38°C
23 October 2024
Haberler

BAŞKAN EROĞLU’NDAN BAYRAM MÜJDESİ BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

  • Mayıs 31, 2019
  • 18 min read
BAŞKAN EROĞLU’NDAN BAYRAM MÜJDESİ  BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik değerlendirmede bulundu.

Başkan Eroğlu, “2019 yılında hiçbir şeye zam yapmadık. Tokat belediyesi olarak önümüzdeki dönemlerde bir takım mali disiplin çalışmalarımız var. Tasarrufu çok önemsiyoruz. Hizmete de hiç ara vermeden devam ederek bütün bunları yapmış olacağız.”

Tokat Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eroğlu, şehirde yaşanan sorunlar ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. İnsanların hayatını kolaylaştıracak çalışmaları önemsediğini belirten Başkan Eroğlu, 2019 yılında hiçbir şeye zam yapmadıklarını söyledi. Tokat Belediyesi’nin bütçesini 80 milyondan 160 milyona çıkardıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, ilerleyen dönemde disiplinli bir mali çalışmaya ve tasarrufa önem vereceklerini kaydetti.

BU YIL İLK DEFA UYGULANACAK

            Tokat Belediyesi, Ramazan bayramında bu yıl ilk defa uygulanacak bir projeyi hayata geçirdi. Tokatlılara bayram müjdesi veren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “İlk defa yapılacak bir çalışma olarak Bayramın birinci ve ikinci günü toplu taşımayı bütün Tokatlı vatandaşlarımıza ücretsiz hale getirdik. Bütün değerli hemşerilerim toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilecekler, bunun her türlü masrafını Tokat Belediyesi olarak biz karşılayacağız” dedi.

BELEDİYEDE MALİ DİSİPLİN ÇALIŞMALARI VE TASARRUF ÖN PLANDA

            Seçimlerden sonra ilk kez basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Eroğlu kamuoyunun merak ettiği soruları yanıtladı.

“2019 yılında zam yapılmadı, peki Belediye bütçesi açık veriyor mu” sorusuna Başkan Eroğlu, “Göreve geldiğimizde ciddi anlamda borç vardı. Bununla beraber 13 tane işçi ikramiye borcu vardı. Ben göreve geldiğim andan itibaren Tokat Belediyesinde bütün personelimizin maaşı günü gününe yatmıştır. Hiç bir işçimizin de şuan da herhangi bir şekilde bizden bir ikramiye alacağı da yoktur, kendi çalışanımızın alın terini en iyi şekilde daha kurumadan veren bir belediyeyiz. Göreve geldiğimizde Tokat belediyesinin bütçesi 80 milyon civarındaydı. Şu anda 160 milyonları bulan bir bütçeye kavuşturduk. Tokat belediyesi olarak önümüzdeki dönemlerde bir takım mali disiplin çalışmalarımız var. Tasarrufu çok önemsiyoruz. Hizmete de hiç ara vermeden devam ederek bütün bunları yapmış olacağız.”

“BELEDİYENİN 45 MİLYON ALACAĞI VAR”

            “2018 yılındaki tahsilat oranımız %45, yani bizim vatandaştan almamız gereken su parasından tutunda ilan vergisine kadar almamız gereken paralar var. Vatandaştan bize ödenen oran ise %45 çok düşüktür bu oran. 2018 yılında böyle bir durumla karşı karşıya kaldık, şu an da 45 milyona yakın alacağımız var. Bu alacağımız ile ilgili değerli vatandaşlarımıza görev düşüyor, sonuçta bu para hepimizin parası. Bu paralar tahsil edilecek, aksi takdirde ödenmeme oranı daha çoğalıyor. Belediyemizde herhangi bir şekilde gelir gider dengesizliği durumu yok, gayet iyi bir belediyeyiz. Çevre illerdeki duruma baktığımızda birçok konuda biz çok iyi bir belediyeyiz. Belediyemizin bu anlamda bundan sonraki süreçteki ekonomik durumu, hizmetler noktasında yapacağı çalışmalar, işçisinden tutun da piyasaya kadar borç durumu ile alakalı Allah’a şükür bir sıkıntımız yok. Belli rutinde ödenen şekilde borçlarımız da devam ediyor. Bu noktada iyi ve şanslı bir belediyeyiz. Önümüzdeki beş yılda da disiplinli bir mali çalışma, tasarruf, doğru hizmetleri de üretmek suretiyle önümüzdeki beş yılımızı da geçirmiş olacağız.” Dedi.

MEYDAN PROJESİ DEVAM EDİYOR

            Yapımı devam eden Meydan Projesi ile ilgili sorulan soruya Başkan Eroğlu, “Meydan projesinin iki etabını bitirdik. Üçüncü etap Taşhan ile Meydan Cami arasında ki alandı, oranın da betonu yapıldı. Orada hukuki çok problemler yaşadık. Haliyle bizim dışımızda olan tek bir tane kalan bir binamız var, o binayı yıkamadık. Zira mahkeme durumumuz var orada, yani vatandaş razı olmadı bu projeye, biz de kamulaştırmaya girdik, istimlak çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut yeni yaptığımız binalar da aynı şekilde vatandaşımızdan kaynaklı bir takım gecikmeler oldu ve daha yeni çözdük. Şu anda meydanlık alanın döşemesi, orada oluşturacağımız peyzaj alanına başlamış bulunmaktayız. Diğer blok ile alakalı üç tane vatandaşımızın imzalarını bekliyoruz.  Onun da çözülmesi ile beraber projenin tamamlanmasına doğru geçmiş olacağız” şeklinde cevap verdi.

DİKKAT!  FETÖ SORUŞTURMASINDA 11 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

            Tokatlılara bayram müjdesini açıklayan Başkan Eyüp Eroğlu, “Ramazan ayının son günleri, Arife gününde bizim inançlarımıza göre mezarlıklarımızı ziyaret etmek önemlidir. Arife gününde bütün mezarlıklarımıza Belediyemiz tarafından ücretsiz şekilde belli saatlerde Cumhuriyet Meydanından otobüslerimiz kalkacak. İlk defa yapılacak bir çalışma olarak Bayramın birinci ve ikinci günü toplu taşımayı Tokat Belediyemiz tarafından bütün Tokatlı vatandaşlarımıza ücretsiz hale getirdik. Bunun da müjdesini vermiş olalım. Bayramın birinci ve ikinci günü bütün değerli hemşerilerim akrabalarına komşularına, gidip ziyaret etmek istiyorlarsa, toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilecekler, bunun her türlü masrafını Tokat Belediyesi olarak biz karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ VE HİZMET ODAKLI ÇALIŞMAYA DEVAM

            Düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Seçimlerden sonra ilk kez basınımıza beyanat vermek için buluştuk. Bu manada şunu söylemek isterim inşallah bunu bir rutin haline getireceğiz. Bundan sonra yeni dönemimizde basın açıklamalarımız rutin halinde devam edecek. Her iki haftada bir bundan sonra sizlerle buluşmaya gayret edeceğiz. 

            Biz de belediye başkanlığı anlamında yeni bir döneme girdik. Tabi ki dönem bir önceki dönemin devamı olmakla beraber yeni bir dönem. Geçtiğimiz dönemlerde nasıl bir yol yürüdüğümüzü,  hangi anlayışla bir çalışma sarf ettiğimizi ve bu doğrultuda elde ettiğimiz bir takım tecrübeleri önümüzdeki yeni döneme aktaracağız. Biliyorsunuz öyle bir düzen, öyle bir dönemdeyiz ki bir gün diğerini tutmuyor. Kendinizi her gün yenilemeniz, halkın taleplerine kulak kesilmeniz gerekiyor. Biz de bu yeni dönemde kendimizi daha da yenileyerek, eski kazanımlarımızı muhafaza ederek, kazanımlarımıza eklemeler yapmak suretiyle inşallah vatandaş odaklı, hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu süreci kendi içimizdeki yenilenmeyle başlatacağız. Bu anlamda da muhakkak ki bize ayak uyduran, hızımıza yetişecek olan veya beş yıllık süre içerisinde hızımıza yetişemediğini tespit ettiğimiz arkadaşlarımızda bir takım değişiklikleri ön görüyoruz. Bunları bayram sonraki süreçte kendi iç bünyemizde değerlendireceğiz. Bu şekilde yeni hizmet dönemine bir sayfa açmış olacağız.

Hizmet odaklı, vatandaş odaklı bir belediye olduğumuzu artık söyleme gereği duymuyorum. Bilindiği gibi biz gönül belediyeciliği yapıyoruz. Öte yandan bir de sorunların çözümüne odaklı bir anlayışla da çalışıyoruz ve çalışmaya edeceğiz. Muhakkak ki hem mevcut sorunlar hem de yeni doğan sorunlar var. Tabi bunları çözmemiz gerekiyor. Biz problemleri çözerken halkımızın da bize destek vermesini, katılım sağlamasını da çok önemsiyoruz.

            Önceki dönemlerde ve bu yeni dönemde çok dikkat ettiğimiz ve önemsediğimiz kavramlar da var. Bunlardan en önemlisi adalet konusu yani adil ve eşit hizmet vermek. Bunu ben geçtiğimiz beş yıllık süreçte ortaya koyduğum kanaatindeyim. Biz asla şu mahalle, bu mahalle ya da şu insan bu insan diye ayrım yapmadık. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz anlayışıyla hep hareket ettik. Biz her zaman adalet duygusuyla adil ve eşit bir şekilde bu dönemde de hizmetimizi sürdüreceğiz.

DİKKAT!  Glukozamin Nedir

Diğer yandan şeffaflığı çok önemsiyoruz. Attığımız her adımda, yaptığımız her çalışmada şeffaflık bizim için önem arz ediyor. İnşallah bu şeffaflık konusunu da geçtiğimiz beş yılda olduğu gibi gelecek beş yılda da çok önemseyeceğiz.”

KALDIRIM İŞGALLERİ

            ‘Kaldırım kul hakkıdır’ diyen Başkan Eroğlu, “Şehrimizin ve insanımızın bizden beklediği şeyler var. İnsanlarımız tabi ki sorunların çözümü noktasına bizden beklenti içerisindeler. Hem geçen beş yıl da hem seçim sürecinde dolaştığımızda insanlarımızın bizden istediği bir takım şeyler oldu. Örneğin kaldırım işgalleri konusunda vatandaşımızın belediye çalışmalarından memnun olmadığını gördük ve bu doğrultuda kendimizi hesaba çektik. Haliyle göreve yeni geldiğimiz anda söylediğimiz ‘kaldırım kul hakkıdır’ cümlesini ben çok önemsiyorum. Sonuçta kaldırımlar kamunundur, vatandaşındır, yayalarındır. Zaten belli bir mesafede insanlara bir şey dememekle beraber ama bugün kaldırımların birçok yerine hatta yollara kadar taşan bazı esnaf kardeşlerimizi görüyorum. Bununla ilgili çalışmalarımızı da bayram sonrasında başlatacağız. Değerli esnaf kardeşlerimizi de uyarmak suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

DİLENCİ SORUNU

            Tokat’ta dilenci sayısının zamanla çoğaldığını, son bir haftada yapılan çalışmalarla bunu en aza indirdiklerini belirten Eroğlu, “Tabi ki muhtaç ve ihtiyaçlı insanlar bizim başımızın tacı. Kaldı ki bu konuda biz zaten çalışmalar yapıyoruz. Aşevimiz, sosyal marketimiz zaten gereğini yapıyor. Bu doğrultuda her türlü yardımı elimizden geldiğinde yapıyoruz. Fakat ne yazık ki belli şebekeler var. Yani dışarıdan, başka şehirlerden gelip organize bir şekilde dilenenler var. Biz şebekeleşen bazı grupları tespit ettik. Bu çalışmalarda gerek göç idaremizle, gerekse emniyetimizle de istişareli şekilde bir takım çalışmalar yapmak suretiyle bu konuya özellikle son dört beş günde bir neşter vurduk. Çalışmalarımız da sonuç verdi. Çalışmalarımız neticesinde belli bir mesafeyi kat ettik” dedi.

TOPLU TAŞIMADA TEMMUZ AYINDA İHALE VAR

            Başkan Eroğlu açıklamasına şöyle devam etti:

 “Vatandaşımızın memnun olmadığı, bizden şikâyetçi olduğu bir başka konu da toplu taşıma. Toplu taşımada da vatandaşlarımızda bir memnuniyetsizlik gördük. Bu doğrultuda bizim Temmuz ayında bir ihale çalışmamız var. Bu açık bir ihale olacak. Bu ihalede belli kuralları, belli yaptırımları kalitenin daha da yükselmesi açısından çok titiz bir şekilde hazırlıyoruz. Bu doğrultuda da gerek oradaki hizmetin kalitesini artırmak gerek araçların kalitesini artırmak diğer taraftan denetim mekanizmasını daha da çoğaltmak için çalışacağız. Vatandaşın memnuniyetini üst seviyelere çıkartmamız lazım. Çünkü bu konu artık belli bir noktaya gelmiş, vatandaşımız da bu konuda ciddi anlamda muzdarip. İnşallah bununla ilgili de Temmuz’da başlayan ihale sürecimizle beraber çok ciddi çalışmalar yapacağız.”

2019’DA SUYA ZAM YAPILMADI

            “Bunun yanında önümüzdeki süreçlerde kültürü, sanatı, sporu çok önemseyeceğiz. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak alanları, işleri çok önemseyeceğiz. İnanın gözden kaçan çok şey var.  Bakın biz belediye olarak 2019 yılında hiçbir şeye zam yapmadık. Suya zam yapmadık ama gezdiğimizde gördüm ki vatandaşımızın bu konuda bilgi sahibi değil. O da herhalde bizim eksikliğimiz. Hiçbir şekilde kiraya, ilana, çevre temizliğine zam yapmadan bu yıl vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Biz de bu yıl ciddi anlamda bir yükün altına girdik. Bugün belediyelerimizin masrafları ciddi anlamda çoğaldı. Maaş ödemelerimiz arttı, elektrik giderlerimiz arttı. Masraflarımız arttığı halde biz, vatandaşlarımız zor bir süreçten geçiyor diye başta su olmak üzere hiçbir şeye zam yapmadık. Bunlara yine devam edeceğiz.”

DİKKAT!  Güvenlik soruşturması nedir Ne Kadar Sürer?

BELEDİYE GELİRLERİ

            Belediye gelirlerinin artırılması yönünde çalışmalarla ilgili soruya Eroğlu, “Baz istasyonlarından bir kira gelirinin verilmesi ile az çok bir gelir geleceğini düşünüyorum. Onunla ilgili bir çalışma muhakkak yapıyoruz. Belediyenin geliri; su, kira, ilan vergisi, çtv ve imardan geliri vardır. Mesela bina geliri ve ya emlak vergisi, arsaya bina yapılmış ama hala arsa gözüküyor ve arsaya göre emlak vergisi veriyor, hâlbuki güncel durumda artık orada bir bina var. Böyle sıkıntılarımız var, bunların güncellenmesi lazım. Belediyemiz de beş yıl boyunca 1 cm yeri bile satmadık. Sadece 18. Maddeden gelen 5-10 metrekare vatandaşın arazisine belediye hisse girmiş, buralar ile alakalı vatandaş inşaat yapacağı zaman bize geliyor ‘bunu bize satın binamı yapayım diyor’ bunları satıyoruz. Onun haricinde belediyemize ait hiçbir yeri satmadık.

            Belediyemize 50 tane yeni daire kazandırdık. Yazıcıoğlu bölgesinde kentsel dönüşüm çalışması yaptık. Yaptığımız çalışma ile beraber, orada belediyemize arsa kazandırdık, bu arsaları kat karşılığı müteahhitlere vermek suretiyle şu anda 50 tane dairemiz oldu.  Hiçbir yer satmadığımız gibi belediyemize yeni daireler kazandırdık. Gelir artırıcı işlere devam edeceğiz, alacaklarımızın tahsiline önem vereceğiz, adaletsiz uygulamalara son verilecek” şeklinde cevap verdi.

RÜZGAR GÜLÜ ÇALIŞMALARI

            Başkan Eroğlu, “Elektrik giderimiz şu an 900 binleri buldu. Beş tane rüzgar gülü çalışmamız vardı. Her biri 1.2 milyon Euro ya mal olan bir çalışmaydı, toplam da 6 milyon Euro gibi bir rakamdı. Faiz oranlarının artmış olması ile beraber, çok ciddi bir maliyet doğdu, bu tutarın belediyemiz tarafından ödenmesi çok ciddi sıkıntıya sokacağı için bu çalışma ile alakalı işi biraz rafa kaldırdık. Şu anda beş tane rüzgar gülünün izinleri alındı, yerleri satın alındı, lisansları tamam ama uygun zaman dilimizde biz bunu yapmayı planlıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

BAYRAM MESAJI

            Basın açıklamasının sonunda Tokatlıların Ramazan bayramını tebrik eden Başkan Eroğlu, “Ramazan ayındayız. Cenabı Allah’ın rahmetinin bereketinin yoğun bir şekilde üzerimize yağdığı, bir aydayız. İnşallah Salı günü Ramazan Bayramımıza kavuşacağız, ben bu vesile ile bütün değerli kıymetli hemşerilerimizin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Allah sağlıkla, sıhhatle, afiyetle Bayram tadında bir bayramı geçirmeyi hepimize nasip eylesin. Ailelerimiz ile çocuklarımız ile huzur ve mutlulukla bir bayramı hep beraberce inşallah idrak etmiş olalım çünkü bayramlar bizim dini günlerimiz, birliğimizi beraberliğimizi ortaya koyduğumuz dönemler. Bayramda bütün her şey bitiverir. Küslükler, sıkıntılar bitiverir, insanlar bir biri ile kucaklaşır, bayramlaşır. Eski bayramlarımızı hatırlıyorum da keşke bayramlar hep öyle olsa. Çocuklar ellerinde poşetlerle kapı kapı, gezip büyüklerin ellerini öpse, şeker toplasa. İnsanlar sadece çekirdek ailesine değil de daha geniş şekilde bayramlaşmalar yapsa, komşular bir birine gitse. Bayramlar insanların kucaklaşmasına, küslüklerin bitmesine bir vesile. İnşallah küslükler bitsin kucaklaşmalar, insanların birliği beraberliği daim olsun. Bayram tadında bir bayramı bütün değerli kıymetli hemşerilerimiz geçirsin. Allah nice bayramlara hepimizi kavuştursun. Hayırlı bayramlar” dedi.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş