38°C
22 October 2024
Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu 2024

  • Ağustos 9, 2024
  • 9 min read

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım imkanlarından faydalanmak isteyenler online ve şahsen başvuru ile başvurularını yapabilirler. Sosyal yardım nasıl alınır gıda yardımı ne zaman dağıtılacak süt yardımı almak için ne yapmalı belediyeden verilecek yardımlaşma telefon numarası nedir gibi sorularınız için bu makaleyi hazırladık keyifli okumalar.

Ankara’da ikamet eden ve yardıma ihtiyaç duyan kişiler Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin Sosyal Yardımlar merkezlerine başvurarak desteklerden faydalanabilirler. Yoksulluk belgesi ile adrese dayalı aile beyanı ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Sosyal Yardım merkezine başvuran vatandaşlara yardımlar verilir. Aylık geliri n açlık ve yoksulluk sınırları altında kalan ailelere yardımlar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Ankara’da yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar hafta içi mesai saatleri içerisinde sosyal yardım merkezlerine uğrayarak yardım başvurusunda bulunabilirler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımlardan ihtiyacı olan aileler faydalanabilmektedir. Belediye tarafından verilen Başkent Kart ile vatandaşlar sosyal yardımlarını alabilecekler. Kart sayesinde sosyal yardım alan aileler, tekel ürünleri, bahis ve kuyum harcamaları hariç diğer tüm ihtiyaçlarını istedikleri yerden alabiliyor. Yapılan sosyal yardımların çoğu artık Başkent Kart ile yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardımları Nelerdir? 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı sahibi vatandaşlara elini uzatmak için bir çok farklı kategoride yardımları bulunmaktadır. Muhtaç kişilerin yaşam standartlarını kolaylaştırmak için yardım kartı, yardım kolisi, ekmek yardımı ve gıda yardımı gibi yardımlar ile katkı sağlamaktadır.

  • Gıda Yardımı
  • Temizlik Malzemesi
  • Yakacak Yardımı
  • Ekmek Yardımı
  • Eğitim Yardımı
  • Başkent Kart Yardım Kartı

İstanbul’da yaşayan yoksul vatandaşlar sosyal yardım almak için Edirnekapı sosyal hizmetler yardımlarına başvurabilirler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi (Gıda Yardımı)

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet tarafından geçim sıkıntısı yaşayan ve engeli nedeni ile çalışıp evine gıda malzemeleri alamayan vatandaşlar için gıda yardımı yapılmaktadır. Aylık yapılan gıda yardımları ile vatandaşlara elini uzatan sosyal yardım birimleri yoksul ailelerin yanında oluyor. Gıda yardımı başvurusunu sosyal yardım merkezlerine giderek veya online olarak “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” internet adresinden yapabilirsiniz.

DİKKAT!  Ümraniye Çilingir

Yardım kolisi yardımı yani gıda yardımı artık Başkent Karta yüklenecek. İhtiyaç sahibi ailelere verilen Başkent Karta yüklenen para ile vatandaşlar istedikleri yerden alışverişlerini yapabilecekler.

Ekmek Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından muhtaç ailelere ekmek yardımı yapılıyor. Ekmek yardımı merkez ilçelerde belirlenen ekmek dağıtım noktalarında yapılmaktadır. Ekmek yardımından faydalanmaya hak kazanan ailelere ekmek yardım kartı veriliyor.

Yakacak Yardımı (Kömür Yardımı)

Ankara’da ikamet eden muhtaç ailelere yakacak yardımı yapılmaktadır. Yoksulluk belgesi olan aileler başvuruda bulunabilir. Yapılan inceleme sonunda uygun görülen ailelere düzenli olarak yardımlar iletilir. Oturulan evde doğalgaz olmaması ve inceleme sonucunda yakacak yardımının hakedilmiş olması gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir: Başkent Kart Yardım Sorgulama

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Kartı (Başkent Kart)

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtaç ailelere Başkent Kart verilmektedir. Ekonomik durumu yerinde olmayan ailelere verilen Başkent kart’a yüklenen para ile aileler ihtiyaçlarını karşılıyor. Dağıtılan yardım kartına yüklenen para ile alışveriş yapılabiliyor, faturalar ödenebiliyor, yüklenen para çekilebiliyor. Vatandaşlar yardım kartına yüklenen parayı özgün bir şekilde kullanabilecek. Ayrıca bu kart online alışverişlerde de kullanılabiliyor. Vatandaşlar alışveriş sitelerinden kredi kartı ile alışveriş yapıldığı gibi alışverişlerini yapabilecekler.

Başkent Karttan faydalanmak isteyen vatandaşlar “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/” adresinden veya sosyal yardım merkezlerinden başvurularını yapabilirler.

Başkent Kart Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahipleri yardım kartı başvurusunu  forms.ankara.bel.tr adresinden yapabiliyor. Ankara’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvurularını bu adresten yapabilecek. Şuanda adrese girildiği zaman “Ön Başvuru değerlendirme sürecine alınmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.” uyası karşımıza çıkmaktadır. Online başvuruya ne zaman açılacağı ise henüz netlik kazanmamıştır. Sitemizi sık sık ziyaret ederek son durumu öğrenebilirsiniz.

Yardım Kartı Başvurusunun ne zaman açılacağını sosyal yardım merkezlerine sorabilirsiniz. Eğer başvurular bu merkezden alınıyorsa başvuruda bulunabilirsiniz.

DİKKAT!  DÜKKAN KİRALARINA ZAM YAPILMASIN

Başkent Kart Hangi Marketlerde Geçerli?

Başkent Kart POS cihazı bulunan bütün işyerlerinde geçerlidir. Alışverişlerde, fatura ödemelerinde ve ulaşımda kullanılabilmektedir. Başkent Kart Migros, Carrefour’sa, A101, BİM, ŞOK, gibi kredi kartı geçen tüm marketlerde geçerlidir. Yardım parası ile ihtiyaç sahibi olan aileler ihtiyaçlarını kredi kartı geçerli olan tüm işyerlerinden karşılayabilecekler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gıda, temizlik malzemeleri ve kömür yardımı için, yardım başvuru formunu doldurarak sosyal yardım merkezine verebilirsiniz. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu form ile başvururdukları zaman başvuruları incelenir. İncelemenin olumlu sonuçlanması durumunda gıda, temizlik ve kömür yardımı yapılır.

Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi ve Adrese dayalı hane halkı aile beyan fişi ile başvurulur.

Yakacak Yardımı Başvuru Formu : Form EK Form

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığ’na bağlı olan başvuru merkezlerinden veya online başvuru olarak yardım başvurusunda bulunabilirler. Yoksul vatandaşlar yardımlardan faydalanabilmek için online olarak kimlik bilgileri ve cep telefonu ile başvuruda bulunabilir. Cep telefonuna gelen onay kodunun ardından vatandaşlar ihtiyacı olan gıda yardımı, kömür yardımı ve yardım kartı başvurusunu yapabilir.

Sosyal Yardım başvurusu online olarak şöyle yapılır;

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım başvuru sitesi olan “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adesine gidin.
  • T.C. kimlik no, Adınız, Soyaydınız, Cep telefonu alanlarını doldurun.
  • Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu girin.
  • Talep edilen yardımlar için başvuru sürecini tamamlayın.

Yardım Başvurusu Sonucu Ne Zaman Açıklanır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sonucu ortalama 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru yoğunluğuna göre 1 hafta içerisinde cep telefonuna yardımın onaylanıp onaylanmadığına dair bilgilendirme mesajı gönderilir.

Gerekli Belgeler

Sosyal Yardım Merkezleri tarafından bazı durumlarda aşağıdaki belgeler istenebilmektedir.

  • Engelli birey bulunuyorsa “Engelli Sağlık Raporu”
  • SGK dökümü
  • İşsizlik ödeneği veya iş kaybı tazminat belgesi (e-Devletten)
  • Eğer yangından dolayı evi zarar görmüşse onaylı İtfaiye raporu
  • Kira sözleşmesi
  • Eşi cezaevinde bulunanlar için “Ceza Evi Belgesi”
  • Şiddet mağduru olanlar için “Uzaklaştırma Kararı”
  • Banka borcu olanların bankadan borçlu olduğuna dair bir belge.
DİKKAT!  Şık Tasarımlarıyla E.C.A Kombiler Evinizi Isıtıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparken yukarıdaki belgelerden hangilerini temin edebiliyorsanız onlarla başvuru yapabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Merkezleri

Yardım başvurusu online dışında Aile Yaşam Merkezleri ve Kadın Lokallerinde de yapılmaya devam edilecek. Vatandaşlar sosyal yardım başvuru merkezlerine bizzat uğrayarak yardım başvurusunda bulunabilecekler. Aşağıda sosyal yardım merkezlerinin listesine ulaşabilirsiniz. Geçim sıkıntısı yaşıyorsanız size yakın olan yardım merkezine giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Telefon Numarası

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı iletişim numarası: (0312) 507 23 01 telefon numarasını arayarak, yetkili kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş