestezi Teknikeri olurlar. Devlet ve Özel hastanelerin ameliyathane ve yoğun bakım gibi birimlerinde çalışma imkanları bulunmaktadır. Devlet hastanelerinde çalışmak isteyen anestezi teknikerlerinin KPSS sınavına girerek atanmaları gerekir. Özel hastaneler ise ihtiyaca göre personel alımı yapmaktadır. Ülkemizde bir çok üniversitede Anestezi bölümü olduğu için maaşları da çok fazla merak ediliyor.

DİKKAT!  Sürfile Makası Nasıl Bilenir?

Anestezi maaşları özel hastanelerde ortalama olarak 12.000 TL, devlet kurumlarında ise 15.000 TL ile 20.000 TL arasındadır. Çalışılan yıl, evlilik durumu, çocuk sayısı, çalışılan kurum, özellikli birim olup olmaması maaşı etkileyen faktörlerdendir. Özel kurumlardaki maaşlar devlet kurumlarına göre daha düşüktür.

Anestezi maaşları ortalama olarak şöyledir;

  • Anestezi teknikeri maaşı ortalama: 12.000 TL
  • En düşük anestezi teknikeri maaşları: 8.500 TL
  • En yüksek anestezi teknikeri maaşları: 20.000 TL

Evlilik durumu, derece kademe, çalışılan kurum, çalışılan il gibi bir çok nedenin maaş üzerinde etkisi bulunmaktadır. 2023 yılında ortalama olarak anestezi teknikeri maaşı 12.000 TL civarındadır. Ancak bu durum özel ve devlet kurumunda çalışma durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Özel hastaneler devlet hastanelerine göre daha az maaş ödemesi yaptığı için kamuda çalışanlar daha fazla maaş alırlar.

Devlette Anestezi Teknikeri Maaşları 2023

Anestezi teknikeri maaşı maaş + döner sermaye + ek ödeme ve fazla mesaiye göre ortalama olarak 15.000 TL ve 20.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Yapılan maaş ödemesi çalışılan bölge, kurum, derece kademe durumuna göre farklılıklar gösterir. Örneğin aynı derece ve kademede olan, doğuda görev yapan anestezi teknikerine yapılan ödeme ile batıda görev yapan tekniker aynı maaşı almaz. Doğuda görev yapan devlette çalışan anestezi teknikeri daha fazla maaş alır.

Devlet kurumunda çalışan tekniker özelde çalışan teknikere nazaran daha fazla maaş almaktadır. Özel hastaneler yeni bir mezunu maaş olarak genellikle asgari ücret alır. Zamanla tecrübesine göre maaş artışı yaşanır. Ancak devlet kurumunda ise derece ve kademeye göre maaş farkı oluşmaktadır. Ayrıca eşi çalışmayan ve çocuğu olanlar içinde maaşta bir fark oluşmaktadır.

Devlette çalışan anestezi teknikeri için aile yardımı ve çocuk yardımı ödemesi aşağıdaki gibi yapılmaktadır;

  • Aile Yardımı: 985.76 TL
  • Çocuk Yardımı (6 yaşından küçük) : 216.84 TL
DİKKAT!  TOKAT’TA 65 OKULA BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI

Özelde Anestezi Teknikeri Maaşları

Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde maaş ödemeleri farklılık göstermektedir. Özel hastanelerde anestezi teknikeri maaşları başlangıç olarak 8.500 TL’dir. Yeni mezun biri işe başladığı zaman genellikle asgari ücret üzerinden maaş almaktadır. Ancak zamanla tecrübeye göre maaş artar. İş ilanları siteleri üzerinden baktığımız zaman ortalama anestezi teknikeri maaşı 12.000 TL, en düşük 8.500 TL, en yüksek ise 20.000 TL olarak paylaşılmıştır.

Ülkemizdeki özel hastanelerin sayısı oldukça fazladır. Özel hastanelerin ameliyathane ve yoğun bakım bölümlerinde anestezi teknikerleri hizmet vermektedir. Özel hastaneler genellikle devlet hastanelerine göre daha az maaş verirler. Maaşının artmasını isteyenler ise KPSS sınavına hazırlanarak devlet hastanesine atanmak isterler.

Anestezi Teknisyeni Maaşı 2023

Anestezi teknisyeni, Sağlık Meslek Liselerinin 4. yıllık Anestezi bölümünden mezun olan kişilerdir. Eskiden sağlık meslek liselerinde anestezi teknisyeni bölümü bulunmaktaydı. Ancak artık sağlık meslek liselerinde bu bölüm okutulmuyor. Anestezi teknisyeni diploması olan kişiler ise daha önceden sağlık meslek lisesinden mezun olan kişilerdir.

Anestezi teknisyeni maaşı, özel hastanelerde 12.000 TL, devlet hastanelerinde ise 17.500 TL civarındadır. Ancak bu tutarı etkileyen bir çok faktör bulunduğundan dolayı net olarak bir tutar belirtmek mümkün değildir.

2 Yıllık Anestezi Teknikeri Maaşları

Anestezi teknikeri meslek yüksekokulların 2 yıllık Anestezi bölümünden mezun olan kişilerdir. Okuldan mezun olduktan sonra yoğun bakım veya ameliyathanede çalışma imkanı bulurlar. Özel ve devlet hastanelerinde ödenen ücretler farklıdır. 2 yıllık anestezi teknikeri maaşı ortalama 12.000 TL’dir. Yeni mezun bir kişi özel hastanede asgari olarak 8.500 TL maaş alır. Ancak bu tutar tecrübeye göre 12.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Devlette ise 2 yıllık anestezi teknikeri 16.000 TL civarında maaş alır.

Anestezi Teknikeri Maaşını Etkileyen Nedenler

Anestezi teknikeri maaşı etkileyen bir çok farklı neden bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları;

  • Çalışılan Kurum: Çalışılan kurum maaşı etkileyen faktörlerdendir. Özel sektörde çalışan bir anestezi teknikeri devlet hastanesinde çalışana göre genellikle daha az maaş alır.
  • Aile Yardımı & Çocuk Yardımı: Aile yardımı ve çocuk yardımı maaşı etkileyen faktörlerdendir.
  • Eğitim: Eğitim maaşı etkileyen bir faktördür. Önlisans mezunu bir anestezi teknikeri sağlık alanında lisans tamamlama yapması durumunda daha fazla maaş alır.
  • Hizmet Yılı ve Çalışılan Bölge: Çalışılan hizmet yılı maaşı etkileyen nedenlerdendir. Ayrıca doğu bölgesinde çalışan anestezi teknikerinin bölge tazminatı daha fazladır.
DİKKAT!  Resmiyet iyidir!

Anestezi teknikeri maaşı, net tutar olarak belirlenmesi mümkün değildir. Nedenleri ile birlikte maaşların ortalama ne kadar olduğu hakkında bilgi vermeye çalıştık.

Anestezi Teknikeri Nöbet Ücretleri

Anestezi teknikeri ve anestezi teknisyeni olarak çalışanlar fazla çalışmış oldukları saatler için fazla mesai ücreti alır. 2023 yılında fazla çalışma ücretleri saatlık olarak şöyledir;

Anestezi Teknikeri Yükseköğretim

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş