38°C
22 October 2024
Haberler

Araba İlanı Verirken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Mayıs 22, 2020
  • 3 min read
Araba İlanı Verirken Nelere Dikkat Etmeli?

Ülkemizde sıfır araç piyasasının her geçen gün yükselmesi nedeni ile gittikçe değer kazanan ikinci el araç piyasasında dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunuyor. İlan verirken, ilan incelerken, araç alır veya satarken iki defa düşünülmesi gereken birçok konuyu, araç alışverişi yapacak kişiler için ele aldık.

Araba İlanı Verirken Nelere Dikkat Etmeli?

Arabasını satmak veya kiralamak isteyen kişileri için aktif bir şekilde hizmet veren birçok online alışveriş sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerden birine üye alarak ilan verileceği gibi, aracın hızlı ve güvenle satılabilmesi için birçok unsur bulunmaktadır. İlk olarak tercih edilen araç satış platformunun herkes tarafından kullanılan ve güvenli bir satış platformu olması gerekmektedir. Platform seçimini doğru bir şekilde tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde alıcı bulabilmek adına piyasanın ederinde bir değer fiyatı biçerek satışa sunmalı; bununla birlikte aracınıza ait tüm bilgileri doğru ve objektif bir şekilde açıklama kısmına girmelisiniz.

logo 1
2elarabam.com

Daha önce denediğim www.2elarabam.com sitesi üzerinden 2. el araba ilanları kolay ve düzgün bir şekilde listeleniyor. Aradığınız aracı kolaylıkla bulabilirsiniz!

2. El Araba Almanın Püf Noktaları

İkinci el araç almak isteyen birçok kişi, araç piyasasındaki püf noktaları sıkça merak etmektedir.

İkinci el araç alımı sırasında mutlaka dikkat edilmesi gereken unsurlardan bazıları şunlardır;

  • Araç bilgilerinin doğruluğu ve tetkik edilmesi
  • Ekspertiz tarafından kontrol onayı
  • Satılan aracın bulunduğu konuma uzaklık
  • Ruhsat devir işlem ücretleri ödemelerini satıcı ile konuşmak
  • Satıcı ile alışverişten önce görüşmek

Bu gibi püf noktalar, ikinci el araç alım-satım sırasında mutlaka uygulanması gereken noktalar arasında bulunur. Güvenle araç alışverişi yapmak isteyen kişilere bu püf noktaları uygulamalarını öneririz

İkinci El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

DİKKAT!  BAKKALLARDAN KİTLESEL KARŞI DURUŞ HAZIRLIĞI

Her geçen gün daha çok talep gösterilen ikinci el araç piyasasında dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Özellikle son yıllarda meydana gelen sahtecilik olayları nedeni ile aracın yaşı, kilometresi, ceza geçmişi, hasar kaydı gibi birçok bilgide belge üzerinde sahtecilik yapıldığından; ilk olarak aracın ruhsatı ile birlikte mutlaka ekspertize gidilmeli ve alım satım işlemleri noter huzurunda gerçekleştirilmelidir. Devlet tarafından yasal olarak yapılan alış-verişlere yaşanan olumsuzluk durumları, açılan davalar ile çözülebilmektedir.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş