38°C
23 October 2024
Haberler

Canlı Kripto Para Takibi Nasıl Yapılır?

  • Ağustos 2, 2022
  • 4 min read
Canlı Kripto Para Takibi Nasıl Yapılır?

Uzun bir süredir devam eden çalkantılı piyasa koşullarında anlık fiyat bilgisi, kripto varlığı gözlemlemek adına önemlidir.

Özellikle yatırımlarını kısa vadede yapan kişiler, canlı kripto para takibiyle elinde bulunan varlığın fiyat hareketlerini anlık olarak görebilir. Aşağı ya da yukarı yönlü fiyat hareketini gözlemleyerek hangi pozisyonda yatırım yapılacağına karar verilebilir.

Trendkoin olarak sizlere bu yazımızda, canlı kripto para takibi ile ilgili merak edilenler ve avantajlarından bahsedeceğiz. 

Kripto Para Takibi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kripto para piyasası her geçen gün büyümeye devam ederken bu süreçte yeni dijital varlıklar da borsaların listelerine ekleniyor.

Bitcoin haricinde NFT, Metaverse ve altcoin’ler gibi seçenekler çoğaldıkça yapılacak olan yatırımın takibi de zorlaşıyor. Bu nedenle kripto para piyasasına hâkim olmak, ilgili bilgileri takip etmek, piyasada var olabilmek ve kâr edebiilmek adına oldukça önemlidir.

Bitcoin her ne kadar Satoshi Nakamoto tarafından 2009 yılında hayata geçirilmiş olsa da hala yeni bir varlık sınıfı olarak nitelendirilmektedir. Bu nedenle varlıklar spekülasyondan etkilenebilirler. Ani olarak sert düşüş ya da yükselişler yaşanabildiği için, anlık takibin yapılması da büyük fayda sağlayacaktır.

Kripto para borsalarının çoğu ücretsiz olarak canlı verileri takip etme olanağı tanırken, TrandingView, Coinmarketcap gibi web siteler de yine fiyat takibi yapmaya son derece uygundur. Bu platformlardaki grafikler üzerinden geçmiş fiyat bilgilerine ulaşabilir, yatırımın yönü hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıca piyasalardaki değişim, canlı grafikler, değişik zaman dilimlerine ait oranlar da görüntüleyebilirsiniz. Bununla birlikte yapılan yorumları takip edebilir, yorumda bulunabilirsiniz.

Kripto para takibi yaparken özellikle varlığın fiyatına, piyasa değerine, 24 saatlik işlem hacmiyle, dolaşımdaki arzına dikkat edilmelidir. Bu veriler size dijital varlığın hareketiyle ilgili ön bilgileri sunar.

DİKKAT!  TURHAL ŞEKER’İN TAKSİT ÖDEMESİ YAPILDI

Piyasaya hâkim olan yatırımcılar yükseliş ya da düşüşleri önceden görebildikleri için yatırımlarına da katkı sağlamaktadır.

Kripto Fiyatlarını Anlık Takip Etmenin Avantajları

Kripto dünyası, çok geniş bir yelpazeye sahip olsa da hala çıkan haberlerden kolaylıkla manipüle olabiliyor. Bu nedenle özellikle önemli verilen açıklanmasından sonra canlı kripto para takibi yapılmasının avantajları bulunmaktadır.

Örneğin Fed’in yapacağı faiz artırımı sonrasında kripto para fiyatlarını anlık olarak takip etmek, olası kaybınızın önüne geçmenizi sağlayabilir, eğer bir düşüş eğilimi varsa bu durum bir fırsata da dönüşebilir.

Öncelikle lider ve güvenilir platformlar kullanmak, en güncel fiyatlardan da haberdar olmanızı sağlar. Bu platformlar üzerinden, listelenen dijital varlığın anlık fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde geçmiş fiyat bilgilerine ulaşabilir, yatırımın yönü hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Geleneksel yatırımlara göre kripto paraların anlık hareketleri oldukça keskin olduğu için saniyeler içinde yön değiştirebilmektedir. Yatırımcılar alım- satım seviyelerinin önemli destek ve direnç seviyelerinin trend kırılmalarının anlık takibini yapabilirler.

Kripto platformları üzerinden yapılan anlık takip ile, çıkan haberler sonrası fiyat hareketini öngörebilir, yatırımınızı elden çıkarıp çıkarmayacağınıza karar verebilirsiniz. Yine aynı şekilde yaşanan ani düşüş ve yükselişler yatırım fırsatı sunarken, varlıklarınızı da koruma altına almanıza yardımcı olur.

Öte yandan anlık takip kadar, doğru yapılan analizlerin takibi de yatırımcılar için çok önemlidir. Kripto para almanın, satmanın ya da bir varlığı ne kadar süreyle tutmak gerektiği ile ilgili kararlar alınmasına katkı sağlar.

Son olarak kripto para piyasalarındaki oynaklık nedeniyle büyük zararların önüne geçmek için belirlenmiş oranda bir stop-loss konulması tavsiye edilmektedir.

Trendkoin olarak sizlere canlı fiyat bilgisi sunarken, kripto piyasasına ait en güncel haberleri de sizlere iletmeye devam edeceğiz.

About Author

Tokat Haber

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tokat Haberleri Tokat Haberleri
kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet Grandpashabet giriş